dilluns, 24 d’octubre de 2022

Per la Canalla

22-10-2022
Sant Llorenç de Montgai
La Piràmide o Triangle
Via : Per la Canalla


La meteo donava un temps bo, està ben núvol i mentre estem esmorzant comença a ploure, ho ho, avui ja hem escalat prou, petem la xerrada amb total tranquil·litat, ara deixa de ploure.
Va, diu un de nosaltres, oblidem el pla inicial i anem a Sant Llorenç de Montgai a veure, i si mes no canviem de bar. S'aprova per majoria.
El Raimon al L - 1

Avui no us explicaré res de les converses de Bar, han estat sobre política de casa nostre i sobre que és ser "Fatxa" i "Marxista", és a dir a les nostres alçades ho veiem un xic de lluny i és que ha passat a ser una elecció de les properes generacions, si mes no per al que nosaltres respecte.
Arribats a Sant Llorenç de Montgai i primera sorpresa el Bar està tancat....(?), segona sorpresa els núvols començant a esvair-se, amb el que haurem d'escalar. Ufff ara pujar a la Formiguera quina mandra, a la paret del Pont ...?, les noves vies massa difícils, avui no anem mentalitzats, avui ja ens havíem fet la idea de panxin total.
El Guillem al L - 2 (foto Raimon)
Bé, anem al més fàcil el Triangle o Piràmide, dos o tres minuts d'aproximació escalada curta, pedra bona, dificultat baixa i ben assegurada..... perfecte.
Els companys Joan Marc i Esteve pujant per la via del costat, en paral·lel (Treballant per la Jubilació) i anem xerrant.
El Joan Marc a la via "Treballant per la Jubilació"
Al cap de munt, ja fa estona que els Sol ens està torrant i ens estirem a terra amb un xic d'ombra i deixem passar el temps, tot contemplant
l'esplèndid dia que ha quedat.
Aproximació amb cotxe
A peu . A la sortida de Sant Llorenç de Montgai, direcció Camarasa, trobem un ampli aparcament interior a l'esquerra, just abans d'un gir a la dreta, després un altre lloc per aparcar a la dreta.
De l'aparcament de l'esquerra surt un bon camí, ben marcat que porta a les excavacions, pugem un parell de trams d'escales i trobem dos llocs a tocar (3/4 metres) del peu del Triangle o Piràmide, el primer porta al peu de via de "Treballant per la Jubilació" i el segon al peu de via de "Per la Canalla", uns dos o tres minuts des del cotxe
La via :
Primer llarg :
Se surt ben a la dreta el peu de La Piràmide o Triangle, xapes ben visibles, puja més o menys recte amunt, a mitjana alçada va un xic a la dreta per després tornar a l'esquerra (vertical de la R-0) reunió en una àmplia i còmode rapissa. 27 metres, unes 12 xapes, IIIº - IVº--.
Segon llarg :
Recte amunt travessar un tram ajupit fins a arribar a la pedra més dreta, aquí trobarem xapes mes a l'esquerra, anar sempre cap a la dreta, en un moment donat anar a la dreta per després anar recte amunt fins a arribar al cim de l'agulla, comada reunió. 25 metres, unes 8 xapes, IIº / IIIº / IVº / IIIº
Baixada :
Per darrere l'agulla un marcat camí ens porta de pet a l'aparcament interior en uns cinc o vuit minuts.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat