dimecres, 5 d’agost de 2015

Camí dels Alamalivons29-07-2015

Solsonès

Vilamala

Via : El Camí dels Alamalivons
Dia núvol  ens trobem a Manresa i desprès de esmorzar ens dirigim cap a Solsona anirem a Vilamala, els companys no ant estat mai i es un reco mol bonic perfecte per un dia núvol i amb una certa baixada de temperatura.
Aparquem a la corba famosa i iniciem la baixada, feia mols anys que no anava i em perdo com un “chirucaire” qualsevol, en el fons es lo que soc.

Entrant a la R-1

Desprès de unes voltes trobem el camí els col·legues em posant a parir, no agreixen la oportunitat de conèixer país.... ingrats!!!!

L-2


Arribem a peu de via en horari de tarda, al inici la pedra sembla un xic “rareta” i els companys em diuen que com sempre em queixo en aquest Blog de que Ells sempre fan el primer llarg.... en aquesta ocasió em cedeixen el honor... seran...!!!!

Tot Xino XanoCom sempre i per casualitat el tram mes maco li toca al Martí
L'Esteve es porta la guinda picant de la via, per decisió del Jefe, es que estem a les seves mans ..... !!!!  pobres de nosaltres indefensos i innocents....!!!

El Martí al  L - 3


La via te tres trams ben diferenciats la part baixa la pedra dona poca confiança amb un grau moderat, això si, ben assegurada.

L - 3

El segon tram que es fa caminat i grimpant, aquí se ens a obert  el cel i a sortit el Sol, semblava un forn i ens a fet sua la cansalada, especialment a mi que me ha deixat exhaust, ja ho diuen que amb la edat la calor ens afecta mes i avui dono fe.

L'Esteve al  L - 4El tercer tram mol maco dret amb mol bona presa i ben assegurat, potser el darrer llarg una mica just de grau, però es pot fer una mica, no tot, de trampa.L - 4


Descripció de la via :


Primer llarg  : Dret amunt, una mica a la dreta desprès a l’esquerra i tornem-hi al centre.
Entre xapa i xapa se escala folgadament, se ha de vigilar les pedres, però les bones ho son mol bones i amb quantitat suficients, molts forats per posar els peus amb comoditat, al mig un pas mes delicat dona el punt, si ens agafem a la presa de colors, el facilita una mica. La entrada a la reunió un petit vaumat que nosaltres em superat agafant la presa de colors i fet, sortida per l’esquerra amb forats i agafadors guayyyy

Segon llarg  :  Sortim de la còmoda reunió per la esquerra, per una cornisa fàcil, uns 3/4 metres en que trobem una mica a la alçada dels ulls, segons mida del escalador/a, no gaire visible des de la reunió després amunt passant per la esquerra de la vegetació i anant per el terreny mes còmode fins arribar a una zona terrosa – herbosa, reunió còmoda.

 Travessa de enllaç  :  De la reunió, nosaltres em assegurat uns metres que son quasi caminat però de no rellisquis que et vas a Can Pistraus, desprès amb les cordes plegades com els “Alpiniastres” de veritat em anat en direcció a un jardí passant per la seva part central que es la mes estreta terreny planer amb pedreta solta, després remuntar per el costat esquerra de una torrentera seca, si no plou, en el tram superior es posa mes dreta però es deixa fer, finalment es torna a ajupir i a les hores em de buscar una còmoda cubeta en la que trobarem la reunió.


Tercer llarg  :  surt recte a munt a buscar un mini abret mol coqueto, ja anirem troben xapes, arribats a l’arbret es posa dret de veritat, passar a la seva dreta ....meravella ant sortit súper – agafadors i forats que ens fan pujant gaudint de allò mes, aquest tros dona pas a un mar de còdols a quin millor i a quin mes gros, quin plaer....., deixem una vauma a la nostre esquerra i seguim amunt fins entrar a la còmoda reunió.

Quart llarg  : Benín del anterior es donem de canto a les dents,  pressa mes fina per arribar a la primera xapa  la segona esta a prop, però es mol fi i dret, finalment tirem de tramposa per xapar i això ens facilita la vida, remuntada i de aquesta segona, tot agafant la presa de colors cap a la dreta, fins arribar a un còdol marronos que ressalta sobre el cel blau, primer amb la ma dreta desprès amb la esquerra fins que la ma ens queda a la alçada dels genolls i no ens queda mes remei que deixar-la, un parell de passos mes finets i la cosa es normalitza, ja estem a la darrera reunió .... ara a fer una Clara com Deu mana.


Dades de la via :

L-1  40 metres, 9 xapes,  IVº  /  IVº +  /  IIIº+ /  Vº - Ao /  IVº  /  IIIº   /  Ao – IVº+ / IVº                 L-2  55 metres, 4 xapes,    Iº / IIIº+  / IIIº  / IIº    
Enllaç de uns 100 / 120 metres  caminant i grimpada de Iº / IIº
L-3  45 metres,  6 xapes,  IIIº  /  IVº  /  IVº+  /  IVº
L-4  15 metres,  2 xapes,  IVº  /  Vº - antena  /  Ao – Vº amb rebava / IVº+ / IVºPer l’aproximació, descens i mes informació