dimarts, 23 d’octubre de 2018

Paret del Pont - Integral


11-10-2018

Sant Llorenç de Montgai

Paret del Pont

Via  :   Integral
Pluges Mediterrànies a dojo, carrers inundats i temps per estar tranquil a casa ordenant coses, ben be no se quines però en fi alguna cosa se ha de dir, ja que això de dir que as estat estirat al sofà no queda gaire be.
El Martí al L - 1

Les previsions del temps, que actualment mirem com si de “Oracles” es tractessin donàvem per aquest dijous Sol i núvols, ja fen el clàssic esmorzar de tardor, es a dir mandrós, ja comença a escalfar el Sol, encara que a la ombra es notava fresqueta.
L'Esteve al L - 2

Deixem el cotxe un cop traspassat el pont i encara dubtosos agafem un suau jersei, finalment  arribarem a sua una mica.
L - 3 (foto Martí)

Un cop a peu de via els companys em deixant triar, be no es ben ve així mes aviat ho diuen  a la realitat afegeixen un ...  però tu as triat la via així que escollim nosaltres ..... mmmmm per un moment he tingut bons pensament vers Ells.
L - 4 (foto Martí)

La pedra extraordinària i ben assegurada en general ens permet gaudir de una bona escalada, cal remarcar per la nostre part que a L-2 em fet servir un pas de Ae, i que al quart llarg el pas de sortida de la reunió en fet servir l’antena per arribar a la primera xapa i posar un estrep, també tinc a dir que el Màster del grup ha passat per l’esquerra tot encastant-se, que consti que en anteriors ocasions Jo també ho havia fet, però avui no sabia que em pesava mes si la “Panxa” o el “Cul” i després de algunes proves he optat per lo còmode, la resta del llarg de traca i mocador.

Aproximació  : Creuar el pont, caminar cap a la dreta uns 10 / 15 metres i pujar un parell de metres per un marge per situar-nos en una amplia cornisa herbosa amb un corriol que seguirem cap a l’esquerra fins trobar una vella xapa a l’alçada del melic.

Descripció  :

Primer llarg  :  Puja mes o menys recte  per terreny agradable amb bons agafadors i correctament assegurat, entre la tercera i cinquena xapa el tram mes difícil, desprès per sota de unes herbes fer una curta diagonal a l’esquerra que ens deixa a la còmoda reunió . 25 metres, 5 xapes,  IVº / IVº+ / IVº.

Segon llarg  : Se surt per la dreta per pujar uns 2 / 3metres per desprès per terreny quasi caminant anar a troba, a la dreta, la base de un petit díedre, un cop en aquest i a peu pla tenim una xapa en la placa de la esquerra del díedre, un primer pas molt fi dona accés a uns agafadors de excepció, el pas fi lo em superat amb un estrep, la següent xapa una mica lluny ( per el meu gust) però amb uns mol bons agafadors, possibilitat de posar algun “fiend” petit, arribada mes còmoda a la reunió. 15 metres, 3 xapes, IVº / Iº / Ae / Vº./ IVº+.

Tercer llarg  :  Se surt cap a la dreta en horitzontal per una rapissà còmode, trobarem un parell de xapes, al final de la cornisa es baixa un parell de metres i es fa un curt flanqueig per anar a trobar una andròmina de ferro de la que farem la reunió . 25 metres, 2 xapes, caminant  / IIIº.

Quart  llarg  :  Al davant tenim una preciosa placa i una xapa un xic alta, un parell de bons agafadors estan ben covats, a l’esquerra un encastament dona accés a superar el bombo que fa els primer dos metres, la meva opció a estat treure l’antena i posar un estrep per superar el dos metres, després es un festival de bona pedra, bons agafador i verticalitat correcte, primer un xic a la dreta desprès un xic a l’esquerra i finalment recte amunt, cada 4 / 5 metres una xapa, mes o menys visibles de una a l’altre, amb possibilitat de posar tacons i cintes extres a conveniència. 30 metres, 7 xapes, Ae / Vº / IVº+ - Vº.

Baixada  : Opció a) seguir la carena amb un far de caminar i un parell de metres de IVº. Per desprès anar a trobar un collet i de aquet baixar cap a la nostre esquerra, anant seguint la intuïció fins la carretera.

                 Opció b) Des de la quarta reunió seguir un corriol a la nostre esquerra fins arribar a la tartera que baixa del collet de l’anterior opció, controlant de esquivar els petits esperons de pedra, tot plegat uns 10 / 15 minuts.


Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.