diumenge, 25 de juny de 2017

Del Aniol

21-06-2017
Bergada
Malanyeu
Paret del Daveso
Via : Del Aniol
Sant tornem-hi  em de complir, així que per suportar la calor ens trobem ben d’hora, això si .... no perdonem l’esmorzar, últimament estem abonats a anar a escalar per aquestes terres, es de creure que son rampells i que duren lo que duren, portem 17 vies diferents en aquesta paret i em sembla que en deuen quedar una o dos que estiguin dintre de les nostres possibilitats i es que no donem per mes....
El Martí al  L - 1
Algunes son excelses .... altres estant be .... altres son de aquelles que ni fu ni fa i altres son de les de no tornar, sempre intento, des de el meu punt de vista deixar-lo clar en l’escrit.
Aquesta de avui es de les ni fu ni fa, epppp opinió personal !!!!
Te trams de pedra a controlar, esta bastant ben assegurada  encara que en un parell de passos, els mes difícils, manca alguna protecció, es la meva opinió.
El Guillem al  L - 2  (foto Martí)
Per sort el company mes gana de tots nosaltres arriba el primer a peu de via i veu 3/4 bagues en un pany prou bonic i es demana el primer llarg ... be demanar no es ben be la paraula però ha aquestes alçades no perdérem els papers.
A punt de començar li faig notar que la via no va per allí ...... com !!! diu si mira la ressenya .... diagonal a la dreta ..... ufff  si sembla un rostoll !!!! be noi Tu as escollit ... apa a munt .....!!!
L'Esteve al  L - 3  (foto Martí)
Un inici prou bo i desprès pedra a controlar entre mig de la vegetació, desprès el següent un bonica placa i al lloc mes difícil es possible posar un friend, això si se ha de apartar uns matolls per trobar la fissura, la següent te una sortida explosiva amb la punta de un arbre per fer una bona penetració anal, el company col·loca un friend desprès una placa mol maca i una entrada cutre, però assegurada, a la reunió. Totes les reunions a muntar per nosaltres en arbres i a la ombra.
L  -  4
Inici de la via  : Entre la Carla i la Montse Curtó. A peu de via a l’alçada del genoll escrit amb retolador, mol feble.
Dades de la via 
Primer llarg  : Estem al peu de un petit llom amb tendència cap a la dreta, a uns 7/ metres en un abret una bagues, no visible des peu de via, a sobre un tram trencat, no anar-hi, seguir una mica mes a la dreta i pujar recte amunt anant passant per entre mig de petites illes de vegetació, pedres a controlar i abundància de bagues, als 30 metres tenim un arbre amb una petita plataforma, muntar la reunió al arbre. 30 metres, 6 bagues 1 pitó, IVº- / IVº / IVº+ /IVº
Segon llarg  :   Des de la reunió a l’esquerra una placa i un pitó ben visible, el inici es mol còmode i la dificultat va pujant trobarem dues bagues i desprès en uns matolls verds podrem col·locar un friend petit per assegurar un parell de metres mes fins, aquest tram la pedra es excel·lent, ara ens trobem un dau que superem una mica per la dreta ... una mica per el mig i entrem en una petita illa de arbres, en la que muntem la còmoda reunió. 25 metre, 1 pitó 2 bagues, IVº+ / Vº / Vº+ / IIº / IVº+
Tercer llarg  :  Se surt cap a la dreta, quasi caminat i es puja a un arbre que queda per sobre nostre i a la dreta, de aquí es veuen 3 bagues, la sortida del arbre es explosiva i em posat un friend, un cop els peus a l’alçada del cap ja arribem a la baga i ens anem cap a l’esquerra per anar remuntant una bonica placa, un cop superada trobarem dos pitons per fer una incomoda reunió, ens la saltem i seguim a munt un xic cap a la dreta un altre pitó ens marca el camí i protegeix la entrada a la reunió que te un tram dret i amb pedra a controlar, reunió en un còmode arbre. 25 metres, 3 bagues 2 pitons, Vº+ / Vº / IIIº+ / IVº+.
Quart llarg  :  Se surt per la dreta per tot seguit tornar a l’esquerra i situar-se a sobre de una petita agulla, des de aquí recte amunt per pedra extraordinària i grau amable fins una grossa sabina que te una baga, passar per el mig de la savina i se arriba al final de la via. 15 metres, 1 baga, IVº
Baixada : Remuntar 7/8 metres la cresta i trobarem els ràpels de la via "Montse Curtó" Un de 35 i un 55 metres
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :