dimarts, 26 d’abril de 2016

Tocant el Cel20-04-2016

Berguedà

Malanyeu

Paret del Deveso

Roc de L'Àliga

Via  :  Tocant el Cel
 Plou o no plou ....?
Allarguem l’esmorzar tot lo que podem fins que no ens queda mes remei que sortir del bar, dia humit i lleganyós...... bbrrrr, arribats a peu de paret sembla que cauen unes gotetes, be ...!! no es per tant mes aviat son les ganes de que caiguin, anem fent el ronso  tant com podem i finalment l’Esteve esta preparat per sortir, nosaltres dos encara estem buidant la motxilla, ens fum una bona esbroncada i surt a munt, tot dient ..... "a veure si algú me assegura!!!"
El Guillem al  L - 2  (foto Martí)

Ufff no quedar mes remei que pujar .... tot i que ara si que cau alguna goteta, com a la primera reunió el temps encara esta pengim penjam el Martí em cedeix la oportunitat de anar fent, així que aprofito .... per escarni de Ell a mig llarg surt el Sol i acabem suant la cansalada.
El Martí al L - 3
Les indicacions que teníem per trobar la via i per la baixada eren una mica justetes, tal que per arribar hem tingut sort de portar una foto i de la intuïció de l'Esteve, per part meva encara estaria donant voltes.

Per baixar no em sabut trobar el camí   i desprès de un parell de "baixa-puja" em decidit anar a lo segur i remuntar la cresta fins trobar la primera instal·lació de ràpel i cap a baix.

Total amb un Sol de justícia precursor de l’estiu que arriba
  
Descripció de la via : 
Primer llarg  :  El inici es  a la dreta de una punta de pedra que mes baixa, no es veu cap assegurança .... per que no hi ha, puja dret a trobar un arbre, que em passat, quasi per dintre, segueix a munt una estona mes per la placa fins unes canals que seguim  desprès, tendència esquerra, entren en una zona arbrada a on fem la primera reunió de un arbre, no hem trobat res en tot el llarg i em pogut posar anelles en arbres i friends mitjans i petits a discreció. 40 / 45 metres, segons a on sigui la R-0, IVº /  IVº+  /  IIIº+ - IIIº
 
Segon llarg  :  Recte a munt, a un parell de metres un mini pont, de moral, mes amunt un bon pont de pedra, un passet de decisió i un flanqueig a la dreta, remuntem per el peu de una placa cap a la dreta a trobar un vell pitó, que assegura el pas mes bonic de la via, cap a l’esquerra per remuntar unes canaletes fàcils, fins a sota una placa a on farem la reunió, una mica apartat un petit pont de pedra i desprès un friend, me ajuden a arribar a un bon Boix del que col·loco una cinta llarga i torno a baixar per muntar ara si la reunió, amb una certa seguretat, també ara i per decoració col·loco una baga a un mini pont. 30 metres, 1 pont de roca i 1 pitó, els friends  mitjans - petits entrant a discreció. IVº / Vº / IIIº - IIº  /  Vº  /  IVº IIIº - IIº.
 
Tercer llarg  :  Sortir en flanqueig a la dreta, bons agafador per les mans, donar la volta a un esperonet i pujar per una bonica i fissurada placa, sortir per l’esquerra  al cap de munt. 20 metres,  1 pont al final del flanqueig, es poden posar friends mitjans petits a discreció. IVº / IIIº  / IVº
Per mes informació,  clickar aquí  :

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat