dissabte, 11 de juny de 2022

La Drecera

08-06-2022

Malanyeu

Paret del Devessó

Via  :  La Drecera

Via començada fa molt de temps i acabada fa poc, alguns dels habituals ja l'han fet i publicat, sembla que és una via al nostre abast, si no hi ha facetes ocultes... i no, no hi ha facetes ocultes, mol d'hora ens trobem per anar a esmorzar i petar la xerrada, amb les calors, aquestes xerrades, s'han tornat més intranscendents i és que ara toca descansar dels polítics, si mes no durant els mesos calorosos, i és que entre la calor i les mentides ens pot pujar la tensió arterial i hauríem d'augmentar les dosis d'una de les múltiples pastilles que prenem a l'hora d'esmorzar i no és qüestió de sobrecarregar el fetge.
L'Esteve i el Raimon al L - 1 El Martí a la R - 1
Un cop hem complert el tràmit de penjar-nos, com vulgars xoriços, de la paret ornem a estar al nostre lloc natural .... la taula de bar amb la birra al davant, ara si, ara tenim una conversa més seriosa i és reconèixer que el company Baraldés s'està comportant molt millor, és la nostra opinió, potser influeix el Pany..? no ho sabem, però darrerament hem anat a vies seves i les trobem mol ben equipades ( segons els nostres paràmetres) i amb un nivell assequible / justet per nosaltres. Gràcies, parella...!!!
El Raimon al L - 2  (foto Martí)
La via està bé, té alguns trams de pedra encara un xic tendres, que s'hauran de vigilar, amb el pas de la gent i la caiguda de les pluges millorarà molt, l'hem considerat ben assegurada i amb trams d'una pedra extraordinària, si algun pas és més difícil, és just per arribar a la xapa i l'anterior assegurança està relativament propera, per nosaltres és important, perquè una lesió per caiguda, a aquestes alçades, pot ser excloent en molts aspectes.
L'Esteve i el Raimon al  L - 3
Aproximació 

La via comença, just tres o quatre metres a la dreta de la via "Montse Curtó" al seu inici està escrit amb retolador el nom de la via "La Drecera" i la primera xapa de color "ferro vell", un altre punt de referència és un arbre sec i retorçat, uns metres a sobre i amb una baga. 

Primer Llarg : Una fissura que sortint del terra passa per una vella i seca sabina, dues xapes ens porten un xic a l'esquerra per després tornar a la dreta a on una tercera xapa, un xic amagada, assegura un tram de certa dificultat, curt, per arribar a una altra xapa, més amunt una xapa a la nostra esquerra ens assenyala la direcció a on anar, tram amb pedra a controlar (uns deu metres) i dificultat decreixent fins a entrar a la reunió.27 metres, 8 assegurances, IVº + / / IVº+ / IVº
Segon Llarg : Estem al peu d'una bonica placa, els primers metres són finets, arribar i passar la segona xapa és el més difícil, després és un festival d'agafadors fins a entrar a la reunió, que està just a sota i al costat de la reunió de la veïna "Montse Curtó". 25 metres, 9 assegurances, / IVº+ - IVº / IVº.
Tercer Llarg : Tenim dues opcions donar la volta per l'esquerra caminant fis situar-nos a sobre la reunió o sortir directa i fer una bonica placa d'un parell de metres, un cop a sobre la reunió ens apropem a la placa del nostre davant, dues fileres de xapes, la de l'esquerra és "La Montse Curtó" la de la dreta és la nostra, bonica placa ben assegurada, al cap de munt un xic a l'esquerra un petit i curt esperó de pedra a controlar, a l'esquerra l'entrada al petit diedre, la xapa queda un xic alta es poden posar friens o bagues en un parell de sabines, un pas un xic compromès (assegurat) per entrar a la Reunió. 35 metres, 8 assegurances, IVº / / IVº + / IVº / .
Nota : Nosaltres hem passat la darrera reunió de llarg i hem fet reunió en un còmode arbre al cap de munt, uns 5 metres més.
Baixada per la via del costat ( esquerra) "Montse Curtó" un de 35 metres i un altre de 55 metres..

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta