divendres, 14 de maig de 2021

L'Amadeu fa 60

 13-05-2021

Bergadà

Malanyeu

Paret de l'Altar

Via  :  L'Amadeu fa 60

 Un altre dia magnific, avui em fet una "performance", primer a la hora de esmorzar, em posat a parir el col·legues, després a la hora del vermut em arrenglerat a tots el polítics, siguin del color que siguin, això si, no mes als del país, als altres ni cas, però els nostres els em posat a parir i em arribat a la conclusió que no ens mereixen, el millor qualificatiu que se ens ocorre es el de "ineptes", i la impressió general es que estem assistim a una baralla de pati de col·legi de primaria.

2º  i  1ª  Cordada fent el  L  -  1

Be lo important es que em anat a escalar i que per molts (be molts, es poc probable) ho puguem fer, la via es senzilla, faltaria mes, per passar la estona i fer temps per anar a fer el vermut, la pedra bona, la dificultat molt còmoda i assequible, i ben assegurada. 

Tram de dalt del  L  - 2  i R - 2  la 1ª cordada fent el  L  -  3

No ens em barallat per veure qui puja primer, potser per evitar que ens comparin amb els ineptes, ha estat un dia encantador de camp amb flors i violes, tot gaudint del plaer de estar  i de les sensacions de sentir-se viu.

No coment  !!

Ara a esperar la propera oportunitat !!!

Aproximació :

 Seguir el itinerari per cotxe (https://guillem2.blogspot.com/2016/10/malanyeu-paret-de-laltar.html) un xic mes amunt, de la tercera casa (La Solana) aparquem en un ampli lloc a la nostre esquerra / dreta , fitàs en direcció a la paret se insinua un camí, agafar-lo trobarem unes dobles  pedres que marca el lloc en que em de començar a enfilar-nos,  anem trobat unes fites que seguim fàcilment fins el peu de via, visibles dues bagues de assegurança. Temps des de el cotxe a peu de via entre 10 i 20 minuts segons condicions físiques.
Descripció  :
Primer Llarg :  Un parell de bagues visibles des de el peu de via, la primera a uns 4/5 metres, un xic a la dreta, plaques tombades amb escassos agafadors de ma i menys de peu, dificultat baixa, una primera baga a la dreta, una segona a l’esquerra i desprès recte amunt fins la darrera, d’aquesta un flanqueig en diagonal a l’esquerra de uns 5/6 metres fins una petita rapissa a on trobem 2 paràboles amb maillon. 30 metres, 4 assegurances, IIIº - IVº--
Segon Llarg :  Recte amunt per una placa amb bolets de un color marron fosc que li donen un aire diferent i un xic festiu, una mica abans de un petit sostret trobem dos paràboles amb maillon. 15 metres, 4 assegurances, IIIº - IVº--.
Tercer Llarg :  Superar el petit sostret sembla un xic complicat, però estirant una mica el braç trobarem una de aquells agafadors per gronxar-se, desprès segueix un passadís entre el boscam, net i que es deixa fer be fins una rapissa a on trobem la reunió de dos paràboles amb maillon. 25 metres, 6 assegurances, IVº+ / IVº / IIIº
La baixada :  Rapelant per la via, reunions equipades.
Suggeriments de vies per anar-hi
Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.