dijous, 7 d’octubre de 2021

4.0

Setembre  2021   

Sant Llorenç de Morunys

Serra de La Creu del Codó (extrem Est)

Racó del Guillem

Via  :   4.0

Com sempre el temps al bar passa volant, avui el tema ha estat filosòfic, amb lo que el nostre “filòsof de corda” s’ha trobat d’allò més be, que si el dret a escollir, que si la llibertat a ....haaa ha sortit el tema suïcidi ...., també han sortit els avis (més que nosaltres) i les residències, que si trobarem alguna que ens porti amb el “Taka Taka” fins el peu de les vies que estem obrint..? i ens vinguin a recollir, naturalment,  lo que lluirem a la “resi”.  ufffff crec que mai havia sentit tanta estona seguida parlant al “nostre” filòsof, al final hem demanat, amb els cigalons, una aspirina per cada un de nosaltres.

L'Esteve al    L  -  1

Tot anava bé fins que un diu hem d’anar a escalar que avui toca fer la primera a un altra  via, evidentment serà una via per els que anem, o quasi, amb “taka – taka”.

L'Esteve al  L  -  2

La idea és fer les dues vies que falten, però al arribar a baix d’aquesta ens hem dit, i si la deixem per un altre dia ?? així ja sabem a on anar el proper dia i no tindrem que repetir via, bé quasi perquè de fet ja la hem fet a trams.

L - 4

Dit i fet mentre uns parem a observar i dir-nos lo meravellosos que som, l’altre surt esperitat a buscar bolets ... i torna amb el casc ple.

Per arribar-hi amb cotxe, mireu l’aproximació de La Broca

Aproximació a Peu  :   Un cop aparcat el cotxe, just desprès del túnel  que porta al Santuari del Lord, trobem una marcada pista  en mal estat que és la mateixa que agafem, caminant, per anar a via  La Broca, passant per el coll del Mirador de Malagana.  La seguim uns dos-cents metres aproximadament i tot just abans que la pista tombi a la dreta, veurem, a l'esquerra, un ampli llom, al seu peu un gran arbre;  aquí comença la via .  Des del cotxe els avis hem trigat entre 5 i 10  minuts depenen del esmorzar realitzat.

Primer llarg  :  S’enlaire amb tendència a l’esquerra per una sèrie de replans amb algun petit repetxó, dificultat molt baixa oscil·lant constantment entre el Iº i IIº,  abans d’arribar a la reunió trobarem un tram curt un xic mes dret, ben assegurat, i desprès torna a decréixer la dificultat fins entrar a la reunió. 30  metres, 6 xapes,  Iº - IIº / IIIº+ / IIº

Segon llarg  :  Recte amunt per després agafar una tendència a la dreta, 18  metres, 4 xapes, IIIº /  IIº.

Tercer llarg  :  Recte amunt per desprès agafar una tendència a l’esquerra i finalment marcadament a l’esquerra per entrar a la reunió, caminant, situada a l’esquerra de una còmoda repissa. 28 metres, 4 xapes, IIIº--  / IIº / Iº.

Quart llarg  :  Sortir en clara diagonal a la dreta fins sota uns matolls, un pas de flanc (per diverses circumstancies trobareu dues xapes juntes, no és una reunió) pujar per terreny a controlar, sense ser dolent, fins arribar a un bonic i curt ressalt, un cop a sobre anar, quasi caminant, en horitzontal a l’esquerra fins la reunió, uns curts metres ens separant del punt culminant. 30 metres, 10 xapes, IIIº - IIIº+ / IVº / IIIº+ / IIIº / IVº / Iº

Descens  : Hi ha muntada una instal·lació de 3 ràpels independents de les reunions de la via

Primer ràpel  :  27 metres.  Surt de la darrera reunió  i va directe al costat de la R – 3 de la via.

Segon ràpel  : 28 metres.  Surt del costat de la R – 3 de la via, al principi amb lleugera tendència a la dreta (sentit de baixada), per terreny no vertical fins la R – 2 de la via.

Tercer ràpel : 30 metres,    Baixar en vertical, per el costat del arbrat fins que se acaba la corda, estem en un terreny transitable a peu fins arribar a la pista.

  Racó del Guillem

 Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.