tradueix a :

dilluns, 20 de novembre del 2017

Gorges de Todgha

Marroc
Tingir
Gorges de Todgha
Novembre 2017

Les Gorges del Todgha  es un lloc encantador tant per la escalada com per el ambient i la acollida de la gent del país.
Trobem unes quantes vies, no moltes però suficients per una setmana per aquells que portem un grau justet i som uns panxa contenta.
Els escaladors de mes grau i continuïtat tenen un ventall mol mes gran, aquets necessiten dos o tres setmanes.
Els d’esportiva tenen un paradís per estar tot un mes donant-li canya.







La aproximació
La em fet via Fès, que de moment sembla la mes econòmica, desprès de 7 a 10 hores de taxi (segons les parades que fem) fins la entrada de les Gorges a sobre del poble de "Tinghir" que per cert te una agradable pastisseria i una petita botiga de begudes alcohòliques, bastant camuflada.
Si voleu comprar vi o cervesa es convenient fer una parada en el poble de "Midelt" i en el carrer que surt a munt del costat de la comissaria de policia a uns 100 metres a la cantonada de l’esquerra una visible i ben sortida botiga de begudes alcohòliques.
Ha estat una setmana fantàstica i amb uns companys extraordinaris.
2 Bombers "pooofeeesionaaals" (Alfons i Agusti) d’allò mes agradables, sempre amb la manega a la ma. les seves observacions professionals ant amanit les nostres converses .... que si la paret de l’hotel esta torta i se hauria de fer..... si no caurà .... pregunta ingènua quan caurà ?  resposta ... 30 o 40 anys o mes ves a saber.... vale tio ...!!!!
Desprès que si la instal·lació de llum es un perill o la canonada del aigua no hauria de anar així... o la canonada del gas.... però aquesta darrera la tallem per que aquí no arriba gas....
En fi ens ant alegrat les tertúlies nocturnes amb la seva simpatia.
Foto Alfons
2 Geòlegs i a mes parella !!!! (Ilda i Chus) si son com en el viatge i l’escalada .... uffff !!!
Tot el dia que si Falles de ..... jo que se, al mig de un llarg d’escalada es queden bocabadats i te expliquen la evolució del mon ... mundial ... però de fa no se quants milions d’anys enrere i les reunions badant per les pedres siderals i el company cridant "recupeeeeraaaa" . Val a dir que una mica de cultura tampoc esta malament !!!!
Foto Alfons
2 Hotelers també parella (Marisa i Ismael)  Tot el dia amb el mòbil a la mà, a la caça i captura del Client, no ens ant deixat tranquils ni un moment i si no quant atacaven amb les "Manualitats i Artesanies" tota una lliçó de com fer espelmes o cabassos, ha estat la part "Neo-Rural" que també esta be !!!!

1 Avi ... Jo (Guillem) Sofert Avi ...!!!  que intenta quedar be amb tots per que no el deixin tirat i que te que explicar alguna que altra "Batalleta" de quant no havien "arnesos d’escalada" ni "peus de gat", de tant en tant també me ant tret a escalar, amb una paciència infinita.
Finalment al tornar a Barcelona la meva Gata ha llepat les meves ferides i me ha fet veure que si me ant aguantat, no deuen ser males persones, mes aviat ant de ser mooooolt  bones persones. També es veritat que he exagerat un munt i me he inventat uns quants fets, per fer-ho mes divertit.
Os he de donar les gracies (als sis) per l’atenció,  la compressió i la paciència que heu tingut amb Mi.

Dues notes a peu de pagina :
1) El   Ahmed Amin  estrena hotel aquets dies "Les Jardins des Gorges de Todgha"  os adjunto la seva targeta per si voleu anar-hi, no esta de mes dir-li que es de part dels "Catalans" que em estat allí (Guillem Arias) així potenciem un mercat amb marca, no tinc interès, ja que probablement no tornaré.
2) Uns companys d’escalada que em  trobat allí me ant passat una peça per els que aneu amb els "peus de gat" mol ajustats i els ho traieu en les reunions, si llegiu aquesta piulada no tinc el nom ni com posar-se en contacte amb la persona que els fa, així que si me la passeu, la posaré.
Per mes informació i vies d’escalada clickar el següent enllaç
Aresta Nord
Tik Sab
Berbertraum
C'est bien toudu tout ça 
Je saia pas qui c'est 
Esportiva Kilimanjaro
La explicació dels "Masters" i el seu agradable video aquí