divendres, 7 d’octubre de 2022

El Filòsof Desertor

05-10-2022

Sant Llorenç de Morunys
Serra de la Creu del Codó (Extrem Est)
Racó del Guillem
Via : El Filòsof Desertor


Avui és un gran dia l'Esteve ens torna a acompanyar, ens ha perdonat que darrerament no li hem invitat a sortir amb nosaltres i s'ha decidit a tornar a fer pinya.
L'Esteve al L -1
Evidentment, hem parlat una mica de tot, ha estat curiós els comentaris de què al "Circ du Soleil" li ha sortit competència, llastima que ha estat en sessió única i irrepetible, encara que ha estat de llarga durada i ha donat per fer hores i hores d'imatges per anar repetint-les, ha estat tota la cerimònia de comiat de la Reina d'Anglaterra que s'ha fet com sol els Anglesos saben fer aquestes coses.
L - 2 (foto Raimon)

De la reialesa que impera en una part de la Península Ibèrica millor no parlar perquè en aquell país tan democràtic pots acabar a la garjola.
També ha sortit el número de circ del nostre país, però com en el moment d'escriure aquesta nota estan en eleccions ho deixaré per un altre dia, que encara que no estigui tan ben fet com ho fan els Anglesos, sí que és de llarga durada.
L - 3  (foto Martí)
Un tema important dels que donen per molta estona és el de com cuinar els bolets, es veu que per el Bergada surten a munts, i és que el nostre company d'aquelles contrades ha aprofitat el no escalar amb la recollida del mateix i té el congelador a petar, en aquest tema tan sucós de la cuina del bolet s'han engrescat "El Misto" amb "El Filòsof" en una lluita dialèctica que ha fet les delícies dels altres dos espectadors.
L'esteve al inici del L - 4 i el Raimon al final del L - 3 i arribant a la R-3

Just abans de marxar ha sortit una afirmació globalment acceptada ..... "Quin plaer és el Cagar"
Per cert, hem aprofitat per escalar una mica no gaire perquè si no ens podríem viciar i això no s'ha de fer.
Una via que de fet és la combinació de dues, però que queda la mar de bufona !!
L - 5 (foto Martí)
Inici per la via "Del Filòsof" per a la part de dalt del tercer llarg fer un flanqueig de trenta-cinc metres per anar a trobar la segona reunió de la via "Del Desertor" i fer els dos darrers d'aquesta via.
En horari BEB a primers d'octubre toca el Sol i sé està d'allò més bé.
Per arribar-hi amb cotxe

A peu

Un cop aparcat el cotxe, just després del túnel que porta al Santuari del Lord, trobem una marcada pista, a mà esquerra, en mal estat que és la mateixa que agafem per anar a via La Broca, la seguim uns dos-cents metres aproximadament i tot just abans que la pista tombi a la dreta, veurem a l'esquerra un ampli llom, pujar tocant l'arbrat de la dreta fins arribar a sota de la paret de la dreta que queda uns tres o quatre metres dintre de l'arbrat, xapa visible ; aquí comença la via. Des del cotxe els avis hem trigat entre 5 i 10 minuts depenen de l'esmorzar realitzat.

La via :

Primer llarg  Via “El filòsof : Comença amb 5 / 6 metres de quasi caminar fins a trobar la paret. Les tres primeres xapes són Molt Difícils, (es poden fer en Ao) després se suavitza, un darrer pas per posar-se en terreny més còmode, un pas a l'esquerra ens fa espavilar i després amunt fins a la reunió. 6 + 22 metres, 10 xapes, / / IVº+ / - / IVº - IVº+
Segon llarg : Se surt per la dreta, per anar un xic a l'esquerra, una xapa queda un xic desplaçada, res d'important. Escalada franca i agradable fins a la reunió. 15 metres, 5 xapes, IVº / IIIº
Tercer llarg : Se surt recte amunt, quasi caminant, una xapa i flanqueig a l'esquerra caminat fins a un altre xapa, d'aquí recte amunt en una grimpada fàcil a la segona xapa pujar un parell de metres més amunt i aleshores anar còmodament caminant a l'esquerra passem uns arbres, després seguim una còmoda cornisa de roca per a després d'un petit arbre baixar 3 – 4 metres fins a la còmoda reunió. 35 metres, / IIº / caminant, desgrimpada de Iº
Quart Llarg  Via “El Desertor” :  Amunt a trobar una petita rapissa per terreny fàcil a partir d'aquí es posa dret, seguir recte amunt, quan es perd una mica de verticalitat anar amb lleugera tendència a la dreta, des de la darrera xapa anar francament a l'esquerra, 3 / 4 metres a trobar la reunió, ara ja per terreny molt fàcil, reunió a terra al costat d'uns matolls. Atenció, de moment, la pedra s'ha de controlar, ha estat netejada amb cura, es pot fer els trossos mes difícils en A0, el pas de les cordades farà que hagi menys Ao i mes . 20 metres, 9 xapes, IIº / - A0 /
Cinquè llarg : Anar a trobar la petita bola final per l'esquerra, baixar un parell de metres per terreny herbós per anar a buscar les darreres assegurances de la via 4.o i després, quasi caminat anar a l'esquerra fins a la reunió, que està a terra i és comuna a les dues vies. Al costat de la reunió trobarem una instal·lació de ràpel per baixar. 15 metres, 2 xapes, IVº / .
Descens : Hi ha muntada una instal·lació de 3 ràpels independents de les reunions de la via 4.0
Primer ràpel : 27 metres. Surt de la darrera reunió i va directe al costat de la R – 3 de la via 4.0.
Segon ràpel : 28 metres. Surt del costat de la R – 3 de la via 4.0, al principi amb lleugera tendència a la dreta (sentit de baixada), per terreny no vertical fins a la R – 2 de la via 4.0
Tercer ràpel : 30 metres, Baixar en vertical, pel costat de l'arbrat fins que s'acaba la corda, estem en un terreny transitable a peu fins a arribar a la pista.

 

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat