dimecres, 22 de març de 2017

Agulleta de l’Os i Puki Nuki
08 i 18-03-2017

Sant Llorenç de Montgai

Combinada a

Espero Sud

Agulleta de l’Os

i

Paret de l'Os
L - 1 de l'Esperó Sud
Aquesta entrada correspon a dos dies diferents per que de fet es per realitzar en una sola ascensió, com es això .... ? Per que quant em arribat al cap de munt de l’Agulleta de l’Os teníem dues possibilitats salta a la paret del davant com fan els mes joves que nosaltres i que no ens em atrevit a fer, els reflexes, la elasticitat i el valor ja no son lo que van ser i em optat per la segona opció fer un curt ràpel per la dreta (sentit de l’escalada) es adir la part oposada al salt, entre 15 i 20 metres còmodes, anem a sortir al mateix prat de pujada i en un plis plas estem al inici de la via, 10 metres mes ens porten al peu de la via "Puki Nuki" de la que no tenim gaire informació,.
Esperó Sud  L - 1
Informació :
 Per accedir a "La Agulleta de l’Os" farem el primer llarg del "Esperó Sud", desprès pujarem per un prat dret, caminant i passant per el peu de la via "Puki Nuki" fins arribar al peu de l’Agulleta de l'Os, en total 30 metres caminant.

La Agulleta de L’Os es curta i esvelta, fa goig veure-la, la pedra es extraordinària, els agafadors generosos, ben assegurada i amb possibilitats de posar lo que vulguis, si ho creus convenient, un pas al mig que destaca de la resta en quant dificultat, es un pas a la esquerra, que si es troba un bon agafadors mes a l’esquerra ho facilita un xic,  si no, ho dificulta un xic, abans del pas es pot reforçar la protecció de un vell pitó, si es creu convenient.
Agulleta de l'Os
La Baixada de "La Agulleta de l’Os" es farà amb un ràpel de uns 15/20 metres per la dreta (sentit de l’escalada) fins tornar al prat i anar a trobar la via "Puki Nuki"

Fem reunió de un arbre que queda a la dreta del peu de via. Es veu una xapa a sota de un arbre, es una petita joia de bona pedra, amb bons agafadors de aquells que et pots gronxar, grau amable, únicament te un pas bastant difícil a la segona xapa no mancat d’agafadors, mes aviat Jo estic mancat de bracets, però es un metre, no mes, la resta a gaudir, un cop donem la volta a l’esquerra atenció que les xapes queden un xic a la dreta de lo mes fàcil, llarg mol llarg, als 30 metres estaria be fer una reunió, lloc hi trobarem però es te que muntar amb tascons i friends cosa gens difícil de fer ja que fissures ni ant a dojo. En fi una bona combinació de tres llargs amb tres vies diferent... per gaudir de valent !!!
Via  :  Puki  Nuki

Descripció de la via :

Del cotxe pujar un parell de esglaons de ferro i una curta cadena a la dreta esta el inici de la via de l’Esperó Sud   

Primer llarg  :  Una llastra que comença a estar un xic suada, baixa dificultat,  una xapa dona accés a un tram mes fàcil, obviar una vella reunió, ens deixa al peu de una xemeneia, remuntar be per el interior, be per el llom de l’esquerra i/o fen un mix... a prop del final una sortida a la dreta amb mol bons agafadors ens situa al  seu cap de munt, farem reunió. 30 metres, 5 xapes 1 pont, IVº /  IIIº+  /  IIIº / IVº / IIIº.

Seguir el prat amunt durant 30 metres fins el peu de l’Agulla, 1 xapa com a reunió, aquesta canal te el nom de "Ulls de Sant Llorenç".

Segon llarg  :   Un pont i una xapa visibles, es puja per la aresta que mira al pantà, al principi una placa mol bonica amb bona pedra i bons agafadors, desprès blocs mes drets amb uns agafadors per entrar fins el colza, a l’alçada de un segon pitó un parell de passos a l’esquerra li posa un xic d’emoció fins arribar-hi a una xapa desprès la tònica general fins el cim de la Agulleta, 2 petits ponts i una xapa tot relligat per fer-hi la reunió i el ràpel per la nostre dreta (sentit de l’escalada). 30 metres, 5  xapes 3 pitons, IVº - IVº+  un pas de Vº.

Ràpel de 15/20 metres per la dreta (sentit de l’escalada) que ens deixa al prat dels "Ulls de Sant Llorenç" baixar a peu de via, seguir 10 metres mes fins el peu de la següent via "Puki Nuki".

Tercer llarg  :  Es la via "Puki Nuki"  Una xapa un xic amunt, sota un arbre, els primers metres son un xic fins, un cop a la xapa un primer pas atlètic per sortir-ne, ens col·loquem a sobre la rapissa del arbre, a la dreta un parell de xapes, arribar a la primera te un parell de metres de tirar de braços, desprès es dona la volta a l’aresta (cap a la nostre esquerra) i comença un festival de IVº/IVº+ amb agafadors a quin millor, les xapes queden un xic a la dreta, arribem a una plataforma amb un pas una mica mes difícil, però amb una bona i ben situada xapa, ara 7/8 metres de cresta fàcil i 7/8 metres mes caminat fins un abret característic. 60 metres, 8 xapes, IVº+ / Vº / IVº / Vº / IVº+ / IVº-IIIº / Vº / IIIº - IIº / caminant.
Baixada :
Del cap de munt surt un camí que seguirem, arribats a uns conreus anem en direcció a la dreta (sentit marxa) fins a la pista i la carretera en un 10/15 minuts.
Per l’aproximació, descens i mes informació prémer  aquí :
http://guillem2.blogspot.com/2017/03/remacha-i-agulleta.html