tradueix a :

diumenge, 2 de maig del 2021

Espero

29-04-2021

Sant Llorenç de Montgai

La Piràmide / El triangle o Cilindret

Via  : Espero

Aproximació  

A peu : Des de el aparcament de La Formiguera, agafar el camí que va a la excavació, pujar per les escales de fusta, quan arribem a veure l’espero, sortir a la esquerra uns 4/5 metres, i ja esteu a peu de via. Temps estimat des de el cotxe de 1 a 3 minuts, segons forma física.

Llarg Primer : A peu de l’espero, i a 4 metres del camí, veurem les xapes, la primera, te un pas a per arribar-hi, es finet i no marca tendència, a partir de la segona xapa, agafadors mes generosos, paret dreta, a estones els agafadors de la fissura de la dreta, a estones a la placa de l’esquerra, i a estones (moltes) a els agafadors de colors, pedra bona. Quan el terreny se ajup anem passant per una sèrie de, minis, plaques, amb tendència a l’esquerra fins a sortir a una marcada rapissa, una xapa, a l’alçada del nas, ens marca el camí horitzontal, a l’esquerra, que ens porta a una còmoda reunió, amb anelles per rapelar, a sobre de una marcada vauma, accessible des de el terra. 30 metres, 10 xapes, Vº – Ao  /  Vº / IVº+ / IIIº.

Segon Llarg  :  Se surt per l’esquerra de la reunió, pujar a sobre un petit bloc, i recte amunt, placa bonica i amb bons agafadors, a la quarta xapa tenim un pas mes fi, si anem una mica a la dreta, de la xapa, trobarem un bon agafador per la ma dreta, un cop superat, tornem a l’esquerra, i seguim amunt, fins arriba a un bec de roca, ara toca anar a la dreta fins situar-nos sota el cim de l’agulla, uns darrers metres, mes fàcils, recte amunt ens deixant en la segona i ultima reunió, també rapelable.   25 metres, 9 xapes,  IVº / Vº-- / IVº / IIIº.

Baixada  :  Des de la reunió, passar al darrera de l’agulla, un marcat camí baixa directa al aparcament, temps aproximat de baixada de 5 a 15 minuts segons estat dels genolls.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat