dilluns, 15 d’abril de 2019

D’en Santi


10 –04-2019

Bergadà

Santuari de Queralt

Via : D’en Santi
Un dia diferent ...!!! així ho classificaria Jo, després de un hivern fantàstic amb Soli temperatures moderades o mes aviat càlides, ens trobem immersos en uns dies clàssics de la Primavera, intentant trobar un forat entre ruixats, núvols, vent  i fred.

Intentant aprofitar un d’aquets forats recuperem una ressenya d’aquesta via que es curta, que te una aproximació curta i mes des de que em descobert que per 0,80 € puges i baixes al Santuari amb el “Funi” estalviant-te els 172 esglaons que separant el Santuari del aparcament. I es que per mandrosos no ens guanya ningú...!!

L'Esteve al L - 1
Comencem amb un bon esmorzar i ja aquí el Martí que esta un xic cremat, amb el nostre comportament i es que últimament el “putejem” una mica a l’hora de distribuir els llarg, es demana el segon llarg d’una forma un tant inquisitorial, com si fos el president de un tribunal de justícia qualsevol,  de la nova sèrie que fan cada dia per TV, des de fa un parell de mesos.

Arribats a peu de via, que es un xic justet d’espai, veig uns moviments estranys .... abans de que Jo posi la motxilla al terra l’Esteve, amb una agilitat impròpia de la seva edat, ja esta equipat i amb una corda desplegada, Jo tot just estic treien el material i se’m puja la mosca al nas ...!! això no pinta be per a Jo... !!!

Dit i fet avui em menjo el gripau i no em deixant passar al davant .....
El Martí al L - 2

La via es curta però intensa, en el primer llarg els tres discrepem, però com soc Jo el que fa la ressenya, posaré lo que a Mi em sembla, que es mig grau mes de lo que diuen els companys, si me equivoco .... mes fàcil os semblarà quan vingueu a fer-la. En el segon llarg estem tots tres d’acord  que es mol difícil i nosaltres no tenim nivell per passar sense tocar les cintes, cosa que habitualment sempre fem, les xapes estant a tocar per lo que es pot pujar de cinta a cinta, a excepció de un tram central, arribar a la tercera xapa i a la quarta, en que se ha d’escalar per força un tram curt això si .....  i ben assegurat, potser amb la antena ens hagués facilitat el pas, però el Martí anava llançat.

Bona feina de jardineria i de equipament .... gracies.

Aproximació : Des de el Santuari de Queralt seguir el camí ample de l’esquerra que porta al “Mirador” des de aquet punt surt la via “Quercus” seguint per el camí trobarem la entrada que porta a la via “Queraltina”, seguim per el camí i uns 200 metres mes endavant trobem unes escales que pujant a un petit mirador, pujem 16 esglaons, a la barana una senyal groga  i a la nostre dreta trobarem un parell de metres de corda fixa, per superar el marge, que ens porta directa a peu de via, senyalitzat amb una fletxa i una marca grogues.

Primer llarg : Senyal i fletxa grogues, es un díedre inclinat a la dreta, es puja per la placa de la dreta, inici còmode, escalada de adherència, entrada i sortida de l a3ª xapa un xic mes difícil, a la 4ª xapa anar en diagonal a la dreta fins situar-nos a sota de una sabina que ens ajuda a entrar a la reunió, un xic incomoda. 25 metres, 5 xapes, IIIº+ / IVº / IVº+ / IVº.

Segon llarg : Se surt per l’esquerra recte amunt, adherència total, anar seguint les xapes, quasi se arriba de una a l’altre excepte la tercera i la quarta que no se arriba, son dos trams curts no fàcils, en aquest tram trobarem un bon agafador per la mà esquerra, desprès les xapes van una mica a la dreta per entrar a la reunió, un xic incomode. 17 metres, 8 xapes, Ao i Vº+ / VIº- / Ao i Vº+

Baixada : Amb dos ràpels curts de 20 i 25 metres (reunions incomodes) que ens deixa al començament de les escales.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.