dijous, 11 de maig de 2023

Joan Francesc

10-05-2023
Berguedà
Santuari de Corbera
Via : Joan Francesc

Soroll de Fanfàrria, timbals i trompetes, després d'uns quants dies ens tornem a trobar els quatre per practicar l'esport més noble, valent i arriscat del món mundial, no més apte per persones com nosaltres que no sabem el que és la paraula "por" i que l'aventura és sinònim de quotidianitat, és a dir per fer una "BEB" (BarEscaladaBar) ràpida i ben coneguda, no sigui que surtin sorpreses.
Un altre cop m'he embolicat, un altre cop d'una forma maquiavèl·lica.
L'Esteve  i el Raimon al L -1 el Martí a la R - 1
Ens hem posat al dia, una mica de safareig i la part cívic – política no l'hem tocat, bé hem fet una petita observació, què no ha arribat ni tan sols a crítica.
Acord entre "sindicats" i "patronal" això sol ja grinyola que totes dues parts estiguin satisfetes ... Mala peça al teler,
Segueix una millora molt per sota de la pèrdua de poder adquisitiu... uf!!, grinyola!!
El Raimon al L - 2
Sindicats, es comprometen a tres anys de "Pau Social" ... Esbufec de tranquil·litat tres anys més assegut a la Poltrona.
Patronal, es compromet a "Recomanar" als seus associats que es mirin unes "Recomanacions" ... Riure descarat per sota dels bigotis...
 
Treballadors, pensant en el "Botellon" del divendres...!!!
San tornem-hi a la cultura del futbol i les castanyoles...
Com Arribar-hi
La via: Joan Francesc

Uns espàrrecs de pedra surten de la pista, de dreta a esquerra, les inicials de les vies picades a la pedra, a l'esquerra del tot, el darrer, trobarem, picades, les inicials "JF"
Primer Llarg: Ben visibles dues xapes a tocar, un pas molt forçat per nosaltres, així que ens n'anem 30 cm a l'esquerra, es puja bé, un xic forçat xapar la segona xapa, la resta anant fent, ara un tram un xic, no gaire, herbós, un pas fi per arribar a la tercera xapa, anar a l'esquerra per situar-se a la línia de xapes que va pujant, per un terreny divertit, superar un petit muret i anar a la dreta a trobar la sisena xapa, recte amunt, un xic a l'esquerra de les xapes, a la novena, pedra a controlar fins a la reunió (2 metres), a la dreta es pot posar un friend de reforç, si ho considereu oportú. 35 metres, 9 xapes, IVº+ - IVº / IVº+ / IVº / IVº+
Segon Llarg: A la nostra dreta tenim a la mateixa alçada, no visible, la reunió de la via "Bona Feina", sortim de la nostra cap a la dreta per sobre de la reunió, i ens posem en un replà arbrat, just abans trobem una xapa de la via "Bona Feina", anem a la dreta a trobar una canal, una xapa a mitjana alçada, visible des de la reunió, pugem per la canal, molt netejada fins a trobar al cap de munt un bloc ens barra el pas, una xapa al bell mig, ens assegura i facilita el pas, si ho preferim un metre a l'esquerra uns bons agafadors, no visibles des de la xapa ens permet superar el pas amb més facilitat, a la sortida hem de controlar la pedra, tram curt, després quasi caminant arribem a la reunió comuna amb la reunió de la "Bona feina". 30 metres, 4 xapes, IIIº / IVº / IVº+ - Ao / IVº / IIIº..
Baixada: Baixem en dos ràpels, resseguin la via, un de 27 mets i un altre de 31 mets.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat