dimecres, 9 de setembre de 2020

Bona Feina

 


05-09-2020

Bergadà

Santuari de Corbera

Via :  Bona Feina

Dissabte dia de Mercat a Berga, un bon ambient i es un plaer veure passar el personal, amb quantitat i quantitat de variacions, algunes mes reeixides que altres però totes interessants, així anem passant la estona, quan ens donem compte que em de anar a escalar, ja em fet la primer B ara toca anar a per la E que es el pas necessari per tornar a la segona B.

Pugem amb un cel cobert que no se sap si son núvols o boira alta, mira que si passem fred...??

No ... no patiu en mig de aquests núvols la temperatura es ideal, no trobem a ningú.... be, no es ben be cert, trobem un munt de gent caminant, corrent, amb bici, amb nens, amb gossos, amb la sogra (amb molt de afecte per totes les sogres) etc.

L - 1

Be em exhaurit totes les excuses i toca escalar un xic, gaire tampoc que si no podria arribar a crear adició i ja se sap que les adicions acostumen a no ser bones igual que aquella dita que “Tot lo bo es pecat”

La via es bonica curta amb alguns passos força interessants, ben assegurada, sense passar-se i amb bona pedra, perfecte per fer el intermedi entre cervesa i cervesa, sense angoixar-se.

L - 2

Al final del mati el cel se ha obert i a començat a fer calor, però ja era l’hora de baixar...

Aproximació :         

Amb Cotxe

Berga direcció “Santuari de Queralt”, abans de començar a pujar al Santuari desvio a la dreta direcció “Rasos de Peguera”  (BV4243) al quilòmetre 4 desvio a la dreta senyalitzat “Espinalbet” ara estem en una estreta carretera asfaltada que em de seguir, passarem per uns tancats de filferro que vorejant varies sigues sagues de la petita carretera, al seu cap de munt una torre, es un “Refugi d’Animals Salvatges”, seguim per la petita carretera fins arribar a un pas estret entre un pou i una casa en obres, aquesta es el “Santuari de la Mare de Déu de Corbera” no ho sembla a primera vista (2019 en obres) seguim ara per pista uns tres o quatre-cents metres i passem per el peu de la via, uns metres mes en lla hi ha lloc per aparcar 4 o 5 cotxes.

A Peu

 Uns cent metres de caminar per la pista. Un marcat Pi un metre per sobre de la pista marca el inici de les vies, a la dreta del Pi la via “Aresta de Corbera” amb un pas mes difícil al primer llarg, ben protegit, i un segon llarg que segons els companys no es agradable (?). A l’esquerra del Pi la via “Escaladors Bucòlics”  que es la que em fet nosaltres,  mes a l’esquerra (1 i 4 metres) ant aparegut dues línies de xapes amb les inicials a sota “BF” i “JF”

 Descripció :

Primer Llarg :   A mig metre a l’esquerra de la via Escaladors Bucòlics” a peu de pista, segueix una estreta placa entre dues fissures, als 15 metres, situats a la tercera xapa un pas per situar-se a sobre (dreta  mes còmode) des de aquí se arriba a la quarta xapa i ara per l’esquerra anar a buscar el peu de un espero, pujar per la dreta i despres anar a l’esquerra, fins el cap de munt. 30 metres, 7 xapes, IVº / IVº+ / Vº - Ao / IVº+ / IVº.

Segon llarg :  A sobre la reunió una xapa, nosaltres em entrat per la dreta i desprès a xapar a l’esquerra, per anar a la segona xapa un xic a la dreta, despres a l’esquerra per anar a trobar la darrera xapa, al davant tenim un pas de rocòdrom si voleu anar recte, un metre i mig a l'esquerra una petita banya de pedra, facilita el pas, sortida mol comada fins la reunió. 25 metres, 4 xapes, Vº / IVº - IVº+ / Ae  / IVº.

Baixada :  Es rapela la via amb ràpels de 30 metres.

 Suggeriments de vies per anar-hi

 Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.