divendres, 26 d’octubre de 2018

Espero Sud - Original


 13-10-2018

Sant Llorenç de Montgai

Paret de l’Os

Esperó  Sud
Via  :  Original
Sortim de Barcelona amb un temps rúfol i per el camí es veuen les boires, bon esmorzar a Bellcaire i deixar passar la estona, així amb la panxa plena i sense presa ens dirigim a Sant Llorenç, no trobem gaire gent, alguns que estan acabant al Remacha, uns que passant per la carretera i que venen de fer la via a la que anem i ara es van ha fer grau .....(?)
El Joan Marc al L - 1

En fi que quedem bastant sols, des de la via veurem gent escalant a una de les zones de dificultat i al Cilindre, en general bastant solitari, per lo que es la zona.

Com que soc una mica lent quant arribo a peu de via els col·legues se ant confabulat  i ja se ant repartit els llargs, el Joan Marc començarà el primer que comença a estar una mica “patinoski” i es que a veure amb aquest grau (IVº) fa falta tant de magnesi ...?   entenc que hagi gent que li suïn les mans mes de lo habitual, però si aquí necessiten magnesi, potser ...  i no mes dic potser, haurien de anar a consultar a un dermatòleg.
El Víctor al L - 2

En fi que hi farem es lo que hi ha ...

El segon llarg se l’agencia “by de face” el Víctor, arribats al tercer el interfecte es queixà de que a estat molt curt i que la meitat era caminant, te raó ... però no se la donaré, be posant mes “ face Dura”  se agencia el tercer que es una preciositat de llarg.
L - 3

Finalment me he de posar fort per que si no, no  em deixant cap, i em “regalant” el quart i darrer llarg, com soc un mitjacerilla escalant  i a la vegada un ”Mestre” fent trampes, ja de sortida poso un estrep per deixar el peu dret un xic mes alt i tot estirant-me com un llangardaix arribar al agafador – gronxador.
L - 4 des de R -3 (foto Víctor)

Via maca, ben assegurada amb moltes possibilitats de posar cacharrets variats, si es va mol justet, rocam de primera, per alguns discontinua, però ja va be que si no un es cansa molt i no estem per això.

Aproximació  :  Aparcar al peu de l'Esperó, creuar la carretera i pujar per tres esglaons de ferro i una curta cadena, anar a la dreta fins el peu de via, el magnesi marca el inici de la via. Temps aproximat de 0,30 a 1 minuts segons forma física.

Descripció  :

Primer llarg  :  A sobre de la carretera entre dos arbres, la primera xapa un xic amunt, seguir el magnesi, després de un pont de pedra se ajup fins situar-nos sota la petita xemeneia, que pujarem preferentment per l’espero de l’esquerra, al cap de munt un pas ben assegurat per situar-nos a la dreta a on trobarem uns bons agafadors, la reunió queda a sobre un xic a sota. 30 metres, 5 xapes 1 pont, IVº / IIIº / IVº / IVº+.

Segon llarg  :  Caminant en diagonal a la dreta, fins situar-nos en un collet (uns 15 metres), si anem per la dreta trobarem una xapa, si anem per l’esquerra podrem posar una baga de un arbre, ara toca pujar per unes plaques curtes però dretes, tenim una xapa una mica a la dreta i un altre totalment a la dreta, es puja mol mes be, anant per l’esquerra de les xapes, uns bons agafadors, un darrer pas bonic i estem al cap de munt, en una mena de collet. 30 metres, 3 xapes, caminant IVº+ /  Vº .

Tercer llarg  :  Des de la reunió recte amunt tot seguint uns blocs, amb tendència a la dreta fins situar-nos sota un bec que sobre surt, pujar-lo per la dreta, es tant dret que en algun punt sobrepassa la vertical, això si unes bústies de categoria i pedra de primera, un cop a dalt del bec, ens trobem unes magnifiques plaques de dificultat mes moderada però igualment amb bona pedra i bons agafadors, en tot el llarg es poden posar tot tipus de encastadors. 35 metres, 5 xapes 2 pitons, IVº / IVº+ / Vº / IVº - IVº+.

Quart llarg  :  La via va a l’esquerra de la reunió un pitó assegura aquest pas que te un bon agafador per la ma dreta, però el peu dret queda mol malament, solució per alguns de nosaltres, posar un estrep per estabilitzar el peu dret i estirar-se un munt fins arribar a un agafador de qualitat extra, un cop aquí la resta es un gaudir de plaques fissurades i dretes amb agafadors, de comptes de fades, un tram mes còmode per anar una mica a la dreta i fer les darreres plaques, no tant dretes, que donen pas a una reunió, si volem podem fer 4 o 5 metres mes per un corriol a on trobarem un altre reunió mes còmode. 25 metres, 5 xapes 1 pitó, Ae / Vº / IVº+ IVº.

Baixada  :

Des de la darrera reunió anar a l’esquerra per trobar el camí que baixa del cim, seguir-lo de baixada fins a la carretera.Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.