diumenge, 16 de gener de 2022

Abellerol

 15-01-2022

Sant Llorenç de Montgai

Via  :  Cresta de l’Abellerol

Dies gèlids ens trobem al Bar a un hora no gaire matinera, mentre prenen el cigaló apareixen uns companys encara mes tardans, ens arribem a Sant Llorenç de Montgai, el aparcament de La Formiguera a petar de cotxes, nosaltres flairem el ambient i tot tenir un bon Sol, aquest no escalfa així que anem a fer una visita al bar del poble, per allò de fer una mica de consum responsable en el nostre entorn, com succeeix en molts casos no saps com passes del fred a la gent que se esta morint de calor i d’aquí a parlar de una tal senyora  “GAIA”  i de l’anomalia que som aquesta espècie depredadora que se autoanomena  “Reina de la Creació”, quin eufemisme mes altisonant..!!!

L'Esteve al L - 1
No os explicaré tot el procés que a part de ser avorrit també se me ha anat del cap i es que un ja no retè informació.... Si que es curiós l’actitud dels tres tertulians de pacotilla,  Quan el Oncle diu Gaia es un Ser Viu .... el Filòsof es queda pensant ,,,, be això ho fa sempre, es de “fermentació lenta” però segura, finalment diu “NO” pausa llarga que aprofita el temperamental per saltar i explicar lo que volia dir o ha interpretat Ell de lo que ha dit l’Oncle i be la cosa es va allargant fins que començant a posar les estovalles per preparar les taules per el dinar, amb lo que interpretem que es hora d’aixecar el cul de la cadira.
El Raimon al L - 2
Anem cap a on en teoria haurien d’estar el col·legues escalant, a peu de carretera, i si, si que hi son, valents ells /elles, això ens obliga a fer alguna cosa encara que moltes... moltes ganes no tenim i això que ja son la una passada del migdia, finalment decidim anar a la  Cresta de l’Abellerol, curta, curtíssima aproximació, fàcil de fer, curta i rapida baixada, excusa perfecte per anar a fer la cervesa amb els deures fets.
Arribant a  la R - 3
Com se arriba : 

Sortint de Sant Llorenç de Montgai anem resseguin les parets, un cop passada la paret del Os, la carretera fa  gir a la dreta i travessa un pont mol petit, en mig de bosquet, a la sortida del rèbol, i a l’esquerra trobem un lloc habilitat per aparcar un bon grapat de cotxes.

Des de aquest punt i a la seva vertical, a uns pocs metres de desnivell comença la cresta, que no es veu.

El aparcament es troba voltejat de una petita cinglera terrosa, es te que anar cap a l’esquerra fins trobar un pas que ens col·loca a sobre i desprès torna a la dreta fins esta a sobre del cotxe, ara recte amunt entre 5/10 minuts anant superant alguns marges.

Pedra anant de bona a molt bona, tota ella amb moltes opcions per possar assegurances, perfecte per el baix grau per portar algú a fer practiques de posar trastets de assegurança.

Primer llarg  :  Anar seguint el fil de l’aresta algun tram mes dret i entre mig algun de mol fàcil, fins arribar a un petit replà amb un petit pi i una baga podrida, còmoda reunió. 28 mts, neta, IIIº / IIº / IVº--

Segon llarg : Se surt recte amunt, trobarem un clau es pot posar recte amunt o be un parell de metres a la dreta, un mes fi, l’altre mes atlètic, després mes fàcil fins un altre pi. 26 mts, 1 clau,  IVº / IIº

Tercer llarg  :  Seguir la cresta / llom amb mol bona pedra un petit mur posa un xic de ambient, encara que els agafadors son generosos , ja estem al cap de munt, baixem dos o tres metres per el costat oposat i ens situem en una zona mig herbosa. 30 metres, 3 bagues, Iº - IIº / IIIº / Iº

La baixada :  

Seguir un corriol a la nostre dreta (segons em pujat) que baixa resseguint la paret, passa per el costat del peu de via i segueix el camí de pujada a la inversa.

 

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat