dijous, 1 de juny de 2023

Nil

31-05-2023
Berga
Santuari de Corbera
Via: Nil

Foto base gentilesa de     hhttp://muntanyenc.blogspot.com/
Via nova, tota calenta d'haver sortit recentment del forn, encantadors forners Panyella i Baraldés que ens alegren la vida als "Sense Nivell" obrint, netejant i amb un curro de nassos, noves vies assequibles i ben assegurades, que els nostres ossos ja no estan per caigudes beneites i a sobre amb una aproximació propera al zero absolut ... !!! Gràcies, companys.
El Raimon al   L - 3
Dia suculent després de les eleccions dels nous alcaldes, bé ja veurem els pactes que es fan per aconseguir cadires (remunerades) pels subalterns dels diferents partits.
La veritat és que ha estat engrescador, però sense diferències remarcables entre nosaltres tres, dels tres, han sortit dues abstencions i un vot en blanc, amb això tot està dit, ha estat més una xerrada, la discussió és inexistent, amb el que tot i ser interessant li falta un punt d'intercanvi d'idees amb algú molt diferent de Tu mateix.
Tot i això, se'ns ha fet les tantes del matí i és que després dels alcaldables ha sortit les eleccions del 23 de juliol i aquí sí que es pot sucar pa de veritat, i és que, tot i els tres-cents mils no-vots i reconèixer l'enorme fracàs, ningú deixa la cadira i és que una cosa és el bla, bla, bla dirigit al poble i un altre molt diferent és la meva poltrona i les prebendes incorporades, que sabran aquests encantats…?, ells que em votin a Mi que soc el "Millor" encara que els porti al precipici al qual, Jo no caure, deuen pensar ells.
L'Esteve al  L - 2

En fi un xic indignats sí que estem i ara ve un període en què ens continuaran prenent la cabellera.
Podríem fer una "porra" a veure què passa…?
Tant parlar se'ns ha fet tard davant del cigaló, com sempre, així que en arribar al cap de munt de la via s'ha posat a ploure i l'hem rapelat en mig d'un patac d'aigua força intens, ràpid al Bar a eixugar-nos, ni que sigui interiorment amb una bona i fresca Birra.
Bé, deixem-nos de ximpleries i parlem de coses sèries...
El Guillem al  L - 3  (foto Raimon)
Aquesta via és nova la informació que m'ha arribat diu que és del maig del 2023, no és per trencar motlles, tampoc estem nosaltres per gaire més, similars a les seves veïnes, mol ben assegurades amb bagues i xapes, risc mínim, pedra en general bona, encara està molt tendra, un curt tram a l'inici del L -2 s'ha de vigilar més que la resta, una advertència en el L–2 a la segona xapa es veu un altre a sobre un xic més lluny i a l'esquerra una canal sanejada ... No és per aquí, és per la dreta, hi trobarem una altra xapa intermèdia, és una placa bonica i potser el pas més difícil, ben assegurat, nosaltres vam anar, uns per l'esquerra i està molt descompost encara que és més fàcil, uns altres  van anar per la dreta van gaudir de valent.
Aproximació amb cotxe.
Aproximació a peu:
Des d'on hem deixat el cotxe hem tingut uns deu metres per la pista a on hem posat a prova el nostre valor com ex-Alpinistes aguerrits abans no hem arribat a l'inici de la via, en total de 10 a 30 segons de marxa, segons aptituds físiques.
La via:
Primer llarg: A l'esquerra de les qui hi ha en aquest sector, nom amb retolador a peu de via. Una vaga d'un pont, marca l'inici, sobre d'aquesta una gran pedra amb una xapa, per arribar-hi es pot pujar per la dreta, més difícil, per l'esquerra menys difícil, després de xapar per l'esquerra anar recte amunt un seguit de petites plaques i petites canals (sanejades) ens porten a l'alçada de la reunió, que trobarem a la nostra esquerra. 25 metres, 3 bagues 4 xapes, IVº - IVº+
Segon llarg: Se surt per l'esquerra de la reunió, un cop a la segona xapa s'ha d'anar a la dreta i trobarem una xapa un xic amagada, després amunt, tot per una bonica placa, si optem per anar directe amunt per una petita canal sanejada, trobarem la pedra molt descomposta i una arribada a la xapa un xic fina, en acabat seguim amunt superant un ressalt, un tram curt de verd i un ramonage guapo en què s'ha de comprovar, la fiabilitat d'algun agafador, ben assegurat. 30 metres, 5 xapes, IVº / IVº + / / IVº / IIIº / IVº.
Tercer llarg:
Recte amunt de la reunió, bonica sortida, després de la segona xapa un tram de quasi caminat per arribar a una bonica placa assegurada amb una xapa i que és per gaudir, al cap de munt d'una mena d'agulla veurem una xapa a la dreta a l'altre costat de la canal, (de la veïna via) un pas  de espatarre i amunt, un darrer pas un xic balmat ens deixa a la reunió comuna d'altres vies. 30 metres, 4 xapes, IVº / IIº / IVº+ / IVº / Vº --.
Baixada:
Hem fet dos ràpels el primer directe avall fins a una zona arbrada 33 metres, a sota trobem l'altre ràpel que baixa directa a terra 30 metres.
Per arribar al cotxe vigileu els perills de ciclistes, cotxes, escaladors etc.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat   

divendres, 19 de maig de 2023

Daus Invertits

17-05-2023

Berguedà
Malanyeu
Paret del Davessó (Extrem Sud)
Via: Daus Invertits

El Sol fa estona que ha sortit, aviat haurem de canviar a l'horari d'estiu, és a dir trobar-nos una hora abans per practicar el noble art d'esmorzar i criticar als veïns.
Foto Raimon (Autopublicitat)

Avui el nostre filòsof de Capçalera fa una pregunta que ens deixa descol·locats, no per la pregunta en si, si no per què la majoria de nosaltres fa uns quants dies que quant a la tele o la ràdio parlant o es parla de polítics o de política canviem de canal i els que encara llegim diaris de paper, la lectura se'ns fa molt curta, ja que ens saltem totes les pàgines que toquen aquests temes. Això que vol dir, que ens desinteressem per què som vells o per què ja ens tenim apresses totes les mentides o mitges veritats o discursos que ells mateixos, en la intimitat, no s'ho creuen.
L'Esteve al  L  -  1  (foto Martí)
Bé, al que anàvem la pregunta és la següent: Sabeu que ha promès, la presidenta d'una important comunitat del país veí, que farà si torna a manar per apropar la natura a la gran ciutat...?
Respostes variades... més parcs... més arbres... més espaïs verds, etc., somriure cínic del filòsof...no, no, no...!!, resposta: farà que cada ciutadà tingui una planta al seu balcó. Sorpresa, incredulitat, deixo els comentaris, una mica pujats, fora d'aquesta piulada per no ferir la sensibilitat de la comunitat escaladora, tan sensible ella...!!
L - 2
Amb aquest ambient de desinformació volguda, en la segona "B" (BEB) ens dediquem a parlar dels gats, que un parell de nosaltres tenim més o menys propers. En el meu cas una gata que s'ha après els meus costums per així poder empipar més i que a més en reclama alguns drets d'autor d'aquestes piulades, per què quan començo a escriure, ella ve a jeure a sobre el teclat i no veieu la feinada que tinc per esborrar el que ha sortit, encara que en alguna ocasió penso que ho fa millor que Jo.
L  -  3
Però això darrer no li digueu a Ella perquè si no es creixerà més del que fa ara.
Com arribar amb cotxe
Aproximació a peu: Situada a l'extrem Sud (Occidental) de la Paret del Davessó, es pot seguir el camí habitual abans de començar a pujar en direcció a la paret, seguir-lo fins que aquest creua un petit rierol, quasi sempre sec, un camí s'endinsa cap al Sud, passar un vailet i després pujar amunt prenen com a referència un bloc balmat del segon llarg, a sota de tot i mol a prop del camí més marcat, comença la via, dues fletxes picades a la pedra i 2 / 3 vagues visibles.
La via:  Daus Invertits

Primer llarg: A peu de via una fletxa picada a la pedra un xic més amunt una segona fletxa, segueix un petit llom de pedra de bona qualitat, a sobre la tercera baga un pas més delicat, es pot posar un friend, després segueix fins a la reunió en un còmode replà. 25 metres, 3 assegurances, IIº - IIIº / IVº / IIIº - IIº.
Segon llarg: Se surt per una curta diagonal cap a la dreta i una petita canaleta ens deixa en una zona que es puja caminant fins a tornar a trobar pedra, una assegurança marca el lloc, pujar amunt, terreny a controlar, voltegem per l'esquerra un gran bloc, visible i referència en l'aproximació, a sobre un altre tram quasi caminat fins a la reunió que fem en un gros arbre. 33 metres, 4 assegurances. IIº - IIIº / caminant / IIIº / caminant
Tercer llarg:
Al davant una assegurança marca l'entrada a una placa fissurada, pujar recte amunt en una petita lleixa anar a l'esquerra a trobar una fissura – canal que ens deixa al cap de mut i a la reunió. 17 metres, 2 assegurances, IVº.
Baixada:
Seguir la carena cap al Sud, passar dos arbres i uns passos més enllà, a l'esquerra un xic per sota trobarem una instal·lació de ràpel, diuen que es fan dos ràpels d'uns 30 metres, la segona instal·lació no l'hem vist i hem fet un ràpel d'uns 55 metres fins a terra, a tocar del camí.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat