dilluns, 17 de maig de 2021

Bob Esponja

15-05-2021

Sant Llorenç de Montgai

Via  : Bob Esponja

 Com bé diu el seu nom, la pedra és com una esponja i quasi sempre està humida, per això, i per més coses avui aprofitem per anar a fer-la, tot el torrent i l'herbasser està ben sec, la calor s'està apropant a marxes forçades.

El Joan Marc al  L - 1
Dia perfecte fa calor, però no gaire uns petits i simpàtics núvols passant de tant en tant, les mandres són extraordinàries, així que a poc a poc enfilem el camí i al cap d'uns poc, poquíssims, minuts estem a peu de via, des del mateix camí, el J.M. es posa al capdavant, va tan llançat que es permet el caprici de saltar-se 3 xapes, una placa tombada, a vegades sembla que vagis a quatre potes.
El Lluís en el L - 2
En això que apareix tot un personatge, va sol, ens saludem i al preguntar-li diu que ve a fer la via, tot sol, estava avorrit, li ofereixo una punta de corda i accepta sense dubtar-lo, pobre Lluís no sap amb qui es rejunta, en fi cada un carrega amb el seu calvari i el Lluís ha de carregar amb nosaltres i les nostres ximpleries.
L - 3
Al segon llarg ja surten bons agafadors de mans i la tònica segueix així fins al cap de munt. Un cop a dalt salutacions i comiat del company (santa paciència, ha tingut) que surt cap a baix, mentre nosaltres dos seguim petant la xerrada. Així i tot, el mal aparracat en farà fer un altre via, la “Treballant per lajubilació

Aproximació  :  

AmbCotxe

APeu 

Seguim el camí del fons de l'aparcament, seguim el marcat camí cap al interior, deixem a la nostra esquerra el camí que porta a la Formiguera i a la Ferrada, seguim pel fons de la vall, deixem a la nostra dreta el peu de via de la via “El Tio Maria” i uns pocs metres més endavant veiem un marcat camí a la nostre esquerre, és el que farem per baixar, uns 8 / 10 metres més endavant trobem el peu de via, amb les restes d'una pintura taronja i ben visibles 2 o 3 xapes, de 5 a 12 minuts, segons forma física.

Llarg Primer  :  Estant al camí, unes plaques llisses i ajagudes, si estan humides, poden ser un tobogan, es puja en adherència total, en algun petit repetjó, podem trobar algun agafador de mà a la nostra dreta, reunió un xic penjada, però còmoda.  20 metres, 7 xapes, IIº -  IIIº - .

Segon Llarg   :   A l'esquerra de la reunió surt un petit esperó, remuntar per ell, ara han sortit agafadors de mans a dojo i bons, al mig un pas un xic més difícil, ben assegurat i sortida quasi caminat fins a la reunió ampla i còmoda. 20 metres, 5 xapes, IIIº - IIIº+ / IV-- / IIIº

Tercer llarg  :  Recte amunt fins a un marcat ressalt, un pas un xic més difícil, ben assegurat ( es pot fer servir la cinta) un cop a sobre quasi caminant fins a la reunió un xic a l’esquerra, còmoda reunió a l'entrada d'una magnífica, petita cova. 25 metres, 7 xapes, IIIº / IVº / IVº+ (1 pas) / IIº - Iº

Baixada   :  A la nostre esquerre 5 o 6 metres d'un passamà ens deixa a l'inici d'un marcat camí que baixa, força, directe fins al peu de via.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.