tradueix a :

dijous, 12 de gener del 2023

JR (Joan Ramon Segura)

12-01-2023

La Noguera
Camarasa
Paret del Cunill
Via : JR
(Joan Ramon Segura)

Aproximació amb cotxe : 
Aproximació a peu : Un cop a les lletres "JR" veurem un corriol marcat amb fites i senyals blaves que puja amb tendència a l'esquerra, resseguint petites vires horitzontals i petits bancals fins a arribar al peu de la via marcada amb les lletres "JR" en pintura blava i l'espàrrec d'un parabol. Entre uns 7 a 15 minuts segons forma física.
Descripció de la via :
Primer llarg :
Recte amunt per la pedra () per les herbes (caminant) uns 10 mts ara trobem una petita placa amb 2 xapes, pedra bona i bonica, reunió en una còmoda rapissa de dues xapes. 20 mts, 2 xapes, caminant / IIº / IIIº - IIIº+.
Segon llarg :
Sortim per l'esquerra (una xapa) deixem a la nostra dreta una grossa pedra i anem a trobar el peu d'una placa, pujant pel seu cantó esquerre, aquí tenim dues opcions (hem fet les dues) després de xapar la primera xapa anar un xic a la dreta per pujar pel bell mig (IVº) o bé resseguir el llavi de la llastra per l'esquerra (IIIº) Tot plegat d'un itinerari a l'altre, crec que no deu haver més d'un metre de distància en horitzontal. Deu metres més amunt trobem la segona reunió també de dues xapes. 20 mts, 4 xapes, IIIº / IVº (IIIª)
Tercer Llarg :
Se surt de la reunió amb tendència a l'esquerra per sota uns matolls amb pedra a controlar i dificultat baixa ( - IIº), remuntem una petita llastra i a sobre surt una placa bufona de bona pedra, pujar fins al seu final, el darrer tram menys difícil, al cap de munt trobarem, a l'esquerra una xapa que marca l'inici d'un flanqueig horitzontal un xic descendent, durant uns 10 metres per terreny no difícil ( / IIº), fis a la reunió (2 xapes). 37 metres, 5 xapes, - IIº / IVº / IIº .
Quart llarg :
Se surt per l'esquerra per una bonica placa fis a sota uns matolls, a l'altre costat trobarem una xapa, no visible, si anem a tocar dels matolls i no els fem servir IVº+, si els fem servir IVº, si baixem un pam i anem a situar-nos a sota de la xapa per pujar recta a trobar-la IVº. 15 metres, 4 xapes, IVº / IVº+ / IVº.
Cinquè llarg :
Flanqueig a l'esquerra, un primer arbret amb baga seguir en horitzontal fins al següent arbret amb altra baga, seguir una mica més a l'esquerra per trobar una curta placa que ens porta a la reunió (2 xapes).
20 metres, 2 bagues 2 xapes, / IIº / IIIº / IIIº+.
Sisè llarg :
Se surt recte amunt amb lleugera tendència a l'esquerra una bonica placa, fins a arribar al llom d'un curt esperonet tres opcions A) recte amunt per l'esperó pedra a controlar fins a uns matolls i entrada a la reunió (IIIº). B) flanquejar un metre baixar un xic i pujar per una curta placa trobarem una xapa després recte amunt IVº fins a sota dels matolls i entrada a la reunió. C) des de la darrera xapa anar uns tres metres a l'esquerra per trobar una xapa i pujar per una petita placa fins a l'alçada de la reunió i flanquejar a la dreta fins a entrar a la reunió IVº+ (2 xapes), entrada a la reunió un xic bruta. 25 metres, A) 3 xapes, IVº / IIIº. B) 4 xapes IVº. C) 5 xapes IVº / IVº+º.
Setè llarg :
Recte amunt per una estreta placa fins a la reunió (2 xapes). 12 metres, 1 xapa,  IVº
Baixada : 
Des de la darrera reunió en horitzontal a la dreta, veurem fités que van baixant i flanquejant entre petits ressalts amb petits trams de desgrimpada molt propera al principi de la paret i fen unes marcades sigues sagues, fites abundants fins que el terreny perd pendent. Temps d'uns 15 a 30 minuts segons forma física.
Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 
Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.