dilluns, 22 d’agost de 2022

El Ganivet

20-08-2022

Berguedà

Malanyeu

Paret del Davessó (Extrem Esquerra)

Via : El Ganivet  (del Grau de la solana)

Avui ha estat, com sempre, però mes, un dia de Bar – esca. – Bar, celebràvem la tornada d'un company després de mesos d'absència física, que no ha significat que no aprofitéssim la seva absència per posar-lo a "caldo" i la d'un altre company que estarà unes setmanes absent i que la resta aprofitarem per posar-lo a "caldo".

El Joan Marc al L - 1
Total esmorzar de forquilla i ganivet..... ous ferrats, patates fregides i botifarra negra un i béicon uns altres.... i una llarga xerrada amb els cigalons corresponents, al final dos dels companys marxen cap a casa seva, només han vingut a esmorzar.

El Joan Marc i Jo quedem orfes i decidim anar a una via ràpida, curta de via i curta d'aproximació.
L - 2
Sorpresa després d'uns mesos sense escalar, me l'ha fotut ben fotuda .... --- deixem començar i si no ho veig clar puja Tu... -- bé.. D'acord dic Jo. Arribo a la reunió i em preparo per sortir em mira amb ulls de be degollat i em diu -- Aquesta que és més fàcil deixa-me-la fer, -- Jo que no sé dir no, li dic, bé..., fem el canvi de reunió i ara ja no em mira directament surt corrent de la reunió cap a dalt amb un mig somriure sorneguer....
L - 3

Que voleu que us digui, un és una mica xai...

Juliol 2022.  El Toni Alarcon, de forma indirecte, me ha fet arribar certa informació, aquesta via es diu "El ganivet del Grau de la solana" i la que surt un metre a la dreta es diu "El Fil del Ganivet" sembla que la van obrir el "Toni Alarcon" i el "Joan Rovira" no em consta la data d'obertura 

Aproximació
La via comença, just tres o quatre metres a la dreta de la via "Esperó Sud" al seu inici dues petites fletxes. Per arribar a peu seguir el camí ample del fons del torrent, hi ha un moment que el camí fa un gir de 180°, en aquest punt deixar el camí ample i seguir un corriol en direcció a Occident per sota les parets, ràpidament es converteix en un corriol marcat amb pintures grogues i blanques, seguir-lo, passem per sota dels esperons i més endavant gira a la dreta, quan torna a girar a l'esquerra trobarem el peu dels dos petits esperons, just a peu del camí.

Primer Llarg : Comencem des del camí per anar a trobar una primera baga de la via del costat, després tornem a l'esquerra per seguir el fil de l'esperó que es veu més elegant, l'anem seguint i trobarem un parell mes de bagues. Reunió d'una xapa i un pont, preparada per rapelar. 25 metres, 3 segurs, IIIº+ / IIIº - IIIº+
Segon Llarg : Sortim per la dreta recta amunt per una bonica i curta bavaresa, anem seguint el fil del petit esperó amb dificultat decreixent, quan queden pocs metres per arribar al cap de munt la pedra és més inestable, encara que la dificultat baixa fins al Iº, un cop al cap de munt haurem de caminar tres o quatre metres fins a una xapa situada en la pedra del davant a on farem reunió, preparada per rapelar. 25 metres, 2 segurs, IIIº / IIIº- / IIº / Iº
Ara seguirem un corriol que surt a la nostra dreta (sentit escalada) uns 15 metres que ens porta a una xapa a on traslladarem la R-2
Tercer Llarg : Tenim tres opcions, per la canal de l'esquerra, hem vist 5 bagues, recte amunt a buscar una baga just a sobre de la reunió, nosaltres hem seguit aquesta opció només sortir de la reunió una vaga comuna a totes les opcions després una placa molt maca que al seu mig té un passet i arribada a la vaga, un cop aquí uns han seguit recte amunt, i una altra cordada ha pujat, per la dreta, a sobre la visera i per unes fissures s'arriba al cap de munt, els friends entren molt bé, reunió a fer-la amb algun friend i bagues. 15 metres, 2 segurs, IIIº / IVº- / IVº
Baixada : A la sortida de la canal, dos o tres metres per sota , una baga amb anella (d'un arbre) en un còmode replà a la ombra, 15 mts fins a la R-2 bis, caminar fins la R-2 fer un altre ràpel de 25 mts fins la R-1 i un darrer ràpel dins el terra.

Resta de vies a Malanyeu

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat

dijous, 11 d’agost de 2022

Via K

 10-08-2022

Ripolles

Montgrony

Coll Roig
Via : K

Diuen que serà el dia menys calorós de la setmana ... jejeje,  a primera hora, per nosaltres a les 10 h, ja estem a peu de via, teníem un altre via en ment, però veient la calorada que se'ns prepara, anem a fer una ràpida i cap al bar, encertada total, com pega el "Lorenzo" !!!!
L'Esteve al L -2
Baixant amb el cotxe sento per la ràdio que el vaixell amb blat per, crec recordar, Líbia i que es trobava aturat al mig de la Mar, a l'espera de trobar un altre comprador, en la meva època crec que s'hauria dit esperant la millor oferta, en fi com li vulguin dir ara, havia trobat destí al port de Barcelona, una part del gra aniria cap a Europa, un altre part cap a l'Espanya i una petita part cap a un país africa, però no els que sé estan morint de fam. Ha estat una notícia, que després no he sentit més i no l'he vist reflectida en cap lloc més.
Potser un error d'interpretació meva o del periodista de torn o potser no interessa que sapiguem que els països rics no es quedaran sense pa a les pastisseries en tot cas els que es quedaran sense pa són els que ja s'estan morint de fam.
Potser algú, cínicament, pensarà, si sé estan morint millor no allargar l'agonia, pobre de nosaltres com a espècie, si és aquest el cas, el que és segur és que l'intermediari, si és veritat la notícia, traurà més profit econòmic en els països rics que en els pobres que només poden comprar armes, per així poder rebaixar la pressió demogràfica.
El Raimon al  L - 3

Sigui com sigui queda clar que l'ésser humà és el depredador més salvatge que ha existit i existeix en el planeta Terra, som capaços de matar al germà per un plat de llenties.
Entremig d'aquestes cabòries arribo a casa (BCN) 35° humitat altíssima i la gata em fa una reverència quan arribo i  porta a la boca el comandament de l'aire condicionat.... bé per
Ella.

Aproximació :
Agafar el camí que va a les parets del Coll Roig, al cap de munt d'un filat el camí planeja a la dreta, seguir amunt per l'esquerra, al cap de poc trobarem el desvio a la dreta que ens deixa a peu de les vies “K” i Tardor Calenta”. Temps aproximat els fitis .. Ni idea, la normalitat 10 / 12 minuts, nosaltres 20 minuts... més o menys, tampoc  ve d'aquí!!
Descripció : 

Primer llarg : A un metre a l'esquerra de la via "Tardor Calenta" comença en una petita placa ajaguda que agafa un xic en fred, s'arriba a una segona xapa, se segueix amunt un parell de metres fins a sota un esglaó, aquí es pot posar un friend per assegurar el pas, a punt de superar-lo trobem un altre xapa, és el pas més fi de la via, seguim amunt a trobar uns blocs que surten una mica, a un parell de metres a la nostra dreta pujant les xapes de la via "Tardor Calenta", ignorar-les, es pot posar un friend, els agafadors són espectaculars i son uns passos atlètics, a mig pas trobem una xapa, després per una sèrie de curtes i ajagudes plaques arribem a dues xapes per si es vol fer reunió comuna amb la via del costat, seguim recte amunt per petites plaques i graons de terra / herba, fins a la reunió un xic penjada, si anem dos metres a la dreta trobarem la reunió de la "Tardor Calenta" si estudiem bé les assegurances podem fer dos metres més fins al collet/camí que està a l'ombra i fem reunió d'algun dels arbres que es troben, atenció aquesta opció presenta dos punts ha tenir en compte; La comunicació i el fregament, es guanya en comoditat i ombra. 45 metres, 8 xapes, IVº+ Ao / IVº / IVº+ / IIIº - IIIº+.
Segon llarg : Al davant tenim una placa que sembla llisa, a l'inici de dreta a esquerra tres forats ens ajuden, una xapa, continuem pujant amb tendència a l'esquerra uns agafadors verticals facilitant l'arribada a un tram amb més agafadors i un bon pont de pedra, pas un xic delicat, però bonic, ara baixa la dificultat i seguim per un tram de replans i graons fins a la reunió, feta amb troncs per fer una còmoda plataforma. 25 metres, 1 xapa, IVº+ / / IVº / IIIº - IIº.
Tercer llarg : Placa neta i llisa, anar amb adherència en diagonal a l'esquerra, fins a situar-nos a la vertical d'una soca gran que es veu al mig de la placa, a partir d'aquest punt els forats surten com per art de màgia, per les mans i pels peus, es pot posar tants friends o tascons com et vingui de gust, a sobre de la soca un pont de pedra, ara és té que anar un xic a la dreta, una mica més finet, fins a arribar a la reunió. 32 metres, IVº / IVº+
Baixada :
Es pot fer un parell de ràpels per la via de 30 i 25 metres fins a la R-1 i  camí de baixada o baixar caminant per sobre anant a trobar la sortida de la via "Tardor Calenta" després un corriol transversal cap a la dreta fins a sortir al camí.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat