divendres, 20 de novembre de 2020

Dels Cules

 17-11-2020

Berguedà

Malanyeu

Paret del Davessó

Via :  Dels Cules

Seguim el confinament, de fet mes val que ens anem acostumant a diferents graus de confinament, això no va de setmanes, ni tan sols de mesos, va de un o dos anys mes ....

Avui serem una petita colla, epppp sense passar de 6 tal i com dicten les autoritats pertinents.... això si seguim amb el PEP (picnic – escalada - picnic) amb esperança de que la setmana que ve podem passar al BEB (Bar – escalada - bar)

Així que trèiem cadires i mini taula, abans de venir he passat per el meu forn /davant de casa) per comprar el Pa del dia, he de dir que tenen el obrador a vista, des de el carrer i que es un goig veure les maquines com amansen la pasta.

Cadascú  se  obre el pa que vol i se el suca amb tomàquets de penjar, oli del Moli de Ponts, que ara estant en plena campanya, la Núria ( es la senyora que me aguanta com a marit) esta donant el callo de valent, aquest any es un any generós en quant a collita d’olives i fantastic en quant a qualitat.


Si paseu per Ponts al arribar a la rotonda, al cap de vall de les Rambles, veure el lletrero del Molí, no dubteu entreu i compreu Olí de aquest any.... esta per llepar-se els dits i si dieu que veniu de part meva, potser acabareu reben una garrotada (es broma, lo de la garrotada).
L - 1 

A lo que anàvem .... L’Esteve treu un bon formatge i obrim algunes birres, un cop ben menjats, trèiem el fogonet, la cafetera i l’Esteve treu el “Magno” propi de qualsevol bon cigaló, alguns fan un cigarret i ara ja comencem a parlar de a on anar, diviso d’opinions ..... mmmm .... no, no hi divisió d’opinions, hi ha lo clàssic, ningú es decanta per res, no sigui que desprès, Ell sigui el culpable de...... be, de lo que sigui, no es important.

L  -  2

Finalment, com un de els temes estrella de la setmana son les eleccions a Can Barça, encara que cap de nosaltres es soci del esmentat club, decidim anar a repetir la via “De els Cules”. Es a dir dia tranquil, com ens mereixem tots nosaltres.

L  -  3 

Via agradable que va aprofitant, amb encert, diferents plaques separades per un xic de vegetació, bastant ben assegurada, es pot reforçar si ho creiem necessari, si portem un dia fluix, però no es imprescindible, pedra bona en general, per passar una bona estona.

Un cop complert amb la obligació del dia, tornem al improvisat campament, avui es una passada, estem aprenent la tira, escopinyes, banderetes, patates fregides, olives, cornes etc..

L  -  4

Ara ja comencem a parlar de temes mes generals, com criticar a tots els que no estant presents, posar-los a caldo, també toquem una mica la política .... be mes que la política, la visió realista de la política que te el darrer “Polònia”

Foto Jorge

Ara toca ficar-se amb Jo, critiques i observacions del esborrall de les primeres planes de un llibre que estic fent, be això de fer es un dir, surto a pagina per mes. Heyyy tranquils, no dic que os pugui comprometre, no va de muntanya, ni de Mi, inclòs diria que no va de res, lo únic bo que te es que el Raimon ha obert la boca i a xerrat per els descosits, a mes esta fent algun excés, que no direm, per que si no L’Anna el castigarà. Total que el temps passa que no ens donem ni compte, fins que el senyor Sol ens diu que ell marxa, així que recollim trastos i donem la jornada per finalitzada.

Aproximació

A l’esquerra de la via Aina i La carla, seguir el cami, mol marcat per sota la paret, cap a l’esquerra, trobarem un petit bloc amb una fita a sobre, alçada del nostre cap des de el camí, a sobre un bloc am una xapa a uns dos o tres metres d’alçada.

Primer llarg  : Fita a peu de via i una xapa al cap de munt de la gran pedra, que es pot pujar per la dreta o per l’esquerra, però queda mol be per el mig a buscar la xapa, desprès una placa a trobar una segona xapa, amagada per un matoll, per el mig una baga, un parell de metres mes amunt anar a l’esquerra a on trobem un altre baga, de la xapa a la baga un pas fi que es pot solucionar agafant-se, amb afecte a la baga, per sobre anem cap a l'esquerra, pedra a controlar, ara trobem una placa bonica que agafem per el bell mig, es poden col·locar un o dos friends, al gust, sortim per terreny herbós fins que a la nostre esquerra, en un replà trobem una xapa, es la reunió, es pot reforçar amb un matoll de la nostre esquerra. 35 metres, 2 xapes 4 bagues, IVº+ / Vº (o Ao)  /  Vº / IVº  /  IIº

Segon llarg  :   Se surt en flanqueig fàcil, quasi caminant, a la dreta, fletxa picada a la pedra, fins un arbre, baga, ara estem al peu de una placa bonica i còmoda de fer, se surt de la placa una mica per la dreta i se entra en un bosquet, ara totalment a l’esquerra, reunió al cap de munt, baga en un arbre a tocar de la paret i a la ombra. 25 mt, 1 baga, Iº / IVº-IVº+ /  IIº

Tercer llarg  :  Recte amunt per una placa amb dues bagues, desprès un xic a l’esquerra, trobarem un petit díedre que seguim fins el cap de munt, al  final una mica a la dreta reunió en un altre arbre amb baga i també a la ombra. 25 mt, 5 bagues, IVº - IVº+ / IIIº / IV+ / Vº

Quart llarg  :  Uns blocs (baga)  donen entrada a una bonica placa amb dues bagues, arribar i sortir de la segona son els passos mes difícils, un cop a dalt anar un xic a la dreta per superar una sèrie de blocs, una xapa marca el final de la via. 25 mts, 2 bagues, IVº+ / Vº / Vº+ / IVº.

Baixada : Seguir la cresta, cap a la dreta fins trobar els ràpels de la via Aïna.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat