tradueix a :

dilluns, 19 de març del 2018

Lo Pep

17-02-2018
Sant Llorenç de Montgai
La Formiguera
Via : Lo Pep
El dia es gris i boirós, no fa fred i amb mol poques ganes anem pujant pel camí de aproximació encara pensant en el confort del Bar i maleint al «Vell Barrufet» que en un mal moment se li escapat un ...»podem arribar al peu de via» i després decidim.... es que no callaré mai tots... tots tenint al cap la escalforeta del Bar.
El Joan Marc  i  El Jorge en el L - 1  (això no se ha de fer...)

Un xic callats i amb el cap cotx arribem al peu de via per davant a la via del costa una parella puja amb la gracia de la jovenalla, tal que no tenim excusa, no marxarem ara oi !!!!
Un munt de gent ...... El Guillem iniciant el   L - 2   (foto Gabi)
Apa !!!!! som 6 i decidim fer dues cordades una darrera de l’altre .... res de res comença una cursa desbocada i tenim dos primers fent el primer llarg, de boixos, al bell estil Francès dels Alps .... però amb 30 anys mes.....
El seny se imposa i ja a la primera reunió ens separem uns la fem a la via Lo Pep i els altres a la via Normal
A partir d’aquest moment tot torna a la normalitat i amb el fars «antiboira» anem pujant tot gaudint de dues boniques i plaents escalades.
L'Esteve  al  L - 3  (foto Jorge)
Al cap de munt se obre el dia i gaudim de una petita tertulià tot prenen el Sol abans de enfila el camí de tornada.
Situació : Surt del mateix indret de la via «Normal». Lo Pep va per la seva dreta.
http://guillem2.blogspot.com/2014/01/formiguera.html
Primer llarg : Se surt per la placa de la dreta, xapes visibles, amb una escalada bonica amb molt bons agafadors, un parell de passos aïllats posen una mica d’emoció, mol ben assegurada , desprès se ajup i passem per el costat de una reunió, posada al terra, seguim fins un petit muret de còmoda superació per arriba a una petita però còmoda reunió. 40 metres, 6 xapes, IIIº / IIIº+ - IVº / IIº-Iº / IIIº+.
Segon llarg : Recte amunt de la reunió tram vertical amb uns agafadors de primera i ben assegurada, al arribar a l’alçada de una petit arbre la via fa uns passos mes difícils en direcció a la dreta a buscar una xapa, nosaltres optem per anar per l’esquerra a l’alçada del petit arbre i després tornar a la dreta a trobar la, mencionada, a l’alçada del genoll, seguim amb tendència a la dreta per terreny mes còmode i segueix la tònica dels agafadors mol bons fin entrar a la reunió. 25 metres, 7 xapes, IVº+ / Vº / IVº+.
Tercer llarg : Per la dreta de la reunió terreny vertical amb bons agafadors, pedra de primera i ben assegurada amb tendència a la dreta fent algun curt flanqueig fins situar-nos sota un petit bloc que es el pas mes fi de la via, un cop a sobre de aquest petit bloc accedim a un pont de pedra, ara uns repechons amb els seus passets, ben assegurats i amb unes bones busties, fins sota de uns matolls, aquí passem a la nostre esquerra i accedim a la reunió, primer trobem una que es perfecta si volem baixar per la via, si volem baixar caminant 2 metres mes amunt trobem una reunió mol mes còmoda. 30 metres, 8 xapes 1 baga, Vº / Vº+ (Ao) / IVº+ IVº
La baixada :
Per darrera per un marcat camí fins el aparcament.
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :
 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat