dijous, 8 de desembre de 2022

Joan Francesc

07-12-2022
Berguedà
Santuari de Corbera
Via : Joan Francesc


Sembla que la tardor ha trigat a arribar i quan ho ha fet ha saltat directament a l'hivern, a més d'estar unes quantes setmanes, no seguides, amb diferents problemes propis de l'edat.... he dit edat...?, bé ara no recordo exactament de què eren .... però segons diu el meu dietari, he estat unes setmanes sense sortir.
Avui el J.M. s'ha saltat d'anar a treballar.... si ... si encara sortim amb "la Canalla" que treballa, així que érem el quatre, faltava el "Filòsof", el que ha estat perfecte per començar la conversa al Bar posant-lo a parir, conversa que avui s'ha allargat quasi tres hores i és que hem començat pel que no hi era, el normal, però després hem continuat pels que sí que hi érem.... però d'aquestes converses millor no dit res perquè farien posar vermell a més d'un, inclòs ha sortit que alguns de nosaltres tenim fotos, de més joves, amagades perquè els fills, que tenen fills, no les vegin.
L'Esteve al  L - 1
Un petit i curt tema que ha sortit a la llum ha estat aquesta foto que ha sortit la darrera setmana als diaris, en què es veien membres del Govern junt amb membres de la patronal i dels Sindicats (sucursals de Madrid) junts rient, la veritat és que feien patxoca i si llegies el titular encara més, més o menys deien "Govern, patronal i Sindicats estant d'acord en millora social" més o menys.
El següent és l'opinió personal meva d'acord amb una més que probable falta d'informació i tindre poca base de coneixements polítics.
Llegint la lletra menuda deia que es pujava la renda "mínima garantida" a Catalunya (fins que els tribunals l'anul·lin) ....mmmmm, ... a veure la gent que reclama aquestes coses són majoritàriament voluntaris inscrits o adscrits a ONG o Fundacions sense ànim de lucre i també treballadors socials, aquests col·lectius no han participat ..? El Govern és lògic, és el que ha de gestionar els diners que nosaltres li donem a Madrid i que aquesta te l'amabilitat de retornar una misèrrima part i predestinats, La Patronal .... a veure no es negarà mai, no posa els diners sinó que els seus associats recuperaran quasi tots aquests diners a través de les seves empreses i a més es fan una foto ben bonica... mira si són bons .. !!! . Ah... els sindicats amb seu a Madrid contents .... perquè.... que han fet... Jo no els he sentit parlar del tema amb la boca gran... si ho han fet ha estat amb la petita i sense fer soroll, si no estan defensant (a parer meu) als treballadors, que han de defensar els més desfavorits que no tenen ni per pagar les quotes, això si com la patronal una foto tots junts i somrients... si per això val la pena a anar a un parell de reunions i poder fer-se la "FOTO".
L - 1
Mol xerrar i poc escalar, cada vegada és més habitual ....

Aproximació
Descripció
Uns espàrrecs de pedra surten de la pista, de dreta a esquerra, les inicials de les vies picades a la pedra, a l'esquerra del tot, el darrer, trobarem, picades, les inicials "JF"
Primer Llarg : Ben visibles dues xapes a tocar, un pas molt forçat per nosaltres, així que ens anem 30 cm a l'esquerra, es puja bé, un xic forçat el segon pas, la resta anant fent, ara un tram un xic, no gaire, herbós, un pas fi per arribar a la tercera xapa, anar a l'esquerra per situar-se a la línia de xapes que va pujant, per un terreny divertit, superar un petit muret i anar a la dreta a trobar la sisena xapa, recte amunt, un xic a l'esquerra de les xapes, a la novena, pedra a controlar fins a la reunió (2 metres), a la dreta es pot posar un friend de reforç, si ho considereu oportú. 35 metres, 9 xapes, IVº+ - IVº / IVº+ / IVº / IVº+
Segon Llarg : A la nostra dreta tenim a la mateixa alçada, no visible, la reunió de la via "Bona Feina", sortim de la nostra cap a la dreta per sobre de la reunió,i ens posem en un replà arbrat, just abans trobem una xapa de la via "Bona Feina", anem a la dreta a trobar una canal, una xapa a mitja alçada, visible des de la reunió, pugem per la canal, molt netejada fins a trobar al cap de munt un bloc ens barra el pas, una xapa al bell mig, ens assegura i facilita el pas, si ho preferim un metre a l'esquerra uns bons agafadors, no visibles des de la xapa ens permet superar el pas amb més facilitat, a la sortida hem de controlar la pedra, tram curt, després quasi caminant arribem a la reunió comuna amb la reunió de la "Bona feina". 30 metres, 4 xapes, IIIº / IVº / IVº+ - Ao / IVº / IIIº..
Baixada :
Baixem en dos ràpels, resseguin la via, un de 27 mets i un altre de 31 mets.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Mon