divendres, 25 de març de 2022

La Piràmide (El Triangle)

23-03-2022

Sant Llorenç de Montgai

La Piràmide (El Triangle)

Via : Treballant per la Jubilació


Feia dies que, per una raó o altra, no coincidíem els quatre, això o qualsevol altre motiu, dona peu a una bona celebració, així aprofitant una escletxa de no gaire mal temps ens anem a celebrar-lo a Bellcaire d'Urgell amb un bon esmorzar. Després i per despistar ens hem enfilat una mica, no gaire, a la Piràmide, quasi sense aproximació via per principiants amb bona pedra i dificultat baixa, això ens dona excusa per tornar al bar a celebrar-lo i a seguir amb la nostra xerrada.
L'Esteve al L - 1  (foto Martí)
És ben curiós que a vegades el nostre filòsof de butxaca em recorda a aquell anunci de la TV que diu "Mama ..... Jo ...... soc ....." Si, si és ven bé així estem parlant i ell callat, però rumiant i de sobte diu "Si .. Però ..." flass, demolidor, ens deixa a tots callats i ens fa pensar, bé això darrere no gaire, que no donem la talla.
El Guillem al L - 2  (foto Raimon)
Avui una de les conclusions a estat : que avui en dia els polítics de Espagna i els de Catalunya semblant que no tinguin cap mena d'ètica, i per descomptat no tenen "classe" i els hi suposem que tampoc nivell. A sobre es poden donar dirigents polítics, presidents i sequaços que potser no donin la talla, però que tinguin bons assessors i se'ls escoltin, entre els nostres polítics i els d'allà la impressió és que els seus assessors o son igual que ells, uns sense nivell, o no els hi fan ni cas.
En fi un interregne de mediocritat extrema.
Després de tot això el nostre filòsof te tema per rumiar fins a la següent.
Amb Cotxe

A peu 

Des de l'aparcament de La Formiguera, agafar el camí que va a l'excavació, pujar per les escales de fusta, passem un tram horitzontal, ara a l'esquerra a escassos 3 o 4 metres el peu de via, les xapes que queden més a la dreta. Temps estimat des del cotxe de 2 a 4 minuts, segons forma física.
Primer llarg : Un pas a mirar, per aixecar el cul de terra, després bons agafadors, de mans i peus fins a unes pedres de color ataronjats, posar-se a sobre, per la dreta i anar un xic a l'esquerra, una xapa amagada serveix per assegurar el pas al segon, ara més o menys recte amunt, un xic més fàcil, però amb pedra a controlar, és mes a la vista que a la realitat, per sobre la part dreta, anar amb tendència a l'esquerra, per terreny més tranquil a la reunió. 30 metres, 10 xapes, IVº / IVº- / IIIº+ / IIIº.
Segon Llarg : Recte amunt, es va posant dret, bons agafadors, bona pedra, a la vertical de la reunió ,un passet per mirar s'ho, bons agafadors , baixa la dificultat i ja estem a la reunió del cap de munt. 25 metres, 10 xapes, IVº / IVº+ / IVº / IIIº
Baixada: Des de la reunió, passar al darrere de l'agulla, un marcat camí baixa directa a l'aparcament, temps aproximat de baixada de 5 a 10 minuts segons estat dels genolls.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per La Canalla a Montserrat  

Per  La Canalla fora de Montserrat