diumenge, 2 de maig de 2021

Espero

Dijous, 29-04-2021

Sant Llorenç de Montgai

La Piràmide / El triangle o Cilindret

Via  : Espero


Per alguns “pixapins”  que a mes a mes, som espècie protegida, en vies de extinció, aquesta setmana es la primera en molt de temps, amb la possibilitat de sortir, de forma legal. Recoi !! Prediccions nefastes de les respectives “meteos” i es que tenim un ventall de aquestes, totes pluja, be, no dubtem i decidim anar a esmorzar, xerrar i desprès tornar cap a casa. Com que dels  tres, no mes Jo viu en un lloc civilitzat, i proper a tot  arreu (Barna.), triem un lloc en que tots tres em de fer un munt de quilometres, si mes no, se esmorza de collons, Bellcaire,  el un cua de bou, el altre un plat de “Aixecamorts” i el darrer un entrepà de “Aixecamorts”, cigalons i mes.

L - 1  (foto Martí)

Desprès de posar-nos al dia, i posar a parir a tots els companys “no–presents”, decidim que es hora de tornar cap a casa, sorpresa!!  A fora el cel esta blau, cagu en tot, ara que fem? Mira per Sant Llorenç esta ennuvolat, que et sembla anem al bar del poble? Al menys per dissimular!! Be, anem, que no sigui dit que no ho provem, observem com a Camarasa esta negre, negre i ja estem pensant que demanar al bar del poble, arribats a Sant Llorenç , el cel te algunes clarianes.

L - 2
Be, anem fins el aparcament a veure com es veu, ufff !! cap a la Formiguera negre – negre, però a sobre dels nostres caps surt alguna clariana, mmm !! que fem ? que os sembla fer la via Per La Canalla,   a la Piràmide ?  diu un, be i si comença a caure estem a toca del cotxe, es que si ja estem arrugats, no mes ens faltaria mullar-nos. Apunt de sortir un diu, per casualitat porto aquesta ressenya de l'Esperó, que a sobre te les reunions rapelables, així que si comença a ploure, podem baixar de la primera, se accepta la idea mes que res per que esta fusellada de xapes.

Ens ha sorprès gratament la via, la pedra des de a baix fa dubta una mica, però es bona, val la pena, a mes el tram difícil del primer llarg es poden aprofitar be les “presses de colors”, al gust.

Curta, però bonica, sobre tot per un dia com avui.

Des de el peu de via

Aproximació  : Des de el aparcament de La Formiguera, agafar el camí que va a la excavació, pujar per les escales de fusta, quan arribem a veure l’espero, sortir a la esquerra uns 4/5 metres, i ja esteu a peu de via. Temps estimat des de el cotxe de 1 a 3 minuts, segons forma física.

Llarg Primer : A peu de l’espero, i a 4 metres del camí, veurem les xapes, la primera, te un pas a per arribar-hi, es finet i no marca tendència, a partir de la segona xapa, agafadors mes generosos, paret dreta, a estones els agafadors de la fissura de la dreta, a estones a la placa de l’esquerra, i a estones (moltes) a els agafadors de colors, pedra bona. Quan el terreny se ajup anem passant per una sèrie de, minis, plaques, amb tendència a l’esquerra fins a sortir a una marcada rapissa, una xapa, a l’alçada del nas, ens marca el camí horitzontal, a l’esquerra, que ens porta a una còmoda reunió, amb anelles per rapelar, a sobre de una marcada vauma, accessible des de el terra. 30 metres, 10 xapes, Vº – Ao  /  Vº / IVº+ / IIIº.

Segon Llarg  :  Se surt per l’esquerra de la reunió, pujar a sobre un petit bloc, i recte amunt, placa bonica i amb bons agafadors, a la quarta xapa tenim un pas mes fi, si anem una mica a la dreta, de la xapa, trobarem un bon agafador per la ma dreta, un cop superat, tornem a l’esquerra, i seguim amunt, fins arriba a un bec de roca, ara toca anar a la dreta fins situar-nos sota el cim de l’agulla, uns darrers metres, mes fàcils, recte amunt ens deixant en la segona i ultima reunió, també rapelable.   25 metres, 9 xapes,  IVº / Vº-- / IVº / IIIº.

Baixada  :  Des de la reunió, passar al darrera de l’agulla, un marcat camí baixa directa al aparcament, temps aproximat de baixada de 5 a 15 minuts segons estat dels genolls.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.