Pàgines

dijous, 11 d’agost del 2022

Via K

 10-08-2022

Ripolles

Montgrony

Coll Roig
Via : K

Aproximació :
Agafar el camí que va a les parets del Coll Roig, al cap de munt d'un filat el camí planeja a la dreta, seguir amunt per l'esquerra, al cap de poc trobarem el desvio a la dreta que ens deixa a peu de les vies "K" i Tardor Calenta". Temps aproximat els fitis … Ni idea, la normalitat 10 / 12 minuts, nosaltres 20 minuts... més o menys, tampoc ve d'aquí!!
Descripció :

Primer llarg : A un metre a l'esquerra de la via "Tardor Calenta" comença en una petita placa ajaguda que agafa un xic en fred, s'arriba a una segona xapa, se segueix amunt un parell de metres fins a sota un esglaó, aquí es pot posar un friend per assegurar el pas, a punt de superar-lo trobem un altre xapa, és el pas més fi de la via, seguim amunt a trobar uns blocs que surten una mica, a un parell de metres a la nostra dreta pujant les xapes de la via "Tardor Calenta", ignorar-les, es pot posar un friend, els agafadors són espectaculars i són uns passos atlètics, a mig pas trobem una xapa, després per una sèrie de curtes i ajagudes plaques arribem a dues xapes per si es vol fer reunió comuna amb la via del costat, seguim recte amunt per petites plaques i graons de terra / herba, fins a la reunió un xic penjada, si anem dos metres a la dreta trobarem la reunió de la "Tardor Calenta" si estudiem bé les assegurances podem fer dos metres més fins al collet/camí que està a l'ombra i fem reunió d'algun dels arbres que es troben, atenció aquesta opció presenta dos punts a tenir en compte; La comunicació i el fregament, es guanya en comoditat i ombra. 45 metres, 8 xapes, IVº+ Ao / IVº / IVº+ / IIIº - IIIº+.
Segon llarg :
Al davant tenim una placa que sembla llisa, a l'inici de dreta a esquerra tres forats ens ajuden, una xapa, continuem pujant amb tendència a l'esquerra uns agafadors verticals facilitant l'arribada a un tram amb més agafadors i un bon pont de pedra, pas un xic delicat, però bonic, ara baixa la dificultat i seguim per un tram de replans i graons fins a la reunió, feta amb troncs per fer una còmoda plataforma. 25 metres, 1 xapa, IVº+ / Vº / IVº / IIIº - IIº.
Tercer llarg :
Placa neta i llisa, anar amb adherència en diagonal a l'esquerra, fins a situar-nos a la vertical d'una soca gran que es veu al mig de la placa, a partir d'aquest punt els forats surten com per art de màgia, per les mans i pels peus, es pot posar tants friends o tascons com et vingui de gust, a sobre de la soca un pont de pedra, ara s'ha d'anar un xic a la dreta, una mica més finet, fins a arribar a la reunió. 32 metres, IVº / IVº+
Baixada :

Es pot fer un parell de ràpels per la via de 30 i 25 metres fins a la R-1 i al camí de baixada o baixar caminant per sobre anant a trobar la sortida de la via "Tardor Calenta" després un corriol transversal cap a la dreta fins a sortir al camí.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada