divendres, 17 de juny de 2022

Aresta Corbera

15-06-2022

Berguedà

Santuari de Corbera

Cresta de Corbera

Via  :  Aresta Corbera

Foto adaptada sobre un original de "Muntanyenc"

Ha arribat la calor amb tota la seva força, anys enrere haguérem anat a escalar al Pirineu, ara hem de buscar llocs de poca o cap aproximació, de dificultat baixa i ben assegurada... total alguna cosa així com "missió Impossible"
Així que avui per nosaltres ha estat un dia tràgic. En la vida de l'alpinista, bé ara simples escaladors del tipus "al filo del ridícul", bé al que anàvem, són dies o moments que les circumstàncies fan que hagis de canviar tot el plantejament de la teva vida, moments difícils de prendre decisions dràstiques i que ens semblen un drama, íntim, però drama a la fi.
Avui hem pres una d'aquestes decisions difícils i que perduraran en el nostre record, també he de dir que en tot moment el petit grup ens hem reconfortat i recolzat, la qual cosa ha fet el tràngol més suportable.

El Martí al L - 1

 Si, com alguns heu imaginat hem anat a escalar sense passar pel Bar, aproximació nul·la, a les 08,015 h a pau de via amb tristor, però recolzant-nos els uns en els altres, hem començat a escalar, durant l'ascensió sentiments i sensacions noves, aquell soroll dels budells..!!!, aquella flàccides muscular (bé, això pot ser degut a la baixa forma física), les reunions amb una sensació de flotar per la buidor interna.... no segueixo perquè no vull posar-vos tristes. Finalment a les 10 h. Hem finalitzat no sense una gran buidor i tristor.

El guillem al L - 2   (foto Esteve)
Sorpresa...!!!, hem fet un esmorzar de forquilla i ganivet i s'ha allargat un munt d'hores, sense pressa per anar a fer veure que escalem... hem xalat d'allò mes, conclusió... potser no és tan dolent, com a negatiu, a la fi, només ha quedat un petit dèficit hídric d'una cervesa, però és el primer cop i es pot millorar.
R - 1 amb els budells buits...!!!
Aproximació amb cotxe

 Primer llarg  :   A peu de via inicial "AC" Rampeta que puja fins a la segona xapa, una placa amb certa escassetat d'agafadors de mans per arribar a la quarta xapa (3a a 4a possibilitat d'antena) des de la 4a s'arriba, amb antena a la 5a, és el que hem fet nosaltres, sortida molt difícil, fins a entrar a un díedre, que trobem a la nostra esquerre, primer pugem per la seva esquerra fins a assolir una xapa i després ens ajudem amb uns bons agafadors al petit espero de la dreta, al seu cap de munt, trobarem una reunió (incomoda) que serveix per als que volen fer no mes el primer llarg en pla esportiva, la via segueix ara per terreny fàcil fins a una còmoda reunió, un xic a la dreta. 30 metres, 6 xapes + R = 7 assegurances, IVº / Vº / Vº+ / Ae / Vº / IVº-IVº+ / IIº-Iº.

Segon llarg  : Un curt tram de corda ens uneix amb una reunió que està un xic més amunt, després un flanqueig quasi caminant a l'esquerra fins arriba a una corda fixa que uneix aquest tram amb el ràpel de la via "Escalador Bucòlics", en aquest punt hem de pujar amunt per un petit díedre de pedra arrodonida, trobarem tres xapes i un pont de pedra, a partir d'aquest el terreny és quasi caminant fins a situar-nos al centre d'una cridanera placa, pujar més o menys pel seu centre, xapa visible, la reunió ara queda just a sota, a la nostra vertical, pujar fis situar-nos a sota d'una petita visera, just al seu mig i a sobre hi ha una xapa que al principi no és visible, aquesta xapa assegurarà, força bé, el pas més difícil, uns ho han passat pel mig, els altres un xic a la dreta, després amunt fins a la reunió que està al cap de munt. Atenció els agafadors són bons ... Però s'han de provar i controlar, perquè també es troben de grossos que enganyen. També dona moltes opcions per posar assegurances nostres. 45 metres, 7 xapes + 1 pont,  IIIº / caminant / IVº / quasi caminant / IVº - IVº+ / Vº / IVº - IVº+.

Baixada : Nosaltres em fet un ràpel ( uns 32 metres) fins a la corda fixa i em anat a trobar el segon ràpel de la via “Escaladors Bucòlics” ( uns 33 metres)

 

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Per La Canalla a Montserrat 

Per  La Canalla fora de Montserrat