divendres, 10 de setembre de 2021

Normal

 08-09-2021

La Nou de Berguedà

Les Agudes

Aguda Gra

Via  :  Normal ( Baldiri) 

Comença el dia ben cobert, després quedara un dia preciós, al bar ens trobem el Miquel i la Pilar, ells acaben quan nosaltres arribem, son escaladors com cal i tenen feina a fer, ens deixen les cadires calentes.

Avui el tema central de la conversa es el mes popular en aquestes contrades properes a Solsona i es que un "Comandament intermedi" de un petit departament, de una sucursal, de una popular i Gran... mol Gran Multinacional amb representació i recollida de cales en centenars de països en els cinc continents, els ha fet el salt i a on abans deia "digo ara dic diego" i se ha passat al canto fosc de la catequesis institucional i a sobre de la mà (i alguna altre part del cos) de l'enemic acèrrim...!!

L  -  1

Per sort i a nivell global es un mindungui al que taparan ràpidament i sense gaire escarafall.

A la agent del costat fosc se la veu força experimentada com per treure un bon profit dels coneixements del agent de la Llum i  de la situació.

Com podeu observar aquest escrit es un recull, personalitzat i de mol lliure interpretació, de les converses de quatre jubiletes i pseudo-escaladors després de un bon esmorzar i amb un cigaló al davant.

L  -  2

El temps passa volant i potser hauríem de anar a escalar ... ?? ni que sigui per poder tornar a fer la cervesa i acabar de rematar el tema.

Descripció de la via

Primer llarg  :   Una mini xemeneia que es puja per la dreta de una "placa dedicada". Se supera amb bons agafadors, xapant a la nostre esquerra un cop per sobre de la segona xapa la cosa es posa mol dreta, nosaltres em fet 3 passos de Ao i amunt, sortida amb presa de sabina terreny fàcil fins trobar un químic i una curta xemeneia amb una assegurança sense xapa, si ets llargueres pots arriba a una bona xapa un pam mes amunt, si no ho ets ... es pot posar una xapa recuperable que ens ajudarà en aquest pam, desprès sortida maca i baixant la dificultat fins trobat 2 químics a on fer, còmodament, la reunió. 23/25 metres, 7 xapes, IVº / Vº / Ao /  IIIº / Vº / Ao /  IIº
 
Segon llarg  :  Al davant una fissura en "S", se arriba per terreny relativament còmode fins posar-se de peus a sobre un bloc, una entrada, dreta però no gaire difícil  per arribar a la xapa, desprès una sortida a mirar fins que trobes un agafador vertical, a l’esquerra, en que cap tota la ma i.... amunt, un tros mes còmode i una pedra vertical amb un altre xapa per sortir a una mena de rapissa a on trobem uns altres dos químics per fer la reunió. 25 metres,  3 xapes, IIIº / IVº / IVº+  / Ao  / IVº+ / IIº.
 

Tercer llarg  :  Es per terreny relativament fàcil i fa un parell de terrasses fins arribar al cim, al davant del pal del cim una xapa al terra ens serveix per fer reunió. 16-18 metres, IIº-Iº.
 

Descens : El primer tram lo em desgrimpat, això si amb la corda que som mol covards. Desprès dos ràpels de les dues reunions amb dos químics amb anella cada una d’elles, 25 i 20 metres cada un d’ells. 
  

Suggeriments de vies per anar-hi

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.