divendres, 3 de maig de 2019

Mossèn Tronxo


27 –04-2019

Berguedà

Berga

Serra de Queralt

Via : Mossèn Tronxo
Una via controvertida, he llegit de totes les opinions, ens feia patxoca provar-la, com sempre el punt de reunió el Bar .... faltaria mes !!!. De sis que teníem que ser-hi quedem quatre, però en pla “Els 4 magnífics”.
L - 1

Quina mandra sortir del confortable ambient del Bar !!!!! En fi sortim decidits pugem a Fumanya i aparquem, agafem el camí que surt cap a l’esquerra un cop passada la casa, robem el camí transversal que el travessa i amunt cap a l paret que mes o menys em localitzat .....hayyyyy !!!!! aquí començant les diferents explicacions des de els que ant trigat tot just poc mes de 15 minuts fins els que ant passat de l’hora i mitja, no arribarem a tant però quasi ..!!

Plens de esgarrinxades i suats  arribem a peu de via, costa poc de trobar, un parell de bagues marquen el itinerari.
Esteve i Rosa a la R-1 des de el L - 2

Recoi l’Esteve, torno a tindre’l a sobre meu i ja me esta passant una punta de corda i encara no me posat els gats.... Li pregunto si vol començar Ell .... hi em diu ... home !!! ja estic aquí dalt ....

Be aixi sigui, me entretinc ajudant al Juanjo a fer-se un arnes d’emergència i es que el seu se lo ha deixat a casa, però la Rosa no li dona treva ni li accepta excuses, Ella farà de primera tota la via (també es una Gana de Collons !!!).
L - 3

El segon llarg te un nivell  tal ..... que quant l’Esteve arriba a la reunió em diu ..... fes Tu la darrera per que si no em putejaràs la resta de les nostres vides .....

Aprofito i surto abans no se ho repensi,  realment es la mes maca amb diferencia ... Gracies company..!!!

Aproximació : Berga, al cap de munt la casa de Fumanya inici del camí pedestres que va al Santuari de Queralt, anem una mica cap a l’esquerra, desprès de la casa surt un camí transversal, lo anem seguin per sobre de la carretera, fem una curta pujada, una mica mes costeruda i seguim per el camí que va planejant fins situar-nos quasi a la vertical del santuari, aquí un camí el creua, cap a l’esquerra (a baix) mol marcat, cap a la dreta no tant marcat, girem i comencem a pujar.

En aquest punt hauríem de haver trobat un corriol que puges mes directe cap a la paret, (que esta a tocar), no lo em trobat i em seguit amunt per el corriol ben marcat fins trobar una torre de la llum, em pujat una mica mes fins un cable que penja fins quasi la alçada del cap.

A partir d’aquest punt el inici de la via si hagués un camí estaria a 3 o 4minuts, però no em trobat camí, em trobat esbarzers i entre mig dels mateixos, seguin a estones restes de corriols de les vesties em anant baixant amb tendència a la dreta fins que em trobat el camí de pujada, ben marcat, a les hores a estat uns minuts arribar a peu de la paret, resseguir-la una mica cap a la dreta fins que em vist una baga a uns 3 / 4 metres d’alçada, entre dos matolls.

Primer llarg : Situats a sota la baga anem a trobar-la, en diagonal a la dreta a uns sis o set metres un altre baga marca el inici de una curta placa de pressa petita, si es va una mica just de grau 2 metres a la dreta es mol mes fàcil, se arriba a sobre de la petita placa i trobem una baga, amunt per terreny no gaire difícil i un xic brut. Arribem a una còmode cornisa a on trobarem dues xapes per fer la reunió, el cable elèctric que penja esta a uns metres de nosaltres. 40 metres, 4 bagues, IVº+ / Vº / IVº / IIIº - IIº

Segon llarg : Se surt recte amunt, una baga i mes amunt una xapa, per arribar i sortir de la xapa uns pocs metres de certa dificultat, després anar fent amunt, passem un altre cordino i desprès una grimpada fins al costat de un frondós arbre ( a la nostre dreta) a on farem una còmoda reunió. 40 metres, 2 bagues 1 xapa, IIIº / IVº+ / Iº-IIº.

Tercer llarg : Se surt recte amunt per passar per sobre de un matoll i anar a trobar la primera xapa, de aquí recte amunt, bons i generosos agafadors, un parell de bagues, un xic a l’esquerra una llastra ens permet pujar amb certa comoditat, tenim a la vista la segona xapa uns passos un xic mes fins ens porten a la xapa, per l’esquerra, de aquí amunt per una fissura que ens porta al tram final que es un xic mes dret, però format per petits blocs fissurats amb uns agafadors de somni, un xic a l’esquerra una baga i amunt a trobar la reunió. 40 metres, 4 bagues 2 xapes, IVº+ / Vº / IVº+

Baixada : En aquest cas la baixada es pujant, de la darrera reunió una curta grimpada ens porta al interior del bosquet, seguim un curt camí fins trobar el camí que puja al Santuari de Queralt, al costat de l’ermita dels Dolors, ara el seguim de baixada i ens deixa a Fumanya, de on em sortit al matí.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.