tradueix a :

divendres, 22 de març del 2024

Tres Pollets (del mig)

20-03-2024

Berguedà 

Santuari de Corbera

Placa de La Llum

Via : 3 Pollets (la del mig)

Avui entrem a la primavera, oficialment, encara que fa setmanes que la temperatura és quasi d'estiu. Ja em veig un estiu a sota de l'aire condicionat.
Així i tot, a primera hora fa una certa fresqueta, que no molesta.
L'Esteve al L - 1
Com quasi sempre l'esmorzar s'ha allargat, ha començat amb una divertida conversa sobre la idoneïtat o no de tindre renta vaixelles, si sou una o dues persones, es dona per descomptat que més de quatre és quasi una necessitat. Què és millor, per una o dues persones rentar al moment els quatre trastos de cada àpat o anar omplint l'aparell durant tota la setmana amb els trastos bruts...? Certa unanimitat en la discrepància.
L - 1
A l'hora del cigaló a la terrassa hem passat a les òperes, és millor en conserva ? per què hi ha el component de la sala d'edició, aquí ens ha sortit un altre component, important, dels conjunts, bandes i solistes que és l'enginyer de so, entès no com una persona sinó com un equip, fins aquí més o menys tots d'acord, ara bé, que prefereixes la conserva de qualitat o el xou del directe...? uff!!, aquí sí que hi ha hagut discrepàncies amb múltiples matisos, fins i tot han sortit els Black Stone i altres.
Això ens ha portat a accepcions com "Indústria" "Conceptes" "Artesania" i més, han sortit exemples del edat mitjana i l'actualitat com els artesans de construir carros o els romancers.
El Martí a la R-1 El Raimon al L-2
En fi, ho deixo aquí perquè ja esteu badallant i ara toca ressenyar la via, perquè si, avui també hem escalat, no gaire que no estem per gaires esforços.
Aproximació amb Cotxe
Aproximació a Peu:

Una fita marca la sortida de la clariana i entrada al bosc uns primers metres més o menys rectes en suau pujada, una fita marca el lloc on deixem l'antic camí per anar en clara tendència a l'esquerra, fites que assenyalen una, relativa i curta pujada fins a arribar al canvi de vessant, ara un marcat i ample corriol al principi, baixa i després remunta un xic fins a deixar-nos en la via "Retrobada – Placa de la Llum". Ara hem d'anar uns quatre o cinc metres cap a l'esquerra, a l'altura dels ulls trobarem la instal·lació del ràpel i el nom escrit amb retolador. En total l'aproximació pot anar de 03 minuts a 08 minuts, segons forma física.
Baixada a peu de via.
Nosaltres hem fet un primer ràpel d'uns 25 metres, atenció en recuperar, després hem fet un ràpel d'uns 50 metres fins a la reunió zero. Ens havien recomanat que el féssim amb una corda i la deixéssim fixa, ja que recuperar-la és molt probable que quedi enganxada.
La Via
Primer llarg:
Uns metres vertical per després anar marcadament en diagonal a la dreta, una baga en una sabina marca el punt per anar recte amunt, a l'inici trobarem una xapa a la nostra dreta i un altre a la nostra esquerra, nosaltres pel mig, trobarem bagues i xapes, placa amb forats i agafadors bons, uns metres a sota del desplom costa arribar a la xapa de sota i sobretot a la que està a sobre l'extraplom, antena possible, un cop xapat el de sobre i amb la seva ajuda un pas de flanc a l'esquerra i recte amunt el primer pas delicat el segon s'arriba a unes bústies fantàstiques que ens porten a la següent xapa, per la seva esquerra recta amunt fins a la reunió. 30 metres,14 assegurances, IVº / IVº+ / / + - Ao / / IVº+ / IVº.
Segon llarg:
Recte amunt de la reunió tenim alguns metres més verticals, per l'esquerra es veu més fàcil, després una mica a l'esquerra veiem una baga d'un arbre que ens marca el camí, un tram un xic més dret, fins a entrar a la reunió, bona pedra i bons agafadors. 20 metres, 1 assegurança, IIIº - IIIº+ / IIº / IIº+.
Tercer llarg:
Puja en diagonal cap a l'esquerra per terreny fàcil que recorda a alguna aresta somital del Pirineu, anar pujant fins a arribar a la reunió d'inici dels ràpels. 25 metres, IIº - .
Baixada: Seguir el curt camí que hem fet per vindre.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per  La Canalla fora de Montserrat