diumenge, 18 de juny de 2017

D’en Roc-Aniol14-06-2017

Bergada

Malanyeu

Paret del Daveso

Via : D’en Roc (sortida per Aniol i mes)
Quedem ben d’hora ........ ben d’hora per estalviar-nos la calorada del migdia i Jo que soc un despistat no sento el despertador i me aixeco mes tard, sort de aquets enginys moderns i ràpidament envio un "Guazapp" als col·legues, això si que es ser "moodeno"
El Guillem al L - 1 de la via D'en Roc (foto Martí)

Esmorzar una mica mes rapit que altres dies i cap a la obra a penjar-nos de les parets, quants paletes deuen pensar que això serà lo únic que no faran quant estiguin jubilats ....????  amb lo be que se està fent el digne esport del "Sofaing" be ja estem al peu de via i ufff quina mandra, em escollit una via curta de 2 llargs per anar "rapit" i baixar quant el Sol es comenci a enfilar, al inici una xafogor espatarrant que treu totes les ganes, desprès es girarà un vent agradable que ens treu la calor arribant a estar la mar de be.
L - 2 a la via Aniol (foto Martí)

La meua distracció  matinal no ha despertat gaires comentaris jocosos per part dels col·legues   i ara surten les sorpreses ..... els dos al hora es giren amb un cap de corda cada un a les seves mans i me’ls ofereixen ..... be ....be ja faré Jo la primera .... es mirant entre Ells, es giren cap a mi i em diuen  .... NOOOORR   Tu faràs les dues i nosaltres a xala .... ¡¡¡ que !!! .....  si es la compensació per arribar tard diuen els dos al hora .... cap cot i amunt.....
Dades de la via  :  les tres primeres xapes son comuns a la via "Montse Curtó" desprès nosaltres anem a l’esquerra a trobar una quarta xapa i "La Montse C." se en va a la dreta.

Primer llarg  : Les tres primeres xapes pujant recte amb poca dificultat, aquí la via "Montse C." marxa cap a la dreta i nosaltres ens encarem a una placa mol maca, una xapa a la esquerra, anar mes o menys per el seu centre seguint algunes bagues i un pitó, mantinguda amb algun pas mes picanto, sense passar-se, roca excel·lent i alguna petita fissura a on emplaçar algun friend si ho necessitem. Una mica a l’esquerra per terreny menys difícil, però amb pedra a controlar, després un altre curta placa per uns daus ens porta a la reunió, còmoda a la ombra i equipada amb únicament amb un pont de pedra, es pot reforçar amb friends. 45 metres, 4 xapes 3 bagues 2 pitons, IVº / Vº / IVº+

Aquí primera badada  .... al fer un canvi de reunió en comptes de anar en diagonal a la dreta, pugem recte, una petita rapissa  i tres bagues ens despisten, ara sabem que correspon al llarg tercer de la via "Aniol" i seguim en una rapissa amb dos pitons ens anem a l’esquerra i pugem per una placa mol fina fins la carena.
Segon llarg  :   Sortida un xic explosiva, o me la he agafat malament, tres bagues seguides marquen el camí per una placa dreta i fina, al cap de munt un tram vigilar i dos pitons junts encara que incòmode per fer reunió.

Segona badada ..... la via Aniol va a la dreta i Jo em vaig a l’esquerra sortida mol fina i tram mes fàcil, petita placa fins un pi petit, desprès una placa a la que costa entrar, un cop dintre es va pujant fins la carena, aquest tram està net i es difícil protecció. 30 metres, 3 bagues 1 pitó, Vº+ / Vº / Vº+ / IVº+ / Vº+ / Vº

Baixada : Uns 10 metres a l’esquerra per la via Aïna, uns 15 metres a la dreta per la via Montse Curtó.
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :