diumenge, 1 de maig de 2022

Aniol

27-04-2022

Malanyeu

Paret del Davessò

Via : Entre L'Aniol i La Carla


Avui és el clàssic dia en què ja em deixat l'hivern fora, ja no podem posar l'excusa del fred, i no fa la calor de l'estiu, no podem posar l'excusa de la calor, així que tocarà escalar.
Primer esmorzar i fer una mica de tertúlia, tot esperant que surti l'excusa per no aixecar-se.
El Guillem al  L - 1  (foto Martí)
Ha estat una xerrada molt uniforme, no te color, tots nosaltres coincidim, no tan sols en el que creiem sinó en què molta gent al nostre entorn pensa igual. Els polítics, és igual el color o ideologia, a part de treballar clarament pel "Partit" ara sembla que han deixat enrere el l'engany més o menys camuflat i directament sembla que ens tracten com si fóssim curts de mires. És un sentiment en què coincidim en el fet que ens crea frustració i sobre tot un distanciament absolut d'ells.
També ha sortit allò d'un senyor que cobra una mica més de 4 milions en 25 anys i a pesar de portar un bon ritma de vida pot estalviar més de la meitat del seu sou.... i es queden tan "panxos!!!!
L'Esteve al  L - 2
En fi amb tan lamentables impressions decidim que sempre ens quedarà "L'Escalada" i les birres.
Parlant de coses importants, avui hem escollit la via "Aniol" l'havíem fet fa més de cinc anys i no la recordem de res, la veritat és que un cop arribats a casa i comparant descripcions a resultat que no hem fet res de res o almenys això ens sembla a nosaltres,  ha estat bé i és un lloc prou agradable per pujar i gaudir de l'escalada, això si al nostre nivell.
L - 3 des de la R-3
També és prou, com perquè sigui un bonic itinerari digne de fer-se i fruir-lo, és segur que deu agafar trams de diverses vies, però que farem si els aperturistes, en aquests trams de gran confusió no les senyalitzen i en el tram central l'ha desnonat no fen el manteniment correcte, crec que hem de passar d'ells i oblidar-los, és un conjunt prou engrescador i clar itinerari com per posar-li un altre nom... se accepten propostes..!!

Descripció
La via comença a uns 4 / 5 metres a la dreta de la via Carla,  una fila de xapes ben visibles i cap inscripció.
Primer Llarg : Posar-se a sobre d'un bony per agafar la primera xapa, a partir d'ara anar seguint les xapes ara una mica a l'esquerra, ara una mica a la dreta de la línia de xapes, la pedra és extraordinària, el grau és bastant homogeni sobre el IVº amb algun pas aïllat de IVº+ fins a arribar a una reunió molt penjada, ara toca franquejar a la dreta i amunt uns pocs metres per trobar una reunió de dos bolts amb un petit replà amb un arbre menut. 27 metres, 8 xapes + 1 reunió, IVº - IVº+

Segon Llarg : Pujar a sobre de la reunió i flanquejar 2 o 3 metres a la dreta per agafar una marcada i curta xemeneia possibilitat de posar friends, al fons de la fissura dos bons agafadors de mà, després anar seguint la fissura per terreny no gaire vertical, trobarem una vella baga, fins a situar-nos al peu d'una curta placa, dues bagues visibles, la primera es mini, però a la mateixa alçada a la dreta, mig amagada, un altra vella baga més segura, sortida fina () i per terreny mes assequible fins a la reunió, trobarem una altra vella baga. 30 metres, 4 velles bagues, IVº+ / IVº / / IVº

Tercer Llarg :  A la reunió tenim unes xapes a l'esquerra, ignorar-les, una fletxa picada a la pedra ens indica anar amunt en diagonal a la dreta, així que la seguim, a sobre de la reunió un pas de flanc a la dreta, xapa i baga visible, entrem en una mena de fissura – díedre curtet que ens porta a una placa que va per la dreta d'un gros arbre dues o tres xapes, un pas finet per posar-se al peu d'una encantadora placa final, aquí Jo he anat de dreta a esquerra per després recte amunt (quatre xapes) el Martí i el Raimon diuen que han entrat recte per l'esquerra i ho han trobat més fàcil, la placa en si és mantinguda sobre el , potser algun pas té una mica més, al cap de munt es veu una vella baga en una soca seca, a l'esquerra, en clar flanqueig, dus brillants xapes ens deixant a la reunió, aquí sí que Jo he fet un pas d'Ao encara que l'Esteve ho ha volgut provar de fer en lliure i ho ha fet !!. 33 metres, 10 xapes + 1 baga, IVº - IVº+ / - Ao

 ComArribar-hi

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  LaCanalla fora de Montserrat