dijous, 3 de febrer de 2022

Xapa la Tardor

 02-02-2022

Montgrony

Coll Roig

Via  :  Xapa la Tardor

Al Bar, com sempre, surt la pregunta del milió ... a on anem ..?? i com sempre surt la contesta que es repeteix tants cops com caps i som “A on vulgueu”, però pobre del que digui alguna via per que, sense dir res, les cares expressant la seva opinió de la forma mes sibil·lina possible, un alçament de celles, un rascar-me el cap o un mira cap a un altre lloc i així es repeteix també tantes vagades com caps, buits, hi han. Així es difícil poder trobar un lloc per anar, com aconseguim trobar una via ...?? es una tema que fa anys que em pregunto i no tinc la resposta, però anem fen...!!

L'Esteva i El Martí al L - 1

Avui hem decidit anar a fer la via “Xapa la Xapa”  i amb pas lleuger (es un dir) enfilem el camí que porta a peu de via, un cop arribats, es veu be, decidim anar a fer un cop d’ull al segon llarg, que te el seu inici a pocs metres i així ho fem, estem una bona estona mirant i observant fins que tornem mes aviats muts cap el inici de la via ....  Primer llarg per gaudir, al nostre nivell i amb bona pedra, ben assegurada amb una combinació de bagues i xapes adequadament situades, arribem al final del llarg , que nosaltres, com la majoria, fem a la fresca, si avui se agreix, dels arbres, lloc mol mes còmode que la reunió penjada.

Dues fotos fetes amb diferent postura de la maquina a l'esquerra lo real a la dreta lo que surt en algunes publicacions       L'Esteva al L -2
 

Un cop aquí coincidim tots quatre que el segon llarg es molt difícil, per nosaltres, i que hauríem d’anar tota l’estona penjats de les xapes i a on no arribéssim ho tindríem que fer amb la antena petita o la gran i segons el nostre parer fer-la servir un pas o dos en una via esta be, però pujar tot un llarg penjat com un vulgar xoriço en la xarcuteria... no, no va amb nosaltres, no em de fer currículum, ni demostrar res a ningú, ho fem per gaudir i a sobre desprès de aquest segon llarg lo que ve a sobre ja ho tenim fet i amb certa facilitat, així que decidim gaudir del dia extraordinari que esta fent i anar a continuar amunt per la via “Tardor calenta” que es un plaer de via.

El Martí al  l - 3

El nom ve de la conjunció del nom de les dues vies : Primer llarg “Xapa la Xapa”  i el segon i tercer de la via “Tardor Calenta”  així que a lo que em fet ho em anomenat “Xapa la Tardor” a que queda coquetó !!

Aproximació

Primer trobem el esperó que dona pas al inici de les vies “K” i “Tardó Calenta”, el passem de llarg i seguim pujant fins el esperó que hi ha darrera, aqui trobarem el inici de la via “Xapa la Xapa” un xapa per assegurar-se el assegurador del primer de corda.

 Descripció  :

Primer llarg  :  Just a la dreta del marcat esperó una primer xapa seguida de tres bagues, escalada còmoda i per gaudir-la, una gros pedra ancorada amb “Reas” i pegament li posant un punt de exotisme, al cap de munt un passet un xic mes agosarat per posar-se a l’esquerra, ben assegurat i que acabes descobrint uns bons agafadors al darrera, aqui trobem una reunió que passem de llarg i anem a trobar els arbres del davant amb un flanqueig fotogènic  i còmode. 30 metres, 5 xapes 3 bagues, IVº--   IVº / IVº+ / IIIº  -  IIIº--

Canvi de reunió. Pujar per el camí fins trobar un cable que remuntarem un parell de metres fin trobar el inici del següent llarg, aquí farem la R1 bis.

Segon Llarg :  Recte amunt de la reunió dos ponts de pedra amb sirga d’acer marcant el camí, ara ens dirigim cap a un gran bolet de soques, a l’esquerra una xapa que queda força allunyada, aquí dos opcions, el company va passar per sota de la xapa fins una canalera, Jo vaig anar per sobra de la xapa i del bolet de soques, aprofitant un forat per tres o quatre dits al mig de la llastra es passa a trobar la canalera per la que es puja introduint peus i mans al cap de munt de la mateixa anem a la dreta a trobar una llastra que ens permet fer una curta bavaresa desprès uns passos un xic delicats per anar a l’esquerra i entrar a la reunió per unes pedres. 33 metres, 10 segurs, IVº / Vº / IVº+ Vº

Tercer Llarg :  Se surt per l’esquerra de la reunió uns passos de placa per després agafar una petita rapissa d’herba fins situar-nos a l’esquerra de les xapes i pujar per una línia de forats força còmodes fins la entrada a la reunió que es fa per unes pedres un xic incomodes de agafar. 20 metres, 6 xapes, IVº / IVº+ / IVº.

La baixadaSortir de la reunió cap a la dreta, una xapa, per terreny còmode (IIº) uns quatre o cinc metres fins al primer arbre, aquí una fita marca el inici de un camí fresat, que ens portarà fins el camí de baixada comuna per totes les vies de la contrada.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat