tradueix a :

dilluns, 27 de maig del 2019

Jabali Errante


22 –05-2019
Aragó
Ibieca (Parc de Guara)
Peña Predicadera
Via : Jabali Errante
Aproximació amb cotxe
Dues pistes ben marcades surten d’aquest, agafar la que surt al davant i amb una mica de pujada, seguir-la amb pujada dolça i mol còmoda  arribem a un lloc a on els arbres començant a escassejar fins a quasi desaparèixer, a uns 1.300 metres del cotxe, veurem uns dues alzines característiques, d'aquí surt les restes de una pista, seguim aquesta minsa pista fins arribar a un rierol, el creuem i al altre costat un camí se endinsa per la vegetació amunt i un altre planeja uns metres mes enllà, el primer es mes marcat, anirem pujant fins arribar a un curt tram equipat amb una corda fixa remuntem i seguim per lloms rocosos tot seguint les abundants fites fins que trobem un camí que flanqueja cap a la nostre dreta per quasi donar la volta, una curta pujada ens deixa al cap de munt del bony ara baixem una mica i veurem a sobre de un petit llom el inici evident de la nostre via.
Tot plegat del cotxe al peu de la paret uns 30 a 75 minuts segons forma física dels “esportistes"
La via 
Primer llarg : La via se inicia a sobre de un petit llom, en un bon llavi, uns 8 / 10 metres per sobre del terra, te “Jabali” escrit amb retolador i les restes de una fita que marquen el inici, recte amunt es veuen les xapes es un llarg de baixa dificultat i que va fent petites rapisses, tònica de tota la via, en cada pas en que se ha de fer una mica d’atenció trobarem una xapa, placa de molta adherència, en un confortable llavi trobarem la reunió.30 metres, 4 xapes, IIº / IIIº - IIº / IVº - IIIº / IIIº - IIº.
Segon llarg :  Se surt per la dreta recte amunt per un petit mur amb bons agafadors per les mans i els peus mes per adherència, mol agradable, desprès del mur se suavitza la verticalitat fins la segona còmoda reunió, pedra mol bona. 32 metres, 7 xapes, IVº - IIIº+ / IVº+ / IIIº - IVº / IIIº.
Tercer llarg : Recte a sobre de la reunió una xapa assegura un pas mes dret, un bon agafador un xic a l’esquerra en el camí de la segona xapa i després amunt, superat aquet tram se ajup un xic recorrent un llom que ens deixa a sota de una confortable vauma. 20 metres, 3 xapes, Vº / IVº+  / IVº / IIIº.
Quart llarg  :  Se surt cap a la dreta tres xapes que es poden fer en Ao o en Ae segons lo fort de braços que esteu, les dues primeres en diagonal, de la tercera se surt be per una mena de petit díedre amb uns agafadors de mans extraordinaris i una pedra de primera, es puja fins el seu final per desprès agafar un llarg llom que va combinant algun pas mes fàcil que altres fins a sota de un marcat sostre a esta la còmoda reunió. 40 metres, 8 xapes, Ae / Vº / IVº+ / IVº - IIIº.
Cinquè llarg  :  Se surt un xic amunt i en horitzontal a l’esquerra, una xapa, després puja al llavi i anar a trobar les dues xapes que assegura els 4 / 5 metres d’escalada, seguir quasi caminat, deixem a la nostre esquerra una reunió i seguim amunt fins una savina solitària, en la que muntarem reunió.  40 metres, 3 xapes,  IIº / Iº / IVº+ /  IIº - Iº.
Remuntar uns metres seguint unes fites per desprès anar a l’esquerra, tot seguint fites, creuar una petita torrentera, corda fixa per remuntar els primers metres i seguir pujant per unes plaques tot seguint les fites al cap de una estona les fites van cap a l’esquerra i ja trobarem un marcat camí que flanquejà cap a l’esquerra fins arribar a una tartera que baixa directe a trobar la pista de pujada, el camí en la tartera esta molt ben marcat i es relativament còmode de baixar a la part baixa trobarem un altre curt tram de corda, des de el fi de via fins la pista pot averi-hi de 10 a 35 minuts segons forma física dels “esportistes”. Desprès  seguir la pista que em seguit al matí fins arribar al cotxe

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta 

Suggeriments de vies per anar-hi a Montserrat. 

Per La Canalla fora de Montserrat