dimarts, 12 d’octubre de 2021

Dels Desertors

Agost  2021   

Sant Llorenç de Morunys

Serra de La Creu del Codó (extrem Est)

Racó del Guillem

Via  :  Dels Desertors

Tot lo bo finalitza, amb lo be que estem en aquesta terrassa del bar a la ombra del grans castanyers em passat els esmorzar de aquest estiu, menjant, xerrant i badant mandrosos per aixecar-nos i anar a fer treballs verticals, es a dir de manobres no qualificats, els últims temps els companys se han afartat d’agafar bolets, avui en compensació el “jefe”  ens donarà al Raimon i a Mi els que ha agafat, diu que ja a recollit masses aquest any i te el congelador ple.... en fi gracies, però es treball del “Jefe” cuidar i atendre als seus esclaus...

El Martí i l'Esteve al  l  -  1

Hi ha, no mes, de 50 metres des de la pista al peu de via, a l’esquerra pedra, a la dreta bosc.. doncs han trobat 6 o 7 bolets .... Jo no es que no els vegi... es que els trepitjo i no me assabento..!!!

L 3 des de R-2

Avui la via te un tram dret al tercer llarg, la pedra semblava bona, però un cop posats se ha desprès moltes, en diversos dies hem fet força neteja, han quedat uns bons forats i en general bons agafadors, se ha obert per poder fer-la en Ao, de una xapa se arriba a la següent,a alguna allargant-se una mica, crec que ara esta força be, nosaltres com que em fet la neteja anàvem amb el culet estret i ens agafat a quasi tot, en l’actualitat crec que ja es pot fer, quasi, sense agafar-se

L - 4

Per arribar-hi amb cotxe, mireu l’aproximació de La Broca

Aproximació a Peu  :   Un cop aparcat el cotxe, just desprès del túnel  que porta al Santuari del Lord, trobem una marcada pista  en mal estat que és la mateixa que agafem per anar a via  La Broca, passant per el coll del Mirador de Malagana.  La seguim uns dos-cents metres aproximadament i tot just abans que la pista tombi a la dreta, veurem un ampli llom.  Pujar per l’esquerra  de un frondós Pi que toca a la paret,  a la seva esquerra, sentit marxa, comença la via.  Hem fet una petita fita.  Els primers cinc o sis metres són quasi caminat i hem posat una assegurança per marcar el camí.  Des del cotxe els avis hem trigat entre 5 i 10  minuts depenen del esmorzar realitzat.

Primer Llarg  :  Remuntar uns primers metres una mica dret, per la dreta de un arbre, desprès es tot un seguit de rampetes i  murets de pedra bona i grau amable. 30 metres, 5 xapes,     III+   /   IIIº  -  IIº.

Segon Llarg  :  Se surt de la reunió amb certa tendència a la dreta, no gaire, per terreny mes fàcil fins la reunió. 25 metres, 3 xapes, IIº / Iº.

Tercer Llarg  :  Amunt a trobar una petita rapissa per terreny fàcil des de aquí es posa dret, un gran forat, de bon agafar, ens permet començar la part mes dreta, a la segona  xapa anar a l’esquerra  un parell de passos, per desprès seguir recte amunt, lleugera tendència a la dreta, des de la darrera xapa anar francament a la esquerra, 3 / 4 metres a trobar la reunió, ara ja per terreny mol fàcil, reunió al terra  al costat de uns matolls. Atenció, de moment, la pedra se ha de controlar bastant, ha estat netejada amb cura, es pot fer tota en A0, el pas de les cordades farà que hagi menys Ao i mes IVº+.  20 metres, 10 xapes, IIº /  IVº+ - A0 / Iº

Quart llarg  :  Anar a trobar la petita bola final, per l’esquerra,  baixar un parell de metres per terreny herbós per anar buscar les darreres assegurances de la via 4.o  i desprès, quasi caminat anar a l’esquerra fins la reunió, que esta al terra i es comuna a les dues vies. Al costat de la reunió trobarem una instal·lació de ràpel per baixar. 10 metres, 3 xapes,  IVº / Iº.

Descens  : Hi ha muntada una instal·lació de 3 ràpels independents de les reunions de la via 4.0

Primer ràpel  :  27 metres.  Surt de la darrera reunió  i va directe al costat de la R – 3 de la via 4.0.

Segon ràpel  : 28 metres.  Surt del costat de la R – 3 de la via 4.0, al principi amb lleugera tendència a la dreta (sentit de baixada), per terreny no vertical fins la R – 2 de la via  4.0

Tercer ràpel : 30 metres,    Baixar en vertical, per el costat del arbrat fins que se acaba la corda, estem en un terreny transitable a peu fins arribar a la pista.

 Racó del Guillem

 Suggeriments de vies per anar-hi  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.