tradueix a :

divendres, 28 de gener del 2022

Doraemon

27-01-2022

Berguedà

Malanyeu

Paret del Davessó

Via  :  Doraemon

Una advertència,  a la 3ª reunió–ràpel, les xapes i cadena han esta Robades, se ha de pujar uns metres fins els arbres i muntar la darrera reunió en aquest lloc, amb la necessitat de utilitzar aquest lloc natural, els lladres han provocat que se espatlli un arbrat i la natura del seu voltant, així com que se eixampli  un vell camí per la carena i faciliti el deteriorament de tota la vegetació del seu entorn, que de un altre forma seguiria la seva vida sense ser molestada, perfecte !!! una bona acció digna de un “Cum Laude” .

Aproximació

La via comença just a la dreta de la punta de la Piràmide central de la paret, nom de la via en retolador a uns 2,5 metres del terra, un punt de referència es que a l’alçada de la tercera xapa (uns dos metres a la dreta)  veurem una soca d’arbre seca i amb una baga  de assegurança, de un altre via.

 Descripció  :

Primer llarg  :  Xapes visibles, els primers metres puja amablement per placa plena de forats i agafadors, mica a mica es redreçant fins a posar-se vertical des de l’arribada a la quarta xapa i la sortida de la cinquena es mol dret i es el tram mes difícil de la via, agafar-se de la cinta pot ajudar un xic però no gaire, es poden posar alguna assegurança ja que la sisena xapa esta un xic separada. Desprès baixa la dificultat, al arribar a  sota de unes pedres, anem per la seva dreta per terreny menys difícil però amb pedra a controlar, després recte amunt  fins la còmoda reunió, ben assegurat.  30 metres, 9 xapes, IIIº / IVº /Vº / Vº+ / Vº / IVº / IIIº+.

Segon llarg  :  Davant de la reunió tenim una placa amb fissures  i una xapa mol amunt, el pas mes difícil es per arribar a la xapa, les fissures permeten posar alguna assegurança, se surt de la xapa amb uns passos a l’esquerra i recte amunt, passar a l’esquerra a trobar un altre bonica i curta placa i desprès per entre blocs arribar a la còmoda reunió. 28 metres, 1 xapa, IVº / IVº+ / IVº / IIº / IIIº.

Tercer llarg  :  Se surt recte amunt per terreny descompost fins arribar al peu de una bonica i curta placa que ens deixa en un petit replà desprès segueix recte per terreny descompost, el darrer pas per arribar a la reunió esdevé bastant vertical, una xapa salvadora ens permet no tindre que treure el “Loctite”, Atenció les xapes de la 3ª reunió–ràpel han estat robades, se ha de fer un tram fàcil fins uns arbres i en ells fer reunió. 30 metres, 4 xapes, IIº - IIIº / IVº+ / IVº.

Baixada  :   Hem baixat per el ràpels de la via PA-Ba, esta situat a la nostre esquerra (sentit escalada) o anant cap a baix, situats una mica per sota de la carena, uns 4 / 5 metres, hem fet tres ràpels de 30 mts o menys, també es pot fer un ràpel llarg de uns 55 metres (perill de enganxar-se les cordes), i després un altre de 30m. fins a terra.

Per l’aproximació 

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat