divendres, 14 d’abril de 2017

Germanautes08-04-2017

Solsonès

Guixers - La Corriu

Via  :  Germanautes

Anem d’excursió ....... !! Un parell de voltes ...... eppp amb cotxe....!!! que si no ens estressem i finalment arribem,  ufff entre l’esmorzar, les visites turístiques a ermites i la mandra arribem al lloc de aparcar el cotxe a les 11 h ben tocades, amb una bona solana, sort que fa i farà tot el dia un vent fresc que ens mantindrà en una temperatura mes que adequada.

Davant tenim una visió clara  de les parets i del itinerari que em escollit.... be escollit NO ... es el únic de la zona con el que ens atrevim a provar fortuna.
Un cop aparcat el cotxe a la porta de una masia en runes, lo menys dolent es pujar per els antics camps de conreu i anar a situar-nos a la dreta (sentit marxa) i ben amunt fins estar a la vertical de la via i a les hores ... puja com puguis... el recorregut no es llarg i des de el cotxe fins a peu de via podem estar entre 15 i 30 minuts depenent de la panxeta que tingueu i de lo encertat de per on pujar, tampoc es tant....!!!
Ja estem a peu de via i en una pedra plana vermellosa esta gravat "G" i un fletxa tot ell en mida miniatura, però ben visible.

Els tres ens mirem i si no fos per la quilometrada ens anàvem a fer la cervesa .... sort que no ho em fet, per que la via es deixa fer, la pedra, potser per el temps que fa que no toquem el conglomerat o pot ser per el liquen negre que te, ens fa  una mica de "Yuyuuu"
L'Esteve al  L - 1
 finalment l’Esteve que es el mes llançat passa per davant del Martí (per una vegada es deixa prendre la 1ª) i si fica, la dificultat no es alta, ni mol menys, però ens fa anar cagadets, be ell te Mestria i fa la primera amb lo que de moment, estem obligats a pujar, si mes no fins la reunió.
El Martí  es mira la segona i diu ho provo, lo mes entretingut la part mes fàcil, el tros difícil, un agafar-se a tot ... es a dir tot lo que siguin presses de colors, encara que de la xapa 4 a la 5 i de la 5 a la 6 el Mestre se ho a currat agafant-se a la pedra, tot i que si se esta apurat amb una tramposa se arriba.
El Martí al  L - 3
Beneit  de Jo encara no he arribat a la reunió que veig dues cares somrients que diuen nosaltres avui ja hem fet la feina .... ara et toca a Tu i sense mes ni mes me empenyen cap al següent llarg .... be una mica cagadet Jo... per que negar-lo, de la primera xapa a la segona no ho veig clar presa petita que si no es trenca esta guayyy ,  però i si es trenca ...? uffff  no ho dubto peu en una cinta de aquelles en que hi cap i problema resolt, un abret em permet posar una cinta i un pitó que en teoria estava per la zona a desaparegut...... uffff   
El Guillem al  L - 3
                                "Tengui i No Buelbi"
Primer llarg  :  Al peu de via esta picada a la pedra la lletra "G" i una petita fletxa, va en diagonal a l’esquerra a sobre de una pedra gran i característica trobarem la primera xapa, desprès recte amunt, mes o menys fins a una segona, vorejarem per la dreta un arbrat i anirem a l’esquerra fins xapar la tercera xapa, un pas delicat i entrada a la còmoda reunió. 40 metres, 3 xapes, IIIº / IVº / IIIº + / IVº+

Segon llarg  :  Se surt per la esquerra de la reunió recte a munt a trobar la primera xapa, desprès amunt/ a l’esquerra fins la segona, a la tercera i la quarta se arriba be en Ao la quinta i la sexta passos verticals amb agafadors de bona mida, un cop al arbret gira una mica a l’esquerra amb passos a controlar, còmoda reunió. 30 metres, 10 xapes, IVº / IVº+ / Ao - Vº+ / IVº /  Vº.

Tercer llarg  :  Un llarg flanqueig a l’esquerra,  rapissa amb arbre toca collons i entrada a un mini díedre, convenientment netejada, la sortida de la primera xapa es dreta i amb pedra mes fina i de poca confiança ( pas de Ae), se surt de la segona i es voreja un arbret per l’esquerra (es pot posar una cinta) recte amunt a per una tercera xapa i desprès amunt fins el cim. 20 metres, 3 xapes,  IVº+ / Ae /  Vº / IVº+ / IVº+ / IVº.
La baixada : Uns 15 metres a la nostre esquerra una instal·lació de ràpel amb anelles de inoxidable, per arribar-hi 2 metres de baixada amb una cadena per facilitar-la. Ràpels seguint mes o menys la vertical.
Primer ràpel de 25 metres, el segon de 34 metres i el tercer de 30 metres.
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :