tradueix a :

dijous, 1 de juny del 2017

Todgha







Marroc maig del 2017

Gorges del Todgha
Temps era temps els agosarats muntanyencs amb vigoroses barbes, fèiem sortides extra - europees, amb viatges incomodes, condicions precàries (alguns...) i podria posar molts mes adjectius.... la veritat que al menys Jo me ho passava de  Gute  i amb els col·legues rèiem i patíem per parts iguals .... mica a mica com passa, en quasi tot, a la vida  se ha anat sofisticant i nosaltres em anant envellint i ara res de aventura i a lo menys incòmode possible.

Es aquest un grupet de venerables, que quant els veus caminar per els camins van carranquejant com podem... però quant el camí passa a ser vertical .... joheeer com pujant els cabrons...!!!! (eppp amb afecte, que Jo me incloc)

Sembla que la verticalitat ens torna a revifar i pugem amb el esperit dels nens (una mica exagerat ... però queda be) la veritat es que anem fent tot buscant itineraris de grau amable i si en algun punt es passa de to, trèiem la nostre experiència en fer totes les trampes possibles .... estreps, ganxos, antena etc.

Una cosa que si tenim es que remuguem mol mes que abans  i no parem de criticar-nos, ni mentre escalem, ni a les reunions.... però de forma simpa..

En fi com que ens coneixem de fa molts anys, ja pots anar parlant que ningú et fa cas i cada un porta la seva guerra, passant de la resta....i no te enteres de lo que et diuen..... jejejeje  es com llegir un TB de Jaimito !!! però  mol mes divertit, si mes no a nosaltres ens està be i que no vingui un de fora a ficar el nas que sortirà escaldat.

Així que em buscat un reco de mon, que sembla una aventura per molta gent però que en realitat no ho es, es còmoda la aproximació en avio + taxi i ja estem a la porta de un hotelet amb encant i un toc exòtic a sobre està be de preu, per la nostra economia de jubilats.

La pedra es extraordinària, amb una adherència acollonant i en general amb molt bons agafadors, en el seu temps era mes de aventura, ara segueixen trobant-se vies de aventures, però se ha fet un enorme treball de equipament amb paràboles i condicionant les reunió i ràpels de baixada, també se ant obert un innumerable nombre de vies noves tant de boulder com llargues i tot a tocar de l’hotel, en fi un goig.

Un impulsor de aquest canvi, que te els seus detractors i el seus admiradors, a estat el Julio Soares un francès establert en el poble a on te una botiga de esports, lloga TOT el material per escalar i per fer ferrades així com fa i facilita guies de escalada per que et portin a escalar, també a editat una guia, a nosaltres ens a facilitat el hotel a un preu assequible i els taxis a preu de tarifa oficial. Al final donaré les seves referències per si algú esteu interessats en contactar.

Be penso que ha aquestes alçades ja sabeu que estem al Marroc a la província de Tinghir, Gorges del Todgha, teòricament tenim mes de 400 vies per fer, en aquesta ocasió no les em pogut fer totes així que em escollit unes quantes per començar i en la propera reencarnació seguirem amb les altres.... jejejeje.

Aproximació als "Jardins d'Été"
Des de el nostre hotelet se segueix la carretera fins arribar a la entrada de les "Gorges" se travessa  tot aquest magnific congost i a uns 100 metres de la sortida girar a la dreta travessar el riu i aquí comença els "jadins d'Ëté" unes petites parcel·les de cultiu, que es creuen amb cura, fins a la paret. Entre 10 i 20 minuts segons punt de partida.
Vies :
Allez madame
Raba Inchallam
http://guillem2.blogspot.com/2017/06/esportives-todgha.html
http://guillem2.blogspot.com/2017/06/tik-sab.html
Per informació, consulta i organització :

Julio Soares

e-mail

aventures.verticales@menara.ma

Disposa de una casa rural per grups  (Secret Garden / Climber House)

Ens ha dit que si algun equipador està disposat a obrir seguit les pautes de seguretat del sector i / o ajudar-lo a Ell,  serà ben rebut i alimentat, gratuïtament, a casa seva.