tradueix a :

divendres, 8 de setembre del 2023

Esportiva Font Negra

06-09-2023
Berga
La Font Negra
Esportiva

Sí, si heu llegit bé ... "Esportiva", no sé com a succeït i Jo ja em veia fent alguna coseta per les alçades i de sobte el Raimon diu... Jo proposo ... I treu dos fulls impresos a tot color de la zona d'esportiva de La Font Negra ... Bé, a l'hora que és, ja ens està bé, a més tot s'ha de provar en aquesta vida, per a mi, serà el primer cop que faré una cosa així. El faig jurar i perjurar que trobarem vies de IVº i que tocarà l'ombra, tot sembla perfecte. Però no, no és així a l'hora que arribem l'ombra ha desaparegut, les vies de IVº , sí que hi són... però... però. Provem un i suors i llàgrimes.

Itinerari núm. 1
Hem fet els itineraris 1 – 3 i 4 del sector •Esquellot - 2
Al final amb una bona calorada
Bé, no és tan dolent com semblava, potser en dies concrets es pot repetir.
Itinerari núm. 3
Avui amb la cervesa a la mà, ben fresqueta ha sortit el tema de l'ètica arran d'aquell bon Alpinista de la nostra època que va treure una estaca de la ruta del Montblanc, estaca que havia posat l'ajuntament.
Tots coincidim que els temps canvien que uns més i altres menys conformes amb l'equipament de rutes i vies d'escalada, bé fina aquí tot normal, ens escoltem, ens respectem i cada un amb la seva dèria.
Però de sobte el nostre Filòsof de butxaca diu ... D'acord cada un amb les nostres idees... però no entenc que els "guies" no s'aixin posicionat en contra del sobre equipament, perquè això els perjudica a ells ... Perden clients. En aquest punt els altres dos ens abraonat sobre ell, al contrari, hem dit, guanyant clients, doncs hem estat discutint... no, discutir és una paraula lleixa, hem estat intercanviant opinions, quasi una hora. Fins que hem donat per finalitzada la conversa i cada un a casa seva.
Nota: els graus d'esportiva estan collats, molt collats, comparats amb els graus de via llarga, si més no les que habitualment fem nosaltres.
Aproximació.
Itinerari 1: Un primer tram còmode, quan es posa un xic dret surten agafadors en què cap tota la mà i part del braç. Uns 17 metres, 8 xapes i una dificultat de IVº amb un pas de IVº+
Itinerari 3: Més mantingut en el IVº, encara que pel meu gust té un parell de passos de IVº+. Uns 18 metres, 7 xapes.
Itinerari 4: Comença més delicat que els altres dos itineraris, presa arrodonida i dret, en la part central diuen que hi ha un pas de , a nosaltres ens ha semblat més, molt més, després d'aquest pas surten els agafadors com per encant i entrem en un curt diedre inclinat que ens porta al final de l'itinerari. 18 metres, 6 xapes.

 Aproximació.

 Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments de vies per anar-hi a Montserrat. 

Per La Canalla fora de Montserrat