dijous, 2 de setembre de 2021

Treballant per la Jubilació

01-09-2021

 Sant Llorenç de Montgai

La Piràmide ( el Triangle)

Via  : Treballant per la Jubilació

Primer dia de Setembre del 2021 el dia esta un xic inestable, però volem anar a provar una via (nova) a La paret del Pont, sorpreses que dona la vida, que per alguna raó esta viva. La carretera a Sant Llorenç esta tancada i barrada, deixem el cotxe i ens mentalitzem d’anar caminant per la carretera,


en arribar a l’alçada del aparcament de La Formiguera una tanca de mes entitat i una senyal que indica que el pas de persones a peu també esta prohibit ..... mosca al nas, a sobre tots els camins i corriols estant amb precinte per impedir el pas, que fem...? tenim la mosca al nas, això no es habitual, fa 60 anys ens agüéssim acollonit que no sortissin els del tricorni i ens fotessin un tret al cul, fa 20 anys enrere haguéssim fet cas omís i haguéssim fet la nostre via, ara en l’actualitat pensem .... ostres si venen els forestals ens cardaran una multa com al paio dels gripaus...!!! el entorn silenciós, ni cotxes, ni gent, ni escaladors (que es un altre especiem a protegir), ni tan sols gossos, be ens mirem i diem d’acord som uns covards patològics, i ens posem a fer aquesta via que la tenim a tocar de la mà.

La via es diu “Treballant per la Jubilació” crec que si es fes ara es tindria que dir “Per Residents del Geriàtric”.

Amb Cotxe

A peu 

Des de el aparcament de La Formiguera, agafar el camí que va a la excavació, pujar per les escales de fusta,  fins que agafant un tram horitzontal, just al principi de aquest  sortir a la esquerra uns metres, i ja esteu a peu de via, a la dreta un via de xapes, es la via “per la canalla”” . Temps estimat des de el cotxe de 2 a 8 minuts, segons forma física.

Primer llarg  :  Un pas a mirar, per aixecar el cul de terra, desprès bons agafadors, de mans i peus fins a unes pedres de color ataronjats, posar-se a sobre, per la dreta i anar un xic  a l’esquerra, una xapa amagada serveix per assegurar el pas al segon, ara mes o menys  recte amunt, un xic mes fàcil, però amb pedra a controlar,  es mes a la vista que a la realitat, per sobre la part dreta,  anar amb tendència a l’esquerra,  per terreny mes tranquil a la reunió. 30 metres, 8 xapes, IVº / IVº- / IIIº+ / IIIº.

Segon Llarg  :  Recte amunt, es va posant dret, bons agafadors, bona pedra, una xapa a l’esquerra em despista, però torno a la vertical un passet per mirar s’ho  i amunt, baixa la dificultat i ja estem a la reunió del cap de munt. 25metres, 8 xapes, IVº / IVº+ / IVº / IIIº

Baixada  :  Des de la reunió, passar al darrera de l’agulla, un marcat camí baixa directa al aparcament, temps aproximat de baixada de 5 a 15 minuts segons estat dels genolls.

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.