dimarts, 1 de juny de 2021

Tintin a les Moles

 24-05-2021

Ports de Beseit

Estrets de Arnes

Arnes

Moles del Don

Via  : Tintin a les Moles

Si, per fi fem una escapada llarga, be nosaltres farem en 5 dies lo que alguns de vosaltres feu en tres, però ens ho em passat de allò mes be, tant escalant com en la resta, als que no hi e rau os em posat a parir i no diguem als “talibans” i als “come metres”, ha estat gratificant posar-vos a caldo.

Del lloc de la estada, que voleu que os digui..? no soc imparcial per que el “allotjament rural” es de uns col·legues i no els posaré malament,  no em deixarien tornar, es un “allotjament rural” amb encant, habitacions còmodes amb wc i dutxa  a la habitació, llits dobles o senzills, segons necessitats, nosaltres ja no estem per gaires aventures i em optat per llits unipersonal. Teníem una cuina per nosaltres, que no em fet servir, i un pati, privat, fantàstic, que si em fet servir.

L - 1 (L'Esteve)
El dilluns 24 vam sortir a una hora decent, i els tres cotxes que anàvem ens vam trobar a les 11,30 h a Horta de San Joan per esmorzar, bon esmorzar que es va anant allargant fins que bora les 13 h un va dir .... però escalarem avui, o no !!
L - 2   L'Esteve i El Guillem des de la R - 2 (foto Martí)
Es va sentir una remuga de fons, ja ha sortit el aigua festes !!! Be, quin remei, passem per “El Corral” i deixem els trastos, dit i fet parlem amb La Marisa i El Ismael, ratifiquen la nostre elecció i ens donen informació extra del estat dels ràpels i les diferents opcions.
L'Esteve amb El Romà fent el L - 3 a dalt el Martí a la R - 3 (foto des de la R-2

Sense presa enfilem, amb cotxe, el camí dels Estrets. Un cop arribats el trobem a petar de cotxes, es veritat, ens diem, avui es festa a BCN i a molts altres llocs, per sort aparquem a prop del camí.

Sense presa enfilem el còmode i ample camí fins situar-nos davant de les vies, passem còmodament el riuet i enfilem un marcat camí que en uns minuts ens deixa a peu de via.

L - 4
La via es agradable, esta protegida amb xapes, en els llargs no gaire difícils allunyant, en el llarg mes difícil estant mes properes, però es te que escalar entre xapa i xapa. Pedra bona. Com els nostres genolls no estan per gaires aventures optarem per rapelar, seguint les instruccions del Ismael.

Aproximació  :

En Cotxe

A Peu :

Llarg Primer  :  Just a l’esquerra de una marcada fissura, una placa tombada amb alguns passos un xic mes drets, la primera xapa esta a uns 10 / 12 metres, un xic a l’esquerra, i tant aquesta com les altres son difícils de veure, es puja per el terreny que ofereixi menys resistència, des de la primera xapa  es va cap a la dreta i es puja fins situar-se  a sobre de la fissura, un balmat ens barra el pas , es passa còmodament per la dreta, per una mena de esglaons, un cop a sobre se ha de flanquejar, quasi caminat per una rapissa, cap a l’esquerra fins la reunió, dos bones xapes, sota un gran arbre. A dos metres a l’esquerra un altre reunió rapelable. 35 metres, 4 xapes, IIIº - IIIº+ / IVº / IIIº+ - IIIº / Iº

Segon Llarg   :   Recte amunt per situar-nos a l’alçada del arbre, ara un mur dret, el primer pas es el mes complicat, es pot salvar amb un Ao de nivell, desprès no es fàcil, però es va fent, les xapes estant a prop, uns tres metres una de l’altre, fa una diagonal a la dreta fins arribar al cap de munt de una llastra, pas delicat (ben assegurat) per superar-la, ràpida i mes relaxadament entrem en la segona reunió. 25 metres, 5 xapes, IVº / Ao  / Vº - Ao / IVº

Tercer Llarg  :  Recte amunt, les xapes son difícils de veure, però hi son, placa no gaire dreta amb petites panxes, es deixa fer amb certa comoditat, a uns 25 metres trobarem la tercera reunió. 25 metres, 3 xapes, IVº - IVº--

Quart Llarg  :  Se segueix la mateixa tònica del anterior llarg, es va en direcció a un petit arbre que es veu a sobre nostre, trobarem tres xapes, al arbre podem posar una cinta o un friend en la fissura, desprès queden uns 15 metres,diagonal a la dreta, mes fàcils però sense cap assegurança. 35 metres, 3 xapes, IIIº+ /  IIIº

Baixada   :  Tres ràpels

Primer des de la darrera reunió fem un ràpel de uns 55 metres fins una reunió que esta uns deu metres a l’esquerra de una canal, a la alçada  (per sota) de un arbre sec , a on trobem una reunió amb dues anelles de ràpel.

Segon ràpel de uns 20 / 25 metres ens deixa a la primera reunió que em fet, la que te el arbre a sobre, anem un parell de metres a l’esquerra a trobar les dues anelles.

Tercer ràpel de uns 31 /32 metres ens deixa al peu de la paret.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.