tradueix a :

dijous, 3 de gener del 2019

Estat de Gracia

22-12-2018
Berguedà
Malanyeu
Paret del Davessó
Via  :  Estat de Gracia

Peu de via : La via esta a l’esquerra del tot quant el camí que bordeja el peu de paret esta apunt de girar a la dreta, al mateix camí un  “bony” de pedra, a sobre comença la via, cap referencia visible, a la dreta a uns 10 metres una fita marca el inici de la via “Dels Cules”.
Descripció  :

Primer llarg  :  Un petit espero ajagut, a la dreta de una canal i a sota (20 metres) de un gran arbre, el inici es per placa no gaire difícil, als 6/7 metres es passa unes herbes i ens trobem una bonica placa, amagat darrera un petit arbre trobem una baga en un pont de pedra, anem pujant i trobem un altre petit pont de pedra a la dreta, un cop al cap de munt de la placa (30 metres)  seguim una marcada diagonal a la dreta, mig caminant, mig grimpant fins sota de un gran arbre, anem a buscar el replà que fa tocant a la paret en el arbre  muntarem la reunió, es pot reforçar les assegurances amb bagues i friends mitjans / petits. 45 metres, 2 bagues, IIIº+ / IVº / Iº-IIº.

Segon llarg  :  Se surt per l’esquerra del arbre, per una fissura vertical amb pedres a controlar, menys dolenta de lo que sembla a primera vista, creuem unes herbes i es trobem al peu un curt díedre de roca de primera, potser el tros mes bonic de la via, un cop superat un gran arbre ens permet muntar una còmoda reunió. 28 metres, 2 bagues, IIIº+ / IVº - IVº+ / IIIº.

Tercer llarg  : Se surt per la dreta per donar la volta al esperó mes impressionant que difícil, es pot posar algun friend mitja, se segueix a munt per terreny mes fàcil però amb la pedra a controlar, es pot posar alguna baga en algun petit arbre, conforme arribem al cap de munt la qualitat de la pedra es deteriora i a la vagada disminueix la dificultat. 28 metres, IVº+ / IVº / IIIº / IIº.

Baixada :  Anar cap a la dreta uns 50 metres fins els ràpels de la via Aina. Un parell de ràpels per la via Aina de 50 i 40 metres.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat