divendres, 23 d’octubre de 2020

Normal

 17-10-2020

Sant Llorenç de Montgai

La Formiguera

Via :  Normal

Portem dos dies sense bars, un altre cop, això pinta per llarg, que hi farem, tampoc em puc queixar gaire, he tingut la sort de viure en una època bastant còmoda, ara toca una mica de incomoditat, Jo tinc la sort de viure a “Can Fanga”  i no tinc problema, els companys que son “neó –  rurals”  o tenen pitjor, encara que si els sents parlar tot son avantatges ... jejeje cada un defensem lo mostre.

El Joan Marc al L - 1

Be ja tenim a sobre les escalades “BEB” que perden les dues B, es ..... mmm  es com un “polvo” sense el “pre i el post” .... fatal no et deixa gaire satisfet ... be crec recordar que era així, es que amb la falta de practica i la “memòria selectiva”, al final un no sap si lo que recorda ha estat real o es ficció.

Arribem al aparcament de La Formiguera, uffff quina invasió de cotxes, ens fem un forat al que li toca el Sol, encara que una mica esmortit per un cel enteranyinat i  fem la paradeta, dues còmodes cadires el “bocata” i la cervesa, tot anant mirant el personal, per lo que sembla avui farem el ple. Trec la cafetera i el fogonet, el Joan Marc treu la petaca i ens fem el cigaló i el piti.

L - 2

El personal, prop de una vintena comença a bellugar-se, però ... ho sorpresa..!!!! sentim que van a la ferrada, be a contracor pleguem trastos i enfilem el camí.

Sorpresa ..!!! no veiem ningú a la paret, no obstant al arribar a la primera reunió, veiem a les vies de l’esquerra un parell de cordades, a sobre mantenim una bona relació amb ells.

Al tornar al cotxe fa un Sol de nivell i trèiem les cadires i unes birres fresques de la nevera amb una borsa de patates i anem reben i xerrant amb la gent que va tornant de la ferrada i desprès de les vies. Tot un goig......

L  -  3

Farem el primer llarg de la via “Lo Pep” que es un xic menys fàcil que el primer llarg de “La Normal”

Aproximació :     

Amb Cotxe

A peu

Descripció de la via : 

Primer llarg : (via Lo Pep) Se surt per la placa de la dreta, (un metre a l'esquerra la Normal) xapes visibles, amb una escalada bonica amb molt bons agafadors, un parell de passos aïllats posen una mica d’emoció, mol ben assegurada , desprès se ajup i arribem, a l'esquerra, a una reunió, posada al terra. 40 metres, 6 xapes, IIIº / IIIº+ - IVº / IIº-Iº / IIIº+.

Segon llarg  :  Se surt amb cap a l’esquerra per anar a passar entre dos petits arbres, després agafa una tendència a la dreta, un pas mes a la dreta i recte amunt fins la reunió, pedra de mol bona qualitat i dificultat mol uniforme. 25 metres, 6 xapes, IVº.

Tercer llarg  :  Sortida per lla dreta uns passos amunt i després recte amunt per una mena de petit díedre, el costat dret se ha de vigilar la pedra (res important) per la placa roca de primera i dificultat uniforme, seguir amunt fins una primera reunió – ràpel, un parell de metres mes amunt una reunió mes còmoda. 22 metres, 6 xapes, IVº.

Baixada :   

Es pot fer un parell de ràpels per la via o baixar caminant per darrera.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat