dilluns, 6 de desembre de 2021

Dels 4.0

 04-12-2021

Sant Llorenç de Morunys

Serra de La Creu del Codó (extrem Est)

Racó del Guillem

Via  :   Dels 4.0

Primer dia del “súper pont” del Desembre, fred, fa Sol però encara no ha sortit, primer dia en que demanant el passi de La Covid per entrar al Bar, per primer cop es perd una petita llibertat, en aquest cas estic d’acord, però no deixa de fer una mica de esgarrifança de que no sigui el preludi de un abús, Ja sabem que als governants, siguin del color que siguin, d’aquest anomenat “País Super Democràtic” no els hi be d’aquí per saltar-se els drets mes bàsics, això si, amprats en la seva personalíssima interpretació, de la constitució post (?) franquista .

El Joan Marc i l'Esteve al L -1

Esperem tranquil·lament a que el Sol escalfi les cadires del exterior per sortir a fer el cigaló i mes. Per fi estem un xic escalfats per un magnífic Sol i decidim posar-nos en marxa, un curt tram de cotxe fins passar el túnel i aparcar al seu final.
L - 2
Uns dos cents metres ens separant del inici de les vies, a la sortida del túnel bufa un xic de vent, però la paret esta banyada per el Sol de dalt a baix i fa goig veure-la, en aquest racó tan tranquil, animats iniciem l’aproximació, amb pas lent i feixuc propi dels “Alpinistes” de llarg recorregut, mol extenuats no arribem al “Racó del Guillem”.
L - 3

Primer dubte quina via fem primer, com l’aproximació ens ha extenuat el “Filòsof” decideix fer la mes propera ...  ens ha de cuidar!!

L - 4
Anem fen amb atenció i superant les dificultats pas a pas, amb mestria i decisió anem avançant sense obvia prendre les màximes mesures de seguretat, el dia acompanya, ens toca el Sol i gaudim de una escalforeta encantadora, un cop al cim fem la corresponent aturada dels conqueridors de lo impossible i de cop i volat el cel es cobreix de gruixuts núvols i de un violent vent que ens glaça, rapit descens / fugida direcció al Bar donant per finalitzada la jornada de aquests intrèpids muntanyencs / escaladors  de la famosa  sèrie televisiva “al límit del ridícul”

 Descripció de la via :

Per arribar-hi amb cotxe, mireu l’aproximació de La Broca

Aproximació a Peu  :    

Un cop aparcat el cotxe, just desprès del túnel  que porta al Santuari del Lord, trobem una marcada pista  en mal estat que és la mateixa que agafem per anar a via  La Broca, passant per el coll del Mirador de Malagana.  La seguim uns dos-cents metres aproximadament i tot just abans que la pista tombi a la dreta, veurem un ampli llom, al seu peu un gran arbre;  aquí comença la via .  Des del cotxe els avis hem trigat entre 5 i 10  minuts depenen del esmorzar realitzat.

Primer llarg  :  S’enlaire amb tendència a l’esquerra per una sèrie de replans amb algun petit repetjó, dificultat molt baixa oscil·lant constantment entre el Iº i IIº,  abans d’arribar a la reunió trobarem un tram curt un xic mes dret, ben assegurat, i desprès torna a decréixer la dificultat fins entrar a la reunió. 30  metres, 6 xapes,  Iº - IIº / IIIº+ / IIº

Segon llarg  :  Recte amunt per després agafar una tendència a la dreta, 18  metres, 4 xapes, IIIº /  IIº.

Tercer llarg  :  Recte amunt per desprès agafar una tendència a l’esquerra i finalment marcadament a l’esquerra per entrar a la reunió, caminant, situada a l’esquerra de una còmoda rapissa. 25 metres, 3 xapes, IIIº--  / IIº / Iº.

Quart llarg  :  Sortir en clara diagonal a la dreta fins sota uns matolls, un pas de flanc (per diverses circumstàncies trobareu dues xapes juntes, no és una reunió) pujar per terreny a controlar, sense ser dolent, fins arribar a un bonic i curt ressalt, un cop a sobre anar, quasi caminant, en horitzontal a l’esquerra fins la reunió, uns curts metres ens separant del punt culminant. 30 metres, 10 xapes, IIIº - IIIº+ / IVº / IIIº+ / IIIº / IVº / Iº

Descens  :

Hi ha muntada una instal·lació de 3 ràpels independents de les reunions de la via

Primer ràpel  :  28 metres.  Surt de la darrera reunió  i va directe al costat de la R – 3 de la via.

Segon ràpel  : 28 metres.  Surt del costat de la R – 3 de la via, al principi amb lleugera tendència a la dreta (sentit de baixada), per terreny no vertical fins la R – 2 de la via.

Tercer ràpel : 30 metres,    Baixar en vertical, per el costat del arbrat fins que se acaba la corda, estem en un terreny transitable a peu fins arribar a la pista.

 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat