dilluns, 18 d’octubre de 2021

Racó del Guillem

 06-10-2021

Racó del Guillem

 Bones companyes i  companys.

En aquesta ocasió em dirigeixo a vosaltres amb motiu de haver trobat un raconet fet  a  mida per les nostres capacitats actuals, que son bastant limitades, va sortir per casualitat en un indret en que ha viem passat unes quantes vegades i que probablement  molts de vosaltres també heu passat, va ser per casualitat que un dia tot baixant d’escalar la via “La Broca” i no per primera vegada, varem comentar que aquell llom podria donar alguna opció, fins a les hores sempre que passàvem  per sota dèiem ... no val pena anar-hi ni a mirar-lo, però arriba el moment que els astres se ajunten i ara ja ens fa patxoca, clar em passat de obrir alguna via com uns “Plans per la Jubilació” a plantejar-nos obrir alguna via com uns  “Plans per el Geriàtric”, de moment encara podem arribar-hi sense fer servir el “Taka Taka”, tot arribarà..!!

Requisits imprescindibles per obrir una via, en la nostre actualitat,

1er     Un bon bar per fer un esmorzar de forquilla i ganivet o de bocata marrà – amarrà i espai per fer la cigarreta tot  prenen el cigaló  i  desprès ja veurem .... sense pressió

2on    Aproximació caminant que sigui curta, en aquesta ocasió potser no es tant curta, però es suportable.

3 er    Repeteixo el punt dos, però de baixada.

4at     Grau amable en general i ben, molt ben assegurada, si pot ser en excés.  Si per necessitat es troba un passatge (curt) de certa dificultat, posar les assegurances necessàries per no patir a l’hora de fer servir els agafadors de colors.

5e      La pedra en general ha d’estar de be, be algun tram (curt) pot no ser tan bona, en aquest cas se ha de posar les proteccions necessàries per no patir (nosaltres).

6e      El Bar ha de estar obert al baixar per poder fer la cervesa i el cigarret i explicar lo bons que som..!!!

Amb tots aquets requisits es difícil trobar un lloc adequat,  però ho em trobat, no es cap meravella, però es tranquil i a la tardor els companys ja poden trobar bolets, alguns me els menjaré Jo, hi ho dic per que ha passat, que mentre el Raimon i Jo fèiem de paleta  els altres dos impresentables estaven buscant i trobant bolets al voltant del lloc, mireu com son que quan arriba la temporada, ells dos incorporen a la motxilla el cistell i el ganivet de anar buscar bolets i com vegin algun per la vora del lloc al que anem marxen corrent i oblidant-se de anar a escalar.

A lo que anava, no es una via per gent ... perdó per escaladors de bon veure, es una via per la canalla i per els que estem apunt d’entrar al Geriàtric.

 Se que tinc un sector de  públic detractor, hey!!  que en general son molt bona gent, bons escaladors i que a molts d’ells els admiro, accepto per endavant  totes les critiques que em facin, a mes probablement tindran raó i lo millor que poden fer es no anar-hi a fer-les, així se evitaran patir.

Desprès un altra sector de públic que no son amants de aquestes vies però a vegades i per circumstancies  especials les aprofiten, com per exemple  :  per una recuperació, per un moment psicològic difícil, per portar a la seva parella o els seus fills petits o simplement per fer un dia de vacances escaladores.

Per finalitzar hi ha un sector de públic que ja les busquem per que no donem per mes.

Així que si aneu, esteu avisats, estan pensades, dissenyades i equipades per que una persona que va mol justa al IIIº+   pugui gaudir, sense por, de un dia al aire lliure.

Ha estat un treball de mesos per que em passat mes temps al Bar que escalant, i això porta el seu temps....

Conforme vagi publicant les ressenyes posaré el enllaç  a qui sota .... feu me un favor ... ignoreu-los.

ATENCIÓ EL RACÓ DEL GUILLEM ESTA PENSAT COM ESCOLA PER LA CANALLA

Guillem

 Vies  :

 Dels Filòsofs

4.0

Dels Desertors

 29-01-2014 

Sant Llorenç de Montgai

El Cilindre
Via  :   De la Canalla

 Avui es veu un dia ras, al sortir de Barcelona, i fred, no sortim gaire d’hora, parem a esmorzar a Camarasa  Ens apropem a peu de via als voltants de les 12 h, bona hora i no fa vent, una mica de resol fa que estiguem confortables amb el termòmetre.
           
El Martí al L-1 (via  Per la Canalla)
La idea no era fer aquesta via de entrada, però tot passant per el peu se ens va mostrar mol llaminera i plena de xapes, així que sense saber a on ens ficava el Martí mol eixerit comença el llarg i xapa rere xapa, amb un grau no gaire difícil va pujant, arriba  a una reunió i li cedim el pas per que acabi de arribar al cim del Contrafort del Cilindre.

L-1 (via  Per la Canalla)

Per la dreta es veu una xapa, per terreny que es veu mes fàcil..... però No, Ell diu que es veu mol be i que te una mica mes de escalada.
 
Be !! ja estem al cap de munt, ara resulta que la via es diu “Per la canalla”, fantàstic per que ens sentim com La Canalla, desprès de un bon esmorzar, un parell de llargs tranquils i amb bona pedra.
 
 Que fem ja em fet una via, trencarem la nostre costum i farem un altre..?  ... si la Vidal - Farreny
 

Suggeriments de vies normals per anar-hi

Suggeriments  de vies normals per anar-hi  a Montserrat.