diumenge, 9 de gener de 2022

Aresta de Corbera

08-01-2022

Berguedà

Santuari de Corbera

Via  :  Aresta de Corbera

Foto adaptada sobre un original de "Muntanyenc"

Tenim el hivern a sobre, be tampoc res d’extraordinari per l’època del any en que estem, es temps de fred i núvols que es lo mateix que dir, encara mes, temps de llargs esmorzars i de llargs cafès tot esperant que el Sol, si es que hi es, escalfi la pedra. Xerrades llargues que es repetiran al tornar amb la cervesa al davant amb una dissecció ferotge dels companys absents i amanida amb algun toc de pseudo  intel·lectualisme, per despistar.

El Joan Marc al L - 1

Finalment els núvols han marxat i el cel es ben blau, a peu de via no fa fred, enganyem al JM per que faci el primer llarg, el que te un parell de passos mol difícils que es poden superar amb un estrep o amb una antena, si mes no per els que som uns “Sense Nivell”, li deixem la nova antena per que la vagi provant i així ho fa queda encantat inclòs en un dels dos passos a mes de passar la corda posa una baga llarga per poder-ne agafar be i no patir gens ni mica, que no estem per aquests trotes.

L'Esteve al L - 2

La via la havíem deixat de costat durant un temps, ara la fem per segon cop i a Mi em sembla, potser la mes maca de aquest peu de paret.

El cel se ha anat tapant i ha començat a fer un suau vent que fa que ens caigui “el moquillo” mentre anem rapelant.

Super Antena - marca ... BETA   Model ...Beta Stick EVO Ultra compact    Pes .... 410 gr

Aproximació

 Primer llarg  :   A peu de via inicial “AC” Rampeta que puja fins a la segona xapa, una placa amb certa escassetat de agafadors de mans per arribar a la quarta xapa (3a a 4a possibilitat de antena) des de la 4a se arriba, amb antena a la 5a, es lo que em fet nosaltres, sortida mol difícil, fins entrar a un díedre , que trobem a la nostre esquerra, primer pugem per la seva esquerra fins assolir una xapa i després ens ajudem amb uns bons agafadors al petit espero de la dreta, al seu cap de munt, trobarem una reunió (incomoda) que serveix per els que volen fer no mes el primer llarg en pla esportiva, la via segueix ara per terreny fàcil fins a una còmoda reunió, un xic a la dreta. 30 metres, 6 xapes + R = 7 assegurances, IVº / Vº / Vº+ / Ae / Vº / IVº-IVº+ / IIº-Iº.

Segon llarg  : Un curt tram de corda ens uneix amb una reunió que esta un xic mes amunt, desprès un flanqueig quasi caminant a l’esquerra fins arriba a una corda fixa que uneix aquest tram amb el ràpel de la via “Escalador Bucòlics”, en aquest punt em de pujar amunt per un petit díedre de pedra arrodonida, trobarem tres xapes i un pont de pedra, a partir d’aquest el terreny es quasi caminant fins a situar-nos al centre de una cridanera placa, pujar mes o menys per el seu centre, xapa visible, la reunió ara queda just a sota, a la nostre vertical, pujar fis situar-nos a sota de una petita visera, just al seu mig i a sobre hi ha una xapa que al principi no es visible, aquesta xapa assegurarà, força be,  el pas mes difícil, uns ho han passat per el mig, els altres un xic a la dreta, desprès amunt fins la reunió que esta al cap de munt. Atenció els agafadors son bons ... però se han de provar i controlar, per que també es trobant de grossos que enganyen. També dona moltes opcions per posar assegurances nostres.45 metres, 7 xapes + 1 pont,  IIIº / caminant / IVº / quasi caminant / IVº - IVº+ / Vº / IVº - IVº+.

Baixada : Nosaltres em fet un ràpel ( uns 32 metres) fins a la corda fixa i em anat a trobar el segon ràpel de la via “Escaladors Bucòlics” ( uns 33 metres)

 

 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat