Pàgines

dissabte, 22 d’agost del 2020

Pilier de Saint Martin


19-08-2020

Catalunya Nord

Casteil

Gorges du Cady

Via :  Pilier de Saint Martin


Aproximació :

Arribar al Poble de "Casteil" per la Carretera que uneix Andorra amb Perpinyà, tant venint de Perpinyà com si venim de Puigcerdà, en arribar al poble de "Villefranche de Conflent" desviar-se cap al Poble de "Casteil", travessar el poble i agafar la carretera / carrer "Mariailles" un desvio a l'esquerra entremig d'unes cases senyalitzades "Gorges du Cady", dona pas a un aparcament, que té un dipòsit de bombones industrials de gas, agafar un ampli camí que surt al fons a l'esquerra als pocs metres passem un edifici de control de les aigües, trobarem un camí a la nostra esquerra que puja cap a l'abadia de Sant Martin du Canigó, obviar-lo i segui pel fons de la vall en 5 minuts +/- arribem al peu de les vies d'esportiva i del Pilier.

Descripció :

Primer llarg : Unes grades de dreta a esquerra, l'entrada és un xic rara, després vas pujant les grades fins a situar-te a sota d'un petit díedre que té uns passos curiosos, un cop a sobre del petit gendarme troben una doble reunió que passarem de llarg ara tenim uns passos una mica per l'esquerra, d'adherència per placa també un xic curiosos i arribem a sota uns desploms, petita i còmoda rapissa a on trobem la reunió de 4 xapes. 30 metres, 13 xapes, IVº+ / Vº / IVº+ / IVº / Vº / IVº.

Segon llarg : Se surt cap a la dreta per una placa d'adherència fins a situar-nos a sobre, ara la pedra canvia i els agafadors surten com bolets, seguir un esperó, al mig trobarem un parell de passos més difícils, ben assegurats, la reunió en un frondós arbre. 30 metres, 7 xapes, IVº+ / IVº / IVº+.

Tercer llarg : Recte amunt per terreny de blocs, anem passant pel costat d'arbres i zones d'arboredes, amb certa tendència a l'esquerra, se succeeixen plaques tombades i algun pas més dret, les xapes ajuden a trobar el camí, arribem a una mena d'esplanada o coll amb arbres a escollir per fer-hi reunió en ell, si escollim el primer potser ens tocarà el Sol, si escollim per el mig serà més còmode, però al principi podem tindre un xic de fregament amb les cordes, segons escollim, aquest llarg tindrà 5 metres més o menys que sumarem o restarem al següent llarg. 45 metres, 10 xapes, IIº - IIIº - IVº (anant alterant-se).

Quart Llarg : Recorre el que ens quedi per arribar fins a la paret, ara pugem una mica a la dreta de la xapa, es va posant dret i les xapes queden a l'esquerra, en algun punt de tal forma que l'inic dels passos difícils et queda la corda per sobre, uns metres d'adherència difícils, una mica d'oposició amb els peus, després ja vas trobant més agafadors, un cop situats a sobre de la llastra, recte amunt per terreny molt més senzill, un arbre inclinat amb una llastra a sobre i una petita rapissa ens servirà per muntar la reunió. 30 metres, 5 xapes, IIº-IIIº /IVº+ / Vº / IIIº.

Cinquè llarg : Se surt una mica a la dreta per situar-nos a sobre una petita llastra, al davant una placa vertical amb una fissura de dalt a baix, és qüestió de posar el peu dret a la fissura i amb l'esquerra arribem a una petita plataforma que ens queda un xic a sota i a l'altre costat de la placa, al passar a l'altre costat surten els bons agafadors, ara seguim una petita cresta amb dificultat molt més moderada, una curta placa un xic més difícil ens deixa en una còmoda rapissa a on trobarem una xapa a l'altura del cap i dos pitons oposats a l'altura dels genolls. 30 metre, 8 xapes, IVº / IVº+ / Vº / IVº+ / IVº / IVº+.

Sisè llarg : A la dreta per superar un curt mur i tornar a posar-nos a sobre de la reunió, recte amunt aprofitant una petita canal que deixarem a la meitat, per pujar per la placa de la seva dreta, un parell de passos fins i després unes llastres, una mica en bavaresa, ara surten uns fantàstics agafadors, semblants a grans bolets petris, que facilitant anar un xic a la dreta i situar-nos en terreny menys vertical, ara anar a l'esquerra a trobar un elegant arbre sec i aquí trobarem la instal·lació de la reunió. 35 metres, 10 xapes, IVº+ / IVº / Vº / IVº+ / IVº.

Sete llarg : Sortida amunt i a la dreta, després de la primera xapa seguir en horitzontal a la dreta, aprofitant l'aresta per les mans, trobarem una curta desgrimpada de menys de dos metres i després una curta pujada fins al bosc, aquí muntarem la darrera reunió d'algun dels arbres, durant el recorregut trobarem diverses reunions que passem de llarg. 20 metre, 5 xapes, IVº / IIIº+ / IVº- / IIIº

Baixada : Del bosquet surten unes fites per un marcat, dispers i dret camí en mig del bosc, els genolls delicats fer atenció, a mesura que anem baixant es va suavitzant, el camí transcorre en paral·lel a la via i va a sortir a escassos metres de l'inici d'aquesta, uns 20 a 40 minuts segons estat dels genolls.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat  


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada