tradueix a :

dijous, 9 de gener del 2014

Bernatac

30-12-2013
Montsec de Rúbies
Lo Pedalet
Via : Bernatac
La Via 
Primer llarg : Dret amunt ben vertical, agafadors de pedra mol bona i cantelluda, ben assegurada, permet anar fent reposos  per descansar el braços, la entrada a la reunió puja un xic la dificultat. 45 metres, 15 xapes, Vº / Vº+ / VIº.
Segon llarg : Recte amunt amb la mateixa tònica, dret, de pedra bona i agafadors perfectes fins a arribar a una placa llisa, tres xapes seguides fan que el grau es suavitzi si treus l'estrep. Ara bé un petit tram mol difícil, es pot posar un friend petit i anar a munt, després es va suavitzant conforme anem pujant. 40 metres, 9 xapes, Vº / Vº+ / Vº / Ae / VIº / Vº+ IVº--.
Tercer llarg : Es mol maco i no te gaire problemes, va en direcció a uns sostres, una vegada arribats a sota, trobem al terra una xapa, sembla que lo lògic fora seguir cap a l’esquerra per sota els sostres....... No es cap a la dreta, posar un peu a sobre la visera del primer sostret i amb un acte de fe posar el altre..... just a les hores tenim 
 accés a una presa de mans, de aquelles per gronxar-se, un pel a la dreta i amunt (xapa) amb tendència a l’esquerra, fins superar per sobre tota la zona de sostres, desprès marcada diagonal dreta i magnifica reunió. 45 metres, 8 xapes 1 pitó, IVº - IVº+ / Vº / IVº+ / IVº.
Quart  llarg : Comença amb un pitó i un pas explosiu...... desprès va fent i un darrer pas balmat amb mol bon canto, acabarà de trencar aquets bracets meus que estant fent figa. 30 metres, 5 xapes 1 pitó, IVº+ / IVº / IVº+ / IVº.
Pedra excel·lent, ben assegurada i no es fàcil (per el meu nivell)

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat