dijous, 8 d’octubre de 2020

Espero Guerrero

 

 

07-10-2020

Penedès

Juncosa de Montmell

Via :  Espero Guerrero

Avui els ben enredat  i els porto afer lo que he llegit en algunes piulades com un “Rostoll”, be ... he de reconèixer que si ets un de els que “currant”  tota la setmana, contribuint a que Jo cada mes cobri la meva paga i a sobre tenen que complir amb la parella, el gos, la tieta i / o amb la canalla pròpia, segur que tindrà poc temps i per tant les poques vegades que et donin permís per sortir, aquest no sigui un de els teus objectius, per que des de aquesta perspectiva si que es un “rostoll”.

L'Esteve al inici del  L  -  1

Però si cada mes reps la teva paga, la parella esta desitjant que marxis de casa per deixar-lo /la tranquil / a, el teu nivell i fons físic esta en decadència, aquesta es una via / itinerari perfecte per no anar-hi a fer un altre cop una de aquelles vies que ja as fet un munt de vegades.

El Martí i el Raimon al L - 2

Un cop ens trobem els quatre a la entrada de el poble, que ha costat lo seu per que els de la Catalunya Nord han tingut que travessar tot el país i a mes menjar-se tots el pas de els pobles de el Penedès, amb semàfors i cues, no os explico lo que me han esmaixat durant tot el dia, la meva penitencia ha estat la de un sofert màrtir de la Santíssima Inquisició.

R 2 des de la  L - 3

Com sempre el mes a guardat les formes ha estat el Raimon, parla poc però quant ho fa es demolidor.

Be per fi estem a peu de via, ja comença malament amb un pas explosiu i els nostres bracets no estan per tanta bajanada, així que de la xapa un parell de passos a la dreta, difícil però que no son de força bruta, l’Esteve i Jo optem per aquesta opció, el Martí i el Raimon opten ha fer-lo recte amunt, amb la corda per davant.

El Raimon al L - 4

La resta de l’espero es mes aviat una aresta de blocs, en que vas fent passos drets i passos ajaguts en una successió de blocs mes grans o mes petits, es divertit i de baixa dificultat, de tant en tant trobes alguna xapa que marca el camí, la pedra en general es bona i les reunions son còmodes.

El darrer llarg comença dret i difícil, ens toca als que em començat la via, l’Esteve vol fer-ho però a la meitat marxa un parell de metres a la dreta i amunt.

Inici del  L - 5

Jo faig els dos metres a la dreta a peu pla, a la reunió i pujo per un terreny dret, però amb molts agafadors que fan que sigui divertit, com en el primer llarg el Martí recte amunt amb la corda per davant, i el Raimon seguin els meus passos i xalant de valent.

Si es vol per l’esquerra, es pot pujar caminant.

Total una bona excursió / escalada en un terreny que a primera vista sembla que no hi hagi pedra per en lloc, una descoberta de un racó de el país, poc visitat per nosaltres.

Aproximació  :

Amb Cotxe

Arribar a la Bisbal del Penedès, des de Barcelona lo mes fàcil, còmode i rapit es per la AP7 sortida nº 12, per la resta del País, poseu el Waze i conteu 50 0 60 minuts mes de el temps que digui.

Un cop a la Bisbal del Penedès, tenim dues opcions

A)   Plaça del mercat un xic mes amunt un Bar acceptable

B)   Anar a Juncosa de Montmell i a la entrada del poble un retol anuncia un Bar / restaurant (la propera vegada ho provarem)

Un cop esmorzats passem de llarg el poble de Juncosa de Montmell a la sortida del poble quilòmetre “ KM 7”  mes uns 100 metres (aprox.) una petita i estreta carretera a la dreta, asfaltada, al cap de poc es torna pista, ens portarà a “l’àrea recreativa”, tancada per la pandèmia del COVIT, aparquem el cotxe al davant o a sobre del “Area”

A Peu

Aparquem al davant de la tanca o a sobre del “Area” aquí trobarem un camí senyalitzat amb postes, que va en paral·lel a la pista i va guanyant alçada, lo  anirem seguint, corba marcada a la dreta al capdamunt una doble biga de ferro impedeix el pas a vehicles de dues rodes (suposem), uns 20 metres abans de arribar a la biga trobarem un petit espero de pedra que arriba fins el camí i fa un petit díedre, es aquí, si os fixeu molt, però que molt véreu a uns 3 / 4 metres una xapa, que es camufla amb la pedra. Temps de aproximació de 5 a 10 minuts segons forma física.

 Descripció de la via :

Primer llarg  :  Un petit díedre amb una xapa a mitja alçada, el pas si seguim dret es atlètic (IVº+), de la xapa es pot anar a la dreta amb dos passos de flancs fins (IVº+), desprès es ajunten els dos itineraris i segueixen una petita cresta de blocs, amb un curt tram verd i uns darrers blocs drets (IVº-) a sobre en una mena de petit collet un bloc al mig amb una xapa per fer reunió, es pot reforçar amb algun friend petit. 25 metres, 1 xapa, IVº+ / IIº - IIIº / IVº-

Segon llarg  :   Travessem el petit collet i remuntem per l’aresta de blocs ( una xapa), sota un arbre trobarem un pas una mica atlètic per arribar-hi, uns 4 / 5 metres mes enllà trobarem una xapa a on farem reunió, també reforçada amb algun friend.  30 metres, 2 xapes, IIº  -  IIIº /  IVº

Tercer llarg  :   Seguim lo que seria un llom / cresta de blocs, bonic i amb bona pedra, que es la tònica general, en tot el llarg i en la resta de llargs es pot posar tota mena de assegurances, si creiem que es convenient fer-ho, se aprofita un esparrac de ferro que deuria ser un peu de creu o similar, per fer-hi reunió. 50 metres, 1 xapa, IIº - IIIº

Quart llarg  :  La mateixa tònica seguint el llom / cresta de blocs ferms, fins arribar a una ampli i còmoda replà al peu de un curt mur vertical, fem la reunió de un pont de pedra i algun friend . 35 metres, 2 xapes IIº - IIIº

Cinquè llarg  : Dos opcions per fer els primer 4 / 5.  Primera opció :  recte amunt  (1 xapa) molt fi i vertical (Vº). Segona opció :  dos metres a la dreta dret amb molt bons agafadors (IVº),  a sobre se ajunten les dues i segueix amunt per la cresta / llom de blocs amb una dificultat  mes baixa fins arribar a sota de la ermita, reunió en el bosc en un arbre a escollir.  30 metres, 2 (o 3 xapes), IVº (o Vº)  / IIº- IIIº

Baixada  :

Des de la darrera reunió pujar, per l’esquerra, per un marcat camí que ens porta a la hermitià / castell del cim, un parell de minuts o 5 segons forma física.

De aquí, per l’esquerra de la ermita, surt un camí que baixa dret fins trobar el camí del peu de via i passar per ell. Segons forma física i estat dels genolls poden ser de 25 a 50 minuts.

 Suggeriments de vies per anar-hi

 Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.