tradueix a :

dilluns, 20 de juny del 2016

Aresta GERPoblet

Barranc de Castellfollit

ROC PONENT

Via : Aresta GER
Fa una quinzena em vaig mullar com un ocellet, avui el dia se ha aguantat amb alguna clariana, però un vent de mil dimonis, moments en que tenies que parar i agafar-te fort, per que si no sorties volant. hem estat apunt de caviar de plans, però el Martí a fet prevaldre els seus coneixements de la regió, no en va es fill de la zona .... be això es un dir per que quasi sempre a estat un pixa pins i ara es un Neo-Rural .... en fi  lo ha encertat  coses de la vida..!!!
El Guillem al L-1 (foto Martí)

Un bon esmorzar i una mica de xerrameca i es que  el ambient esta fent xup - xup i es mol divertit totes les faules que expliquen els actors / politics del propi país i del país veí ... !!!
L - 2 (foto Martí)

Un cop desenganxats de la cadira no ens queda mes remei que comença a pujar ..... apa tot xino xano anem fen camí i en poc mes de mitja hora estem a peu de via.
Ela Martí al dau del  L-3

El Jefe ja la ha fet un parell de vegades i diu que es fa amb una ma al cul...... jejeje   ja li recordaré al cim  ..... !!!! així que em deixa començar, com l'Esteve esta distret amb les seves coses no es dona conta i quant vol reaccionar Jo ja estic pujant.
L'Esteve al L - 4Granet ...siiii es granet des de fa anys que no el tasto, des de les èpoques que escalàvem als Alps o a Pirineus .... falta de confiança total amb les magnifiques adherències i forçar els braços mes del compte, fan que bufi com un pica pedrer...... sort que es poden anar posant tascons i friends al gust. Via mol maca amb que tots els llargs tenen els seu metres en que no val a badar, es te que anar buscant amb atenció el itinerari ja que esta poc equipada i a vegades el itinerari no es prou clar, si no es porta una ressenya força detallada.
L - 5

Un cop al Cim el Martí es reafirma en que ara es mol mes difícil que la darrera vegada que la va fer, ara fa mes de deu anys ..... es que la pedra canvia tant amb els anys ....!!! ho potser som nosaltres...??
L - 6

Descripció de la via
 
Primer llarg  :  Se surt del costat del camí i es pujant uns primers blocs fàcils que ens porten al peu de una doble fissura, un xic de adherència i uns bons agafadors per sortir, ens col·loca a sobre una cornisa i anem a l’esquerra un preciós díedre amb dos pitons que em fa suar una mica, res que no se arregli amb una bona tivada del vell pitó, també bons agafadors per sortir i anar per una cornisa a la dreta, a un còmode arbre a on fer reunió. 25 metres, 4 vells pitons,  IIIº / IVº+ / IVº / Vº / Ao /  IVº /  IIIº+.
 
Segon llarg  :  Mirant la paret una petita xemeneia ens indica el camí els primers metres son de mol bon fer i al cap de munt un pas mes exigent, es poden posar tascons per protegir-lo be, anem pujant per terreny menys difícil fins a trobar a l’esquerra una placa tombada amb uns vells pitons per protegir-la, un cop arribat al segon es interessant treure les cordes del primer per evitar el frec, tenim una sabina que dona una opció extra.

Ara un còmode flanqueig a la esquerra ens porta a un gran replà amb un gran arbre a on muntar la segona reunió.  28 metres, 3 pitons, Vº / Vº+ / IVº / IVº+ / IIIº / IIº-Iº.
 
Tercer llarg  :  Se surt cap a la dreta a trobar la base de un marcat dau, al seu peu es possible posar algun tasco que ens asseguri el pas per la dreta de placa fina, un cop a sobre el dau, desprès amunt per terreny menys difícil fins un altre arbre en una semi cova mol còmoda. 20 metres, 1 pitó, IVº / Vº / IVº - IIIº.
 
Quart llarg  :   Se surt per la dreta a trobar l’aresta i recte amunt amb una escalada de blocs que cada un de ells es un petit ressalt, mol maca i de grau amable, al cap de munt anem un xic a l’esquerra a on una grossa sabina ens dona la opció de fer una reunió prou còmoda. 30 metres, neta, IIIº+ - IVº.
 
Cinquè llarg  :  Anem a la nostre esquerra tot aprofitant una reunió de paràboles per assegurar un tram un xic delicat, els mes prims poden passar entre la paret i un arbre i pujar per l’esquerra, els que no som tant prims pujar amunt aprofitant uns mini esglaonets a la dreta del arbre, per els dos costat es te que arribar a una petita sabina que es veu des de sota, uns passos encara delicats i desprès la cosa se humanitza, anem a la dreta i remuntem per uns blocs, tot seguint l’aresta, fins una amplia rapissa amb una bona alzina per fer una mol còmoda reunió. 35 metres, 1 xapa 2 pitons, Vº / IVº+ / IVº.
 
Sisè llarg  :  Recte amunt fins trobar la creu, per unes llastres inclinades i fàcils. 20 metres, neta, IIº - Iº
 
Per arribar i per l'aproximació clickar aquí  :