dimarts, 8 de juny de 2021

Heroes Abstenerse

 27-05-2021

Ports de Beseit

Estrets de Arnes

Arnes

L'Espill

Via  :   Heroes Abstenerse

Ahir va ser un dia de descans, que un ja no esta per aquests trotes, aprofitem per fer una visita "vermutera" a horta de Sant Joan, tarda de pluja i sopar tranquil al casal. Al dematí fem mes bon aspecte, bon esmorzar i sense corre, fem via cap a L'Espill, curta aproximació, curta via, grau moderat (per nosaltres), no tenim presa, i avui no mes som quatre.

El Maartí al L - 1

Els primer metres son clars, després es un batibull de xapes per l'esquerra, per la dreta, total que anem per lo que ens sembla mes fàcil i no, em anat massa a la dreta, arribem a una reunió i la que ens pertocava esta un xic per sota i a la nostre esquerra (segons se puja) la sortida de la reunió, cap a la esquerra, no es la de la via, però es deixa fer, finalment retrobem la via.
L'Esteve al  L - 2 El Romà a la R - 1

El darrer llarg no estem per ximpleries i ja de entrada col·loquem un estrep, que ens soluciona el vaumat, una ajuda de la segona xapa i ha gaudir de una pedra excel·lent i anar pujant fins la reunió. Un ràpel de 60 metres ens deixa a peu de via. La ressenya posaré la que te el itinerari de la via, no de lo que em fet.
El Guillem al L - 3 (Foto Martí)
 

Aquesta nit farem un sopa de comiat amb els hostatgers a Horta de Sant Joan, que finalitzara a altes hores de la matinada, demà toca tornar a casa. 

Aproximació en cotxe

Aproximació a peu  :

Seguí el camí fins situar-nos a sota de un bony característic, davant a l’esquerra, a l’extrem dret de una cinglera es anomenat "L'Espill"  en aquest punt remuntar directe fen unes curtes sigues sagues fins el peu de una fissura, a la seva dreta es veu les xapes de la via. (des de el cotxe uns 6/10 minuts).

Descripció de la via 

Primer llarg  :  Situats al peu de la canal es puja per la dreta, un pedestal còmode ens apropa a la primera xapa, ara per placa una mica a l’esquerra de les xapes per terreny amb bons agafadors i en algun moment un xic minsos, se arriba a la reunió que esta preparada per rapelar. 15 metres, 6 xapes, IIIº / IVº / IVº+ / IVº

Segon llarg  :  Se surt per l’esquerra de la reunió amb uns passos en "X" ara toca uns passos una mica mes que verticals però amb uns agafadors per gronxar-se, un cop superats uns passos a l’esquera i tornar a la dreta fins una gran vauma, la reunió la trobarem al cap de munt de la vauma a l’esquerra en un forat al peu de un petit díedre. 20 metres, 6 xapes, Vº / IVº / Vº-- / IVº / IIIº
Tercer llarg  :   Sortida amb un pas de Ae per superar la vauma desprès per el díedre en "X" còmodament fins el cap de munt que anirem a la nostre dreta per trobar la reunió. 15 metres, 6 xapes, Ae / Vº / IVº+ / IVº / IIIº

La baixada : Des de la darrera reunió un ràpel de 55 metres ens deixa a peu de via.

  Per un lloc de hostatge perfecte i genial els meus companys os tractaran de "Lo Milloret de Lo Mon"

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.